ABONAMENTE VIDEO TESTE REDACȚIA
RO
EN

Mircea Vădan www.clujstartups.com
Startupuri - ediția din iulie

Tendința este evidentă: Machine learning/inteligența artificială e pe val acum. Și putem simți valul și în Cluj. Comunitatea Cluj.AI a fost lansată luna trecută și participanții s-au arătat foarte interesați. Am avut aproape 100 de oameni la prima întâlnire și câteva discuții foarte bune. Vom aborda subiecte legate de tehnologie, dar vom vorbi și despre produse, startupuri și use-case-uri de business. Următoarea întâlnire va avea loc săptămâna viitoare, pe 18 iulie. Veți primi vești pe pagina Facebook și puteți participa la discuțiile din grupul Facebook. Așadar, să vedem cum încearcă unele startupuri să utilizeze inteligență artificială.


Cristina Juc Organizatoare @ Startup Weekend Cluj
12 echipe au intrat in programul de accelerare Spherik 2017

În data de 23 mai s-a dat startul primei etape din programul de accelerare Spherik 2017 în care au fost acceptate 15 echipe. În urma selecției din perioada de validare, au rămas 12 echipe în programul de accelerare. Acestea vor beneficia de sprijinul Spherik adaptat nevoilor specifice pentru scalare și dezvoltare. Echipe din șapte țări, de pe trei continente, au aplicat pentru programul de accelerare Spherik din Cluj-Napoca. Faptul că 65% dintre aplicanți au fost din România vine să confirme că România a devenit în ultimii ani un punct de atracție pentru cei pasionați de inovație în tehnologie. Anul acesta, industrii precum Automotive, VR, Fintech, digital advertising, eHealth, sau AgroTech, au fost preferate de către aplicanți.

Reclame


Mircea Vădan www.clujstartups.com
Startupuri - ediția din aprilie

Tocmai s-a terminat o nouă ediţie a Codecamp în Cluj. În trackul destinat startupurilor şi produselor software, au fost atinse subiecte precum trecerea de la outsourcing la produs, metrice de produs și programele de accelerare existente. Suntem la începutul curbei ascendente pentru că remarcăm că a vorbi despre startupuri nu mai e interesant doar pentru comunitatea de startup-uri, ci şi pentru mulţi alţi oameni din firme de IT.


Cristina Juc Organizatoare @ Startup Weekend Cluj
#swcluj2017 - We Did It Again!

Pentru al șaselea an consecutiv, Startup Weekend Cluj a devenit spațiul în care tinerii și-au dat întâlnire pentru a face schimb de idei, a învăța despre antreprenoriat și a-și crea propriile afaceri. Un weekend plin de energie cu discuții aprinse și multe ore de lucru a culminat duminică seara, cu premierea câștigătorilor ediției 2017. Dintre cei 97 de participanți, 33 și-au prezentat ideea de afacere, iar după sesiunea de votare, 15 idei au fost alese pentru a fi continuate.


Mircea Vădan www.clujstartups.com
Startupuri - ediția din ianuarie

Următoarele două luni se anunță destul de active. Mai jos aveți câteva dintre cele mai importante activități:

 • Acceleratorul MVP Academy trece și pe la Cluj, cu o prezentare despre program și beneficii pentru startupuri
 • În cadrul Startup Europe Week, 6-10 februarie, vor avea loc câteva evenimente cu teme precum: product management, finanțarea și fintech.
 • Innovation Labs Hackathon va avea loc pe 11-12 martie. Evenimentul se va axa pe următoarele teme : agricultură, cyber security, smart cities, healthcare și retail.
 • Startup Weekend Cluj, ediția a 5-a, va avea loc pe 17-19 martie; dacă ai o idee de startup și vrei să o încerci, aici e locul potrivit. Rezervați-vă un bilet early-bird.
 • FreshBlood este o nouă inițiativă locală centrată pe sănătate, cu scopul de a rezolva prin startupuri problemele pe care le vedem în domeniul sănătății.


Mircea Vădan www.clujstartups.com
Startup-uri - ediția din decembrie

Dat fiind subiectul acestei luni, Internet of Things, voi menţiona astăzi startupuri din acestă arie. A porni un startup IoT e mult mai dificil decât unul pur software, din cauza componentelor hardware şi a costurilor aferente. Acest lucru însă nu pare să oprească fondatorii; ci îi forţează să fie mai realişti şi mult mai clari în problemele pe care le rezolvă pentru clienţi. Anul trecut, statistic vorbind, România a cunoscut un boom de startupuri hardware şi IoT, doar că crearea produsului și lansarea acestuia pe piață ia mai mult timp.


Mircea Vădan www.clujstartups.com
Startup-uri - ediția din noiembrie

În această ediție voi prezenta startupuri dintr-un alt ecosistem. Scriu acest text în timp ce mă aflu în Chișinău, pentru câteva workshopuri și evenimente legate de IT/startupuri. Am fost plăcut surprins de entuziasmul și energia oamenilor de aici. Conștienți de situația lor economică și politică, sunt foarte motivați să îmbunătățească, să crească ecosistemul, știind că tehnologia IT poate fi o scară care îi poate duce la nivelul următor. La fel ca la noi, în România, în urmă cu câțiva ani. Există mai mult de 15 organizații de sprijin, evenimente sau spații [coworking](http://startupmoldova.tech/) care contribuie la această creștere şi sunt sigur că vom vedea şi exemple de succes în curând.

Sponsori

 • Endava
 • 3PillarGlobal
 • Gemini Solutions
 • Betfair
 • Accenture
 • Telenav
 • Siemens
 • Bosch
 • ntt data
 • FlowTraders
 • Crossover
 • Colors in projects

« Articole mai vechi