ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 143
Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Monica Rațiu Marketing Specialist @ Altom
TESTARE
Rapid Software Testing - o schimbare de perspectivă

După cum probabil ați aflat din edițiile trecute ale revistei, acum aproape un an, Altom Consulting l-a invitat la Cluj pe Michael Bolton (nu cântărețul, ci tester-ul), care a ținut workshopurile de Rapid Software Testing și Critical Thinking, ajutând în acest fel Altom să își îndeplinească unul dintre obiective, și anume, aducerea în țară în fiecare an a unui trainer internațional.


Emil Luța Developer @ Yonder
PROGRAMARE
Scurtul ghid al unicornului din Ruby on Rails

Ruby on Rails începe treptat să iasă din aria de influență a hipsterilor. Cu siguranță vei fi numit “unicorn” dacă programezi în Ruby on Rails - toată lumea a auzit de existența acestor developeri, dar nimeni nu a văzut unul în realitate. Dar, înainte de a ne afunda în subiect, hai să vedem de ce ai avea nevoie de acest ‘rubin pe șine’:

Reclame


Alexandru Gheboianu Software Engineer @ Pitech+Plus
PROGRAMARE
High-End Content Management, varianta Adobe

Numărul companiilor care utilizează strategii și metode pentru stocarea, managementul și distribuția de conținut și documente asociate proceselor organizației este în creștere. Aceste metode sunt grupate sub denumirea de Enterprise Content Management (ECM). Sub umbrela ECM se găsesc soluții de management a documentelor, managementul conținutului web, căutare, colaborare și managementul activelor digitale. Soluțiile de tip ECM își propun să ușureze managementul informațiilor organizației prin simplificarea stocării, securității, permisiunilor, retenției și a fluxurilor informaționale.


Robert Lantos Senior QA Engineer @Betfair
TESTARE
Teste cu Selenium în contextul Continuous Delivery

Ca parte a unui nou proiect web, una dintre țintele echipei de QA a fost să proiecteze și să ruleze o suită de regression rapidă și fiabilă ca parte a procesului de continous delivery. Menirea acestuia a fost ridicarea nivelului de încredere pentru fiecare build rulând un set întreg de teste în locul unui set specific de teste de tip sanity. Totuși, pentru ca acesta să reprezinte o soluție viabilă, trebuia ca testele să se execute rapid, în maxim 10 minute.


Sarah Hernandez Director of Commercial Marketing @ VE Interactive
DIVERSE
Ve își lansează oficial ultimul centru de dezvoltare în Cluj

Compania Ve este încântată să anunțe lansarea oficială a celui mai nou centru de dezvoltare al său în Cluj, România. Cu peste 80 de persoane deja angajate și instruite, această ultimă deschidere aduce echipa de dezvoltare Ve, câștigător a premii de renume global, la un număr total de 240 dezvoltatori, cu birouri situate în Londra, Paris, Bilbao și Cluj.


Ileana Fritea Președinte Apex-Edu @ Apex-Edu
DIVERSE
IT BRAINIACS sau despre emoție, talent și multă muncă

A scrie un articol în TSM ca expert în educație și nu în industria de profil poate fi ușor intimidant. Dar starea aceasta durează cât redactezi primele 3-4 rânduri, până când te prinzi că scrii despre elevi talentați, capabili de performanțe frumoase în programare, de programatori tineri dispuși să-și împărtășească experiența, despre învățare, despre factorii care determină performanța în domeniu. Așadar sunt teme de interes pentru orice profesionist sau companie de IT, care nu au cum să te intimideze.


Ovidiu Petridean Senior Software Developer @ SDL Research
PROGRAMARE
Descoperirea entităților similare în modele BigData

Cum găsim propoziţii similare într-un set foarte mare de date (Peta-bytes de date). O problemă foarte importantă care apare atunci când încercăm să găsim elemente similare de orice fel este ca probabilitatea prezenței unui număr prea mare de perechi să îngreuneze procesul de analiză și identificare a relației de similaritate dintre ele. Chiar dacă timpul în care se determină dacă o pereche este similară sau nu este foarte scurt, este nerealist să credem că putem să le comparăm pe toate.


Ioana Varga Managing Partner @ A&I Consulting
MANAGEMENT
De la birocrație la succes în înființarea unei firme

În ultimul timp, au apărut din ce în ce mai multe informații referitor la accesarea de fonduri europene nerambursabile, acceleratoare de afaceri și idei de business, dar parcă toată lumea trece cu vederea partea de înființare efectivă a societăților comerciale.Pentru unii dintre voi care doriți să începeți un business, acest pas pare a fi unul foarte greu de trecut din lipsa informațiilor. De asemenea, sunt unele persoane care ezită să demareze o afacere doar pentru că se gândesc că înființarea unui SRL este o procedură extrem de complicată și mai mult de atât, gestionarea unei firme pare și mai greu de realizat.

PROGRAMARE
Aplicaţii IoT cu Java ME Embedded 8 şi Eclipse

Aplicaţiile Java ME Embedded 8, în forma lor cea mai simplă, sunt uşor de configurat şi gestionat, aşa cum am văzut în articolul din numărul precedent al revistei Today Software Magazine. Totuşi, în cadrul proiectelor software moderne avem nevoie de unelte care să automatizeze anumiţi paşi, să ne atenţioneze atunci când suntem pe punctul de a introduce erori de programare în codul sursă, cu alte cuvinte, să ne sporească productivitatea.


Ovidiu Şuta QA & Bid Manager
@ISDC
MANAGEMENT
Știu Scrum, Kanban si alte câteva cuvinte în Agile

Lucrez în IT de mai mult de 10 ani și a fost, cu siguranță, distractiv și deopotrivă o provocare să observ și uneori să urmez tendințele în materie de metodologie în domeniu. Prin definiție industria IT implică un proces creativ, chiar dacă termeni din familia „Factory House” sunt des folosiți. În primul rând nu vorbim despre o „producție” de tipul celei pe care o vedem într-o fabrică (în definiția clasică), cu o linie de asamblare și muncă repetitivă, ci mai degrabă despre una creativă în care, totuși, încercările de standardizare a procesului de dezvoltare au fost prezente încă de la începuturi.


Korosi Csongor iOS Developer @ Telenav

Chertes Cristian iOS Developer @ Telenav
PROGRAMARE
Aplicația WheelNav

AT&T Connect Ability Challenge este o competiție care încurajează tehnologiile mobile să îmbunătățească viețile persoanelor cu dizabilități. Având oportunitatea de a ajuta milioane de persoane cu dizabilități din întreaga lume, am luat inițiativa creând o soluție software pentru a contribui la o viață mai bună.


Bogdan Mureşan VP of Technology @ Connatix
MANAGEMENT
Incursiune în lumea obiectivelor personale

În ultimii ani termeni ca ”management prin obiective”, ”obiective de companie” și ”obiective personale” au apărut tot mai des în vocabularul meu prin intermediul muncii ce o desfășor. Deși părea simplu, la început a fost un coșmar din ce în ce mai urât. După care conceptul a început să prindă contur și într-un final am reușit să fac lucrurile să funcționeze. În fiecare an călătoria a început prin definirea unor obiective globale la nivel de companie care ulterior au fost cascadate la nivel individual.

Editorial

Perioada concediilor care aduce cu ea evadarea din toropeala urbană și din rutina cotidiană este binevenită și binemeritată după un an de muncă . Totodată, concediul pune la treabă acele aplicații legate de navigare și mobilizează jocurile casual pentru pauza de după plajă. Dacă s-a preferat lectura și s-a ajuns la finalul unui roman senzațional, este momentul pentru a citi ultimul număr al TSM pentru a face revenirea din concediu mai lină. Oricum odată reîntorși din concediu, suntem toți cu forțe proaspete, cu noi revelații și noi perspective asupra modului de lucru de până atunci. Dacă sunteți în Cluj, să veniți la evenimentul de lansare din această lună. Noi am revenit plini de energie și pregătim o nouă ediție a Cluj IT Days pentru finalul lunii noiembrie, unde keynote speaker-ul de anul trecut, Peter Lawrey, a confirmat deja prezența.

Citeşte mai mult

Conferință

NUMĂRUL 142 - Robotics & AI

Sponsori

 • Accenture
 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • MHP
 • BoatyardX
 • .msg systems
 • Yardi
 • P3 group
 • Ing Hubs
 • Colors in projects

INTERVIURI VIDEO