ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Joao Morais Security Testing Lead @ Paddy Power Betfair
PROGRAMARE
Maximizarea securității cu un eveniment Bug Bounty – călătoria noastră

Călătoria noastră a început acum doi ani. Am schimbat foarte multe lucruri până am reușit să ajungem la nivelul pe care îl avem azi, cu ajutorul evenimentelor bug bounty (vânătoare de recompense cu buguri). În acest articol, dorim să împărtășim cunoștințele noastre despre programele bug bounty, dar și experiența noastră cu lansarea și menținerea unui astfel de program.


Cătălin Pătrașcu Cybersecurity Architect @ NTT DATA Romania
PROGRAMARE
De la securitate perimetrală la Security by Design, Secure Coding și Vulnerability Management

Pe măsură ce infrastructurile IT migrează în cloud, iar sistemele și aplicațiile devin accesibile în afara clasicului perimetru de rețea, este tot mai clar că protejarea acestora de amenințările și atacurile cibernetice devine o provocare dar și o oportunitate în același timp. De ce o provocare, dar mai ales de ce o oportunitate, am să explic în rândurile de mai jos.

Reclame


Călin Ilici Digital Tech Developer Assoc Manager @ Accenture Industrial Software Solutions
PROGRAMARE
Digital Twin

Despre Digital Twin s-au scris multe. Fiind o tehnologie emergentă inovativă, i s-a căutat utilizarea în diverse domenii și industrii unde a căpătat înțelesuri diferite. Conceptul de Digital Twin nu este nou. De fapt, au trecut mai bine de 50 de ani de când NASA a început să folosească ideea de Twins pentru vehiculele lor de explorare spațială din anii ’60. Datorită modelului “geamăn” de pe Pământ care le-a permis inginerilor de la bază să exploreze posibile soluții, astronauților de pe Apollo 13, în 1970, le-au fost oferite soluții salvatoare. Mulți ani mai târziu, Michael Grieves de la Institutul de Tehnologie din Florida( USA) a aplicat prima dată conceptul de Digital Twin în fabricație și, în 2002, l-a introdus public în timpul unei prezentări la Universitatea din Michigan (USA).


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Cinci ani în Cluj - Interviu cu Dennis Raabe

Dennis, echipa locală a crescut foarte mult de când ai venit pentru prima oară la Cluj: s-au schimbat multe - ați construit birouri noi și, de asemenea, aveți în plus multe proiecte noi. Spune-ne câte ceva despre experiența ta de aici și de ce este aceasta atât de specială.

Dennis Raabe: A fost într-adevăr o experiență specială. Pe lângă proiectele livrate cu succes și pe lângă creșterea echipei de la circa 40 la 800 de persoane, m-au impresionat pasiunea și angajamentul acestei echipe tinere.


Doru Șupeală Managing Partner @ SPOR
DIVERSE
Munca poate fi acasă, însă inovația rămâne la birou

O dată cu șocul pandemiei de Covid19, cei mai mulți români din profesiile și sectoarele economice care sunt compatibile cu activitățile profesionale intermediate de telecomunicații au descoperit munca de acasă. Mai întâi ca binecuvântare și sursă de confort personal, apoi ca sursă de uriaș disconfort și într-un final ca rutină de care, nu-i așa, ne plictisim repede și am vrea să o condimentăm cu cât mai multă diversitate și interacțiune.


Vlad But Managing partner @ AZIMUT Happy Employees & updateED
MANAGEMENT
LMS (Learning Management Systems) - o evoluție necesară

În anul 2000 a început revoluția tehnologică a device-urilor mobile, iar în acel moment Generația Y (a celor născuți între anii 1977-1994) a adoptat aceste tehnologii integrându-le în viața lor cu multă ușurință. Explicația științifică este însă una mai simplă: creierul nostru este organul care consumă cea mai mare cantitate de energie (aproximativ 20%, inima consumă doar 5-7%) din totalul de energie disponibilă în corpul uman.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Expert talks panel - Re-Start

Tema evenimentului de lansare al numărului 95 / mai 2020 a fost Re-Start iar în acest context am discutat despre criza actuală, startup-uri și companii. Invitații noștri au fost:

 • Mihai Frenţiu - Startups Incubator Coordinator @ METRO SYSTEMS Romania
 • Andrei Kelemen - Director Executiv @ Cluj IT Cluster
 • Mircea Vădan - Fondator @ Cluj Startups

Editorial

Mă gândeam zilele acestea la faptul că, după atâtea luni de lucrat de acasă, mulți dintre noi au remarcat că modalitățile de comunicare încep să își arate limitele. Totul începe cu trimiterea sau primirea linkului ori a invitației la conectare. Apoi, ecranele cu oameni în fața calculatorului, dotați cu căști, și ecranele în care aceiași oameni se retrag într-un colț mic pentru a face loc derulării slide-urilor. Și, nu de puține ori, probleme de sunet, defazări și chiar lătrat de câini sau câte un strigăt de copil. Nu este de mirare că multe din evenimentele online au, de obicei, doar 10-15 participanți. În condițiile în care participanții pot să părăsească evenimentul cu un simplu click ne putem întreba dacă s-ar putea face mai mult în acest sens. Un prim pas către un cadru mai captivant este un background mai animat și mai multă interacțiune. Toate acestea pot fi realizate relativ simplu prin apelul la OBS (Open Broadcaster Software). Dacă nu l-ați folosit încă, vă invit să o faceți, pentru că este un tool care ar trebui încercat. Următorul pas ?

Citeşte mai mult

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • 3PillarGlobal
 • Betfair
 • Accenture
 • Siemens
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • MetroSystems
 • BoatyardX
 • Colors in projects

VIDEO: NUMĂRULUI 96