ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Premiile Today Software Magazine 2021

În rândurile de mai jos, am plăcerea de a-i menționa pe autorii ale căror articole au câștigat anul acesta premiile Today Software Magazine. În proporție de 90%, criteriul selectării acestora constă în popularitatea articolelor și în numărul lor de accesări. La acesta se adaugă acela de fi publicate într-una dintre ultimele douăsprezece ediții ale revistei.


Alexandru Crăciun Senior Database Engineer @ Cognizant Softvision
PROGRAMARE
Cum ajungem la Deadlock

În acest articol veți deveni familiari cu nivelele de izolare din SQL Server, cu mecanismele de tip locking și blocking, cu conceptul deadlock, cu identificarea și prevenția fenomenelor deadlock în SQL Server. Un fenomen deadlock este o situație în care două sau mai multe procese așteaptă unul după celălalt să finalizeze operațiile din cauza unui locking, ceea ce duce la așteptare infinită și la faptul că niciunul din procese nu mai progresează.

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
Cum a fost la IT Days 2021 #NewPerspectives

IT Days 2021, 10-11 Noiembrie. A fost o ediție reușită! În cele două zile, peste 50 de prezentări cu un conținut valoros din punct de vedere științific și adecvat temei principale, au fost susținute de 65 de speakeri. #NewPerspectives, ideea centrală în jurul căreia s-a construit evenimentul, a reliefat nu doar schimbările și modificările de paradigmă produse în ultimul timp în jurul nostru, în sfera tehnologică, respectiv HR sau Agile, cât și soluții și abordări inovatoare menite să favorizeze adaptarea la noul context.


Oszkar Nemeth Digital Tech Developer Specialist @ Accenture
PROGRAMARE
Android Automotive OS. Din telefoanele mobile în mașinile noastre

În acest articol, pe lângă scurta prezentare a sistemului de operare Android Automotive, aș vrea să prezint cititorilor cadrul istoric care a dus la apariția și dezvoltarea acestui tip de sisteme, cât și direcția în care se îndreaptă ele. Aș vrea să fac acest lucru din perspectiva unui inginer de SW embedded care are oportunitatea să lucreze în această ramură nouă a industriei Automotive.


Mădălina Cadiș HR People Advisor @ Accesa
MANAGEMENT
Valoarea adăugată adusă de HR în relaţia cu managerii

Un articol intitulat A memo to HR a celor de la Deloitte vorbeşte despre puterea pe care o poate avea un HR Professional în cadrul companiilor, odată ce se permite şi încurajează evoluţia sau trecerea rolului până în zona exponenţială, aşa cum o numesc ei. În urma unui studiu, realizat în 2020 de către ei, 75% din respondenţii globali susţin că evoluţia rolului de-a lungul timpului a fost importantă sau foarte importantă în succesul lor.


Oszkar Nemeth Digital Tech Developer Specialist @ Accenture
EVENIMENTE
Experts panel: DevOps

Am discutat la evenimentul de lansare TSM 112 cu invitații noștri despre tehnologiile DevOps:

 • Radu Coțofană - CTO @ Connatix ,

 • Ciprian Sorlea - CTO @ Nordlogic,

 • Iacob Nicolaev - Lead site reliability engineer @ Grab

Ovidiu Mățan: Cât de complexe sunt procesele DevOps la voi în companii?

Editorial

La fel ca în fiecare an, editorialul din noiembrie este despre cum a fost la IT Days. În general totul a mers bine iar micile probleme tehnice care au apărut au fost rezolvate rapid. Față de ediția de anul trecut, tehnologia folosită pentru platforma de streaming a cunoscut îmbunătățiri substanțiale, care i-au crescut complexitatea. Este suficient să observăm noile feature-uri și numărul de linii de cod. Deoarece calitatea imaginii este un aspect care ne-a preocupat întotdeauna, slide-urile au fost afișate nativ, ca și imaginile de pe camerele video prezente în sala de conferință. De asemenea, am putut trece automat de la speakerul prezent pe scenă la cei care au prezentat remote. Sunt detalii tehnice pe care am dorit să le introducem pentru a oferi o experiență cât mai bună participanților. A contat și calitatea spațiului de desfășurare a evenimentului de la Cluj Innovation Park, care a oferit toate condițiile necesare respectării regulilor în contextul pandemic. Sperăm ca anul viitor să ne aducă posibilitatea de a ne putea întâlni cu publicul față în față.

Citeşte mai mult

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

 • Accenture
 • Bosch
 • ntt data
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • Colors in projects