ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 148
Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Daniel Homorodean Managing Director @ Arxia
DIVERSE
Poate IT-ul românesc să cucerească un continent?

Sunt doisprezece ani de la prima mea călătorie în Africa de la sud de Sahara. De atunci, de când am traversat deșertul din Maroc, prin Mauritania, până la fluviul Niger în Mali, m-am îndrăgostit iremediabil de acest continent. Între timp am călătorit în cincisprezece țări din “Africa neagră” și abia aștept de fiecare dată să mă duc din nou. De altfel, nu am cunoscut încă pe cineva care să fi ajuns în Africa și să nu tânjească să se întoarcă, să simtă pământul ei roșu sub tălpi, verdele adânc al junglei, intensitatea tunetului, culorile, muzica, deschiderea și căldura umană care te înconjoară peste tot. Acest dor special a căpătat un nume, se cheamă “Mal d’Afrique”, un fel de boală, de care însă nu vrei să te vindeci vreodată.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Interviu cu David Kashak - CEO Connatix

Connatix conduce o platformă video care face legătura dintre cei care publică și cei care fac reclamă. Pentru cititorii noștri, vă rog să descrieți serviciile pe care le oferiți.

Platforma Connatix este concepută pentru a ajuta editorii să valorifice conținutul lor video fără vreun compromis. Aceasta este cheia pentru noi. Pe lângă o platformă video online unde editorii își pot rula și valorifica conținutul, noi oferim, de asemenea, și o gamă de formate video interactive.

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Dosar de antreprenor - Voicu Oprean

Voicu Oprean, ești cunoscut ca CEO și fondator al AROBS, o companie românească înființată din 1998. Ne întoarcem un pic în timp. Cum a fost să îți creezi o companie atunci și de la ce idee ai pornit ?

Am înființat AROBS în 1998, acum 21 de ani, când pur și simplu am rămas fără job. Proaspăt întors din State, lucram pentru o firmă din Italia, iar ownerul italian a considerat că dorința mea de a-mi finaliza un master e incompatibilă cu jobul de pe atunci.


Johannes Perl Director R&D @ Ascom Mobile Solutions Romania
DIVERSE
Elderly Care 4.0

Inovațiile tehnologice și digitalizarea au transformat industrii întregi. Progresul își croiește, de asemenea, drum și în domeniul sănătății, provocarea fiind de a depăși problemele cu care se confruntă sistemele de asistență medicală. Costurile globale de îngrijire a sănătății cresc de la an la an și populația care îmbătrânește continuu se confruntă cu un deficit de medici și asistente. În același timp, cantitatea de date și alerte medicale este în creștere, ceea ce creează o presiune imensă pentru îmbunătățirea eficienței și dezvoltarea tehnologiilor medicale.


Adrian Varga QA Automation Engineer @ msg systems Romania
TESTARE
Testare continuă = Testare automată++

Testarea continuă este o sintagmă din ce în ce mai utilizată. Dar oare câți dintre noi știm la ce se referă? Multă lume tinde să o confunde cu testarea automată sau să o considere doar un termen mai evoluat pentru același lucru. Testarea continuă și testarea automată sunt diferite; dacă veți înțelege diferențele veți fi pregătiți pentru a asigura calitatea aplicațiilor într-o epocă în care testarea tradițională pare să devină irelevantă. Veți fi, de asemenea, pregătiți să faceți trecerea de la rolul reactiv al testării pentru validarea cerințelor la un rol mai proactiv de „inginerie a calității”, axat pe protejarea și optimizarea afacerii.


Laura Astaloș Research specialist @ Azimut Happy Employees
MANAGEMENT
Pași către un feedback eficient

Studii recente au arătat că durerea resimțită atunci când suntem respinși își are originea în zona din creier responsabilă de durerea fizică, ceea ce dovedește că nu este deloc corect să minimalizăm importanța sa. Pe lângă durerea resimțită, în scenă intră și sistemul nostru limbic. Acesta se referă la zona din creier unde se nasc emoțiile și comportamentele strâns legate de supraviețuire, fiind responsabil de identificarea pericolelor din mediu. Aici, își face apariția reacția de ”luptă sau fugi” (fight or flight - emoția de bază fiind frica), care se manifestă atunci când apare un pericol în proximitatea noastră. Așadar, respingerea socială, apartenența la grup, acceptarea generează emoții puternice deoarece, cândva, au fost niște indicatori buni ai șanselor noastre de supraviețuire.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
IT Days 2019 - #ProgrammingARt

Vă invităm să participați în 12-13 noiembrie la a șaptea ediție a Cluj IT Days. Dacă anul trecut tema principală a fost #BuildingTomorrow, anul acesta vă propunem #ProgrammingARt. Ne referim, bineînțeles, la arta de a programa. Totodată, încercăm să scoatem în evidență legăturile existente dintre artă, înțeleasă în sensul ei larg, de domeniu prin excelență al creativității și ineditului, și programare. Avem câteva surprize în acest sens, care vor adăuga o notă de culoare conferinței. IT Days 2019 se va desfășura la fel ca în anii trecuți pe cele patru scene de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Ne așteptăm la 800 - 1000 participanți/ zi. Vor fi acoperite subiecte precum: Products & Leadership, Inteligența artificială, Automotive, Industry 4.0, Testare, Serverless și Microservicii, AR și VR, Securitate, Management, SAP, Agile, Cercetare, Web, Securitate, Startup-uri, Software Architecture, Programare, DevOps și Hands on lab. Toate detaliile despre prezentări și despre agenda desfășurării vor fi publicate în următoarea perioadă.


Mihai Bărbulescu Computer Vision Software Engineer @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj

Tim Lagerburg Park and Maneuver Assist Software Engineer @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj

Albert Laszlo Electric Power Steering Software Architect @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj
PROGRAMARE
Vehicule autonome - simţ, gândire, acțiune

De la invenţia autoturismului în anul 1885, industria auto a evoluat în ritm alert, numărându-se printre cele mai de succes sectoare de business ale secolului precedent. Aşa cum se întâmplă de obicei, invenţiile vin cu noi provocări pentru oamenii de ştiinţă şi ingineri. Deși industria auto a progresat semnificativ, aceasta continuă să se confrunte cu situații complexe, de la îmbunătăţirea siguranţei pasagerilor la crearea de sisteme de navigare mai performante. Apariția inteligenței artificiale promite că cel puțin o parte din aceste probleme vor fi rezolvate.


Adrian Grătar QA Local Project Lead @ Telenav
PROGRAMARE
IN NEED FOR SPEED – 5G Connected Cars

Odată cu dezvoltarea recentă a conexiunii 5G, producătorii auto sunt acum nevoiți să acceseze capabilitățile nou-furnizate pentru a conecta mai apoi cu succes vehiculele. În același timp, va trebui ca aceștia să facă față provocărilor majore atunci când vine vorba de extinderea strategiilor existente de gestionare a actualei, și de ce nu, a viitoarelor conectivități.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
STARTUPS
Competiție de startupuri clujene la IT Days, moderată de Mike Butcher, TechCrunch

Una dintre întrebările pe care le aud din ce în ce mai des este cea legată de proprietatea intelectuală românească și în special de cea a mediului clujean de IT. Deși în ultimii ani s-au remarcat numeroase startupuri locale, nu putem afirma că există o referință, un mic unicorn, dacă doriți. Sunt o serie de factori care poate nu ne-au dus încă în direcția dorită. Cu toate că unele evenimente, precum Startup Weekend sau Techsylvania, se implică în susținerea lor, din păcate, multe dintre aceste inițiative locale nu reușesc să aibă o viață lungă. Care ar fi cauzele? Fie nivelul proiectelor pornite este inferior din punct de vedere al capacității de a răspunde unor nevoi reale, fie resursele financiare și alte moduri de susținere sunt mult prea reduse pentru implementarea respectivului proiect. La acestea s-ar adăuga și concurența startupurilor venite din vestul Europei care câștigă competițiile locale.


Constantin Lazăr Team Leader @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj

Silviu Cacoveanu Software Developer @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj

Andrei Crăciun Senior Software Architect @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj
PROGRAMARE
Date și Big Data

Crearea de software conceput pentru a acționa vehiculele autonome implică mai multe aspecte care nu sunt întâlnite în nicio altă industrie. Unul dintre acestea, pe care dorim să îl abordăm în acest articol, se referă la validarea algoritmilor care acționează „ochii” vehiculului. Este vorba de algoritmii de computer vision.


Albu Alexandru Solution Architect & Software Developer for Charge Point Management System @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj
PROGRAMARE
Provocări ale Connected Mobility în integrarea protocoalelor de comunicare ale stațiilor de încărcare electrice

Conectivitatea deschide calea spre noi oportunități de a dezvolta și îmbunătăți vehicule și servicii de mobilitate, care fac mobilitatea mai sigură, mai eficientă și mai convenabilă. Conectarea utilizatorilor, vehiculelor, dispozitivelor și serviciilor prin internet vine cu propriile sale provocări, în special în noul domeniu al stațiilor de încărcare electrice, unde competiția pentru cota de piață conduce spre evoluția a noi standarde și protocoale de comunicare.


Ioana Barboș Founder & Data Scientist @ Giraffa Analytics
PROGRAMARE
Sunt IT-ist, deci alerg!

Trascău Trail Run, Crosul Hoia Fortech, msg Maraton Apuseni, Crosul Divelor, AROBS Transilvania Half Marathon sunt doar o parte dintre competițiile sportive marcate de companii de IT. Companiile de software sunt atrase în astfel de proiecte printr-un mecanism ce vine cu siguranță din interior și se alimentează din apetitul pentru mișcare al angajaților și al comunității pe care o reprezintă. Oamenii aleargă fie pentru un stil de viață sănătos, pentru a fi în formă, pentru aventură, pentru a compensa orele de la birou, pentru atmosfera de concurs, pentru dragostea de natură sau pentru... (completați spațiile libere). Iar companiile, dincolo de notorietatea obținută prin implicare, se asociază cu tot ceea ce promovează sportul în general - responsabilitate, performanță, competitivitate, spirit de echipă și evenimentul sportiv în particular – implicarea socială, cauze pe care le sprijină, aventura etc.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
Expert panel – Leadership și management

La evenimentul de lansare a numărului 85 a Today Software Magazine, am discutat despre Leadership și Management.

Invitații noștri au fost:

  • Christopher Lederer - Managing Director @ Flow Traders

  • Ramona Hader - Team Manager @ Siemens Romania R&D

  • Alina-Maria Perde - Technical Manager @ 3Pillar Global Romania

  • Doru Șupeală - Brand and Communications manager @ Accesa

Editorial

Cei mai harnici dintre noi ne-am întors deja din concediu. Marea sau muntele a adus deconectarea mult așteptată, de la munca din fața calculatorului. Poate că momentele de relaxare au reușit să scoată la suprafață noi idei de proiecte originale sau sugestii care să le perfecționeze pe acelea mai vechi la care lucrați deja. Acum, odată reveniți la birourile voastre, valorificați energia și forțele acumulate, ca să le puteți da o formă concretă. Un domeniu care mă fascinează sunt roboțeii din jurul casei. Cu toate că dispunem de tehnologia necesară să îi construim- boarduri IOT din ce în ce mai puternice, camere video care ne oferă informații de adâncime pe lângă cele RGB, lidaruri micuțe, frameworkuri AI și de recunoaștere a imaginilor din ce în ce mai performante, proiecte automotive și de simulare, unele open source - investim prea puțin efort pentru a-i crea.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 148

Agile Craftsmanship

joi, 24 Octombrie, ora 18:30

Colors in Projects (București)

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile Leadership &
Ways of Working

miercuri, 30 Octombrie, ora 18:00

ING Hubs Romania (Cluj)

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință TSM

NUMĂRUL 147 - Automotive

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects