ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 125
Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1

Andrei Mărginean Head of Sales @ Accesa
Există deja prea mulți manageri, dar ne lipsesc liderii

Întreaga istorie a lumii este relatată prin  legăturile făcute între succesul sau eșecul liderilor marcanți ai fiecărei perioade. Noi, ca fini observatori detașați sau implicați în aceste evenimente,  suntem predispuși să-i admirăm și să rezonăm cu liderii puternici și să îi disprețuim pe cei slabi. Personajul principal al oricărei povești este un lider, iar măsura succesului său este dată de abilitățile lui, despre cum poate el să-și motiveze echipa pentru a-și atinge potențialul maxim de performanță, în contextul obiectivelor fixate și în deservirea nevoii clienților. Așadar, istoria tinde să facă mereu referire la lideri fără a menționa însă conceptul de manager ca figură marcantă în poveștile ei. Oare de ce?


Diana Țelman Sales Support @ Azimut Happy Employees
Stimularea motivației angajaților în timpul sezonului rece

Este din nou acea perioadă a anului, când zilele sunt mai scurte, vremea este mai rece și, pentru mulți dintre noi, nivelul de motivație este în scădere. Este ceva obișnuit ca oamenii să se simtă mai obosiți și mai puțin motivați în timpul sezonului rece. Doar că aceasta poate avea un impact negativ asupra performanțelor profesionale. Dacă te strădui, este posibil să îți menții echipa motivată în timpul lunilor reci. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să treceți peste.

Reclame


Denisa Liloiu Career Coach
O cultură a coachingului orientat spre carieră în organizații

Cum definești tu o cultură a coachingului orientat spre carieră în organizații? Uite ce înseamnă pentru mine:

 • Sunt încurajată spre autocunoaștere și pot să îmi duc întregul sine la locul de muncă fără să fiu judecată, pun întrebări ca să înțeleg în loc să trag o concluzie, îmi contest propriile gânduri și percepții.

 • Încurajez autocunoașterea, am șansa să îi ajut pe cei care au nevoie, în relevarea punctelor forte, acceptarea feedbackului constructiv și descoperirea intereselor și a valorilor. Adică, mă axez pe oameni și nu pe problemă.


Roxana Crainiciuc Project Delivery Lead & Scrum Master @ Accesa

Sarolta Rupi Project Delivery Lead @ Accesa
@
Frameworkul Scrum în contextul pandemic

Raportându-ne la toate lucrurile care se întâmplă în jurul nostru, de la restricții cauzate de COVID-19, la anomalii climatice sau la situații politice tensionate, putem observa că trecem printr-o perioadă de schimbare majoră, care ne afectează atât viața personală, cât și cea profesională. Contextul pandemic a adus cu sine schimbări fără precedent în domeniul profesional, în special în ceea ce privește modul de lucru, respectiv, tranziția către full remote sau hibrid.


Bogdan Mureşan VP of Technology @ Connatix
Agile Leadership - dilema asumării responsabilității

O zi superbă de vară acum vreo treizeci și ceva de ani. Aveam bicicleta de ceva vreme, dar venise timpul să trec la nivelul următor: să merg fără să țin ghidonul cu mâinile. Să conduc bicicleta fără să o conduc. Așa că după câteva încercări a venit și momentul așteptat. Am pedalat, am prins un pic de viteză, am dat drumul la ghidon. M-am lăsat furat de val și nu doar că mergeam fără să țin mâinile pe ghidon dar le-am mai întins și în lateral. Am scos pieptul în față, că așa am văzut eu în Titanicul ce avea să apară câțiva ani mai târziu, am lăsat vântul să-mi fluture pletele și am urlat celebra expresie: Uite, mamă, merg fără mâini ! deși nu era nimeni în preajmă. Sentimentul era extraordinar…


Nora Dobre People Manager @ Zenitech
Agile HR: Deliver Value in a Changing World of Work (2) - de Natal Dank, Riina Hellström

Când vine vorba de transformarea funcției de HR, este important să găsim un model de lucru care să se potrivească cel mai bine contextului nostru și să reflecte dimensiunea echipei noastre, compoziția, valorile organizaționale și tipurile de angajați. Este esențial să privim acest lucru ca pe o călătorie evolutivă, mai degrabă decât ca pe o implementare structurală, și să îmbrățișăm fiecare etapă din ciclul de dezvoltare a echipei ca pe o oportunitate de a experimenta și de a învăța. Cu siguranță nu este vorba despre a-l face bine prima dată, deoarece chiar și echipele Agile HR care se află la câțiva ani de transformare încă testează noi metode de colaborare și îmbunătățire a performanței.


Lucian Cristea Team Lead Machine Learning @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj
Machine Learning și cariera clasică în dezvoltarea software

Vă începeți ziua verificându-vă notificările pe Facebook unde primiți recomandări generate automat prin metode Machine Learning despre produsele pe care ați vrea să le cumpărați sau despre oamenii pe care poate îi cunoașteți, toate special customizate pentru voi. Ieșind din casă, faceți o poză unei flori proaspăt înflorite, în timp ce algoritmii Deep Learning de la Apple augmentează floarea cu culori mai vii și cu contraste de lumină mai bine decât o poate face camera fizică a telefonului vostru. Apoi, vă urcați în mașină, unde sistemele Deep Learning de conducere automată dezvoltate de Bosch vă țin în siguranță în timp ce conduceți și vă grăbiți la birou.


Radu Tudoran Business Development Manager @ PitechPlus
Inteligența emoțională în agile delivery

Prin natura noastră, suntem în primul rând creaturi motivate și activate de emoții. Acestea sunt extrem de importante, deoarece ne pot energiza și pune în mișcare, dar, totodată, ne pot afecta capacitatea de gândire logică. Factorul uman este cel mai important aspect în cadrul oricărui proiect. În ultimii ani au fost analizate tot mai mult caracteristicile necesare unui lider, inteligența emoțională sau coeficientul emoțional (EQ), care reprezintă o trăsătura primordială. EQ este capacitatea de a înțelege, a utiliza și a gestiona propriile emoții în moduri pozitive pentru a elibera stresul, a comunica eficient, a empatiza cu ceilalți, a depăși provocările și a dezamorsa conflictele.


Florian Georgescu Trainer & Agile Coach @ Colors in Projects
Retrospective pentru un sprint eficient

Ședințele de retrospectivă oferă posibilitatea unei echipe (de Scrum) de a reflecta cum să devină mai eficientă, de a identifica probleme în procesul ei de colaborare și de a-și adapta comportamentul în consecință prin stabilirea unui set de măsuri de îmbunătățire.

VIDEO: NUMĂRULUI 125

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA

« Articole mai vechi