ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Adrian Bontea Software Craftsman
@Yardi România
PROGRAMARE
Arhitectura Conică

Universul este construit pe baza unui plan a cărui simetrie profundă este prezentă în structura interioară a intelectului uman. – Paul Valery Arhitectura Clean este extraordinară! Arhitectura Clean este frumoasă! Arhitectura Clean este simetrică! Arhitectura Clean este naturală! Arhitectura Clean ar trebui pur și simplu să fie firească!


Radu Butnaru Senior Developer @ SDL
PROGRAMARE
Fault-Tolerant Microservices cu Netflix Hystrix

Acest articol continuă seria destinată soluțiilor aplicate într-un sistem construit folosind o arhitectură bazată pe Microservicii. Articolul precedent a tratat (Micro)service Discovery cu Netflix Eureka. Articolul curent prezintă biblioteca Java Hystrix, dezvoltată în regim open-source de către compania Netflix. Hystrix oferă o implementare matură a pattern-ului Circuit Breaker, al cărui scop este să reducă impactul defectărilor și al timpilor mari de latență în sisteme distribuite.

Reclame

PROGRAMARE
Aplicații IoT cu Java ME Embedded 8

În numărul 31 al revistei am făcut o introducere în ceea ce privește subiectul Internet of Things din perspectiva platformei Java. Așa cum am promis, vom continua această discuție prezentând detaliile creării unui proiect Java ME Embedded 8. Această versiune reprezintă un important pas înainte, odată cu adoptarea CLDC 8 - care este un subset al Java Standard Edition - și MEEP 8 - specificație care definește un mediu puternic și flexibil pentru sisteme embedded de dimensiuni reduse. Alături de acestea, trebuie să remarcăm alinierea platformei despre care discutăm la Java SE 8.


Alexandru Botez Web Developer @ Gemini Solutions
PROGRAMARE
JSCamp 2015

Cea de-a doua ediție a JSCamp, o conferință JavaScript pentru România și Europa de Est, a avut loc pe data de 2 iunie, în București, la Radisson Blu Hotel. Evenimentul a fost organizat pentru dezvoltatorii front-end, inginerii și designerii web care au dorit să afle mai multe despre aspecte avansate ale limbajului JavaScript sau să audă despre experiențele unor oameni importanți din industria web. Conferința a fost împărțită în patru sesiuni (câte două discursuri per sesiune), cu subiecte variate care au inclus proiectele open-source, standarde de codare, testarea, experiențele, redarea grafică și chiar web audio. Între sesiuni, au existat pauze de cafea și prânz, în care participanții s-au putut întâlni cu vorbitorii și alți entuziaști JavaScript.


Ovidiu Deac Consultant software
DIVERSE
Unconference: ITAKE

Am primit săptămânile trecute de la Today Software Magazine invitația de a participa, la I.T.A.K.E. Așteptam acest eveniment încă din toamnă, de când am discutat la IT Days cu Alex Bolboacă despre conceptul “unconference”, concept care mi s-a părut foarte interesant. Recunosc că am avut o mică reținere având în vedere faptul că se anunța o conferință de “Software craftmanship”, curent cu care nu prea rezonez. Totuși, în program erau și câteva prezentări legate de programarea funcțională și speram să cunosc mai mulți oameni interesați de acest subiect. De aceea, nu am stat pe gânduri și am acceptat imediat.


Daniel Donea Associate IT Consultant
@.msg systems Romania
PROGRAMARE
Model Driven Design – de la teorie la practică

Acest articol oferă o abordare teoretică minimală asupra Designului bazat pe modele (Model Drive Design), dezvoltat printr-o Arhitectura bazată pe Modele (Model Driven Architecture). De asemenea, descrie ce este un Model Conceptual și cum este el legat de Modelul Domeniului/Modelul Problemei. Ulterior, va oferi un exemplu simplu despre cum este creat un Model și manipulat în dezvoltarea software-ului bazat pe Modele.


Gloria Csiszer Marketing Specialist @ Pitech+Plus
DIVERSE
Retrospectiva unui an la ACADEMY+PLUS

ACADEMY+PLUS se îndreaptă spre a doua generație de studenți. S-a încheiat un an plin de activități care a crescut atât noi talente cât și încrederea celor din jur pentru un astfel de proiect. Această metodă revoluționară de învățare și formare profesională în domeniul IT, bazată pe o programă actualizată cerințelor pieței a fost lansată anul trecut în Cluj-Napoca de compania PITECH+PLUS, după semnarea unui parteneriat cu Ecole 42 din Paris. Principalul obiectiv al acestei forme de învățare alternativă este de a descoperi minți strălucite, care pot crea produsele informatice de mâine.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Minimum Delightful Product - Interviu cu Rohan Chandran

Am avut plăcerea de a realiza un interviu cu Rohan Chandran pe tema product management-ului la a doua ediție a evenimentului dedicat antreprenoriatului Techsylvania. Conceptul descris în prezentarea sa din cadrul evenimentului este Minimul Delightful Product, o modificare subtilă dar cu un mare impact a conceptului binecunoscut de Minimum Viable Product.


Călin Biriș Digital Director @ Loopaa
DIVERSE
Techsylvania 2015 - despre Product Manageri-i din IT

Când am ajuns la Techsylvania la Casa de Cultură a Studenților, lumea era încă în pauză între paneluri, deși întârziasem puțin. M-am întâlnit cu câțiva colegi din online și am schimbat două vorbe despre eveniment. Aceștia au apreciat mult calitatea conținutului pe care l-au primit în cele două zile și mi-au spus că le-au fost depășite așteptările.


Raluca Radu Product Owner
@Betfair
MANAGEMENT
Să batem palma asupra soluțiilor în proiectele software

Într-o lume dinamică, în care obiectivele de business se schimbă în funcție de tendințele din domeniu și de mereu fluctuantul interes al consumatorilor, înțelegerea cerințelor de către cei ce le formulează și de către cei care le implementează reprezintă cheia succesului în proiectele de dezvoltare a produselor software. Neînțelegerea, proasta interpretare a cerințelor, implementarea defectuoasă care generează deraierea proiectelor, costuri suplimentare și defecte descoperite prea târziu, au ca rezultat un produs implementat care nu folosește nevoii din care s-a născut.


Alexandru Bolboacă Agile Coach and Trainer, with a focus on technical practices
@Mozaic Works
PROGRAMARE
Ce este de fapt TDD? (II)

Din când în când, particip la discuții cu diverși oameni despre ce este de fapt TDD de fapt. Deoarece am dobândit în timp o anumită cunoaștere a acetui subiect, care se datorează nu numai utilizării, dar și datorită faptului că îl explic altora, am hotărât să scriu acest articol care detaliază punctul meu de vedere în legătură cu ce este TDD. Sper că îl veți găsi util.


Florin Roman Delivery Manager @ Yonder
MANAGEMENT
Relaţiile la distanţă chiar pot funcţiona!

Relaţiile la distanţă pot avea mult succes. Mai ales în domeniul nostru, în care companii din două regiuni diferite cooperează şi fiecare aduce o calitate specifică în cadrul parteneriatului. Dar o relaţie fie personală, fie profesională, în cadrul aceleiaşi companii sau într-o regiune nu foarte îndepărtată, necesită un pic de efort.


Szilárd Kacsó CEO & Trainer @ Azimut Happy Employees @ updateED
MANAGEMENT
Cu un zâmbet nu se face primăvară- știința fericirii în organizații

Suntem tot mai preocupați de fericire. Din perspectivă organizațională, suntem tot mai conștienți de relevanța unor angajați fericiți: aceștia sunt mai productivi, mai satisfăcuţi şi mai ataşaţi. În acest sens, observăm tot mai multe eforturi pentru a ne mulțumi angajații. Dar cum oare putem ajunge de la zâmbet la fericire organizațională?

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA