ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Paul Trestian Solution Architect @ Accesa

Ajay Rathore Java Software Engineer @ Accesa
PROGRAMARE
Cum am construit un Blockchain în 24 de ore

Aplicațiile Blockchain au devenit extrem de populare în ultimii ani, însă dezvoltarea unui blockchain rămâne un mister pentru mulți programatori. În încercarea de a ne satisface curiozitățile, am ales să demistificăm procesul de creare al unui blockchain, găsind oportunitatea perfectă de a construi și prezenta o aplicație de acest tip în doar 24 de ore: evenimentul Ship IT – un hackathon organizat de Accesa la sediul din Cluj-Napoca, în luna iunie, la care au participat peste 60 de colegi și invitați externi. În rândurile de mai jos vom putea explora învățăturile extrase din această călătorie.


Dan Sabadis Team Lead @ SDL

Peter Suciu Senior Software Engineer
PROGRAMARE
Emiterea de Bani Privați. Pas cu Pas (1)

În primul articol de anul trecut scris pe această temă am realizat o prezentare a platformei financiare descentralizate (blockchainul) Ethereum și a clonelor acestuia, precum și un foarte scurt istoric al instrumentelor financiare folosite de-a lungul timpului în economia de piață. În al doilea articol am expus elementele sintactice fundamentale ale limbajului de programare Solidity, limbajul de referință pentru contracte inteligente înregistrate în blockchain. De asemenea, în aceste prime articole am arătat cum utilizăm un browser pentru a ne conecta la blockchain prin intermediul extensiilor și a librăriilor Web3.

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
ING Hubs a deschis la Cluj un hub de dezvoltare pentru regiunea Nord-Vest

Recent, am avut ocazia de a participa la evenimentul de lansare a ING Hubs în Cluj, un concept care se aliniază la tendințele actuale din fintech, precum și la practicile moderne de organizare internă a echipelor. A fost o seară relaxantă pentru cei aproximativ 200 de participanți ai comunității IT din Cluj. Spectacolul de stand-up comedy, muzica bună și discuțiile informale și-au adus, de asemenea contribuția, la atmosfera agreabilă care a învăluit evenimentul.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Noutăți Java SE 18

Ne place să publicăm odată pe an un articol despre noutățile care apar în limbajul Java. În articolul de față vom prezenta trei schimbări introduse în Java SE 18, varianta de dezvoltare. A nu se confunda cu Java 17 care reprezintă versiunea de producție LTS (long term support).


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Interviu Daniel Tămaș - Echipe și produse Web 3.0

Am văzut multe reclame WAM, prin Cluj, de la afișe la sponsorizări a echipelor de fotbal. Spune-ne ce aduce WAM în plus față de jocurile actuale?

Daniel Tămaș: Eu cred că prima dată trebuie să vorbim despre ce vrea să fie WAM. Noi, în doi ani de zile, vrem să fim platforma numărul 1 ca număr de utilizatori din lume, pe jocuri WEB 3 și pe WEB 3 entertainment. La nivel local, am decis să ne implicăm în comunitate, tocmai în ideea în care vrem să construim ceva cu comunitatea. Asta face parte din ethosul WEB 3. De fapt, WEB 3 înseamnă comunitatea. Oamenii care cred în ceea ce facem. Faptul că noi ne implicăm în proiecte de comunitate, în special, U Cluj, Digital Crusade, Sports Festival - vor fi chiar mai multe în perioada următoare-, arată angajamentul nostru față de ce am promis inițial, și anume că vrem să construim o companie, care să nu fie un proiect de crypto oarecare, ci una care să își lase amprenta la nivel global în industria de gaming.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Experts Panel – Machine Learning

Evenimentul de lansare a ediției din luna iunie a revistei a avut loc în cetatea Oradea și a fost găzduit de Accesa. Ne-am simțit foarte bine și promitem să revenim. Au fost alături de noi la panel:

 • Alexandru Pârvu - Machine Learning Engineer @ Accesa ,

 • Adrian Militaru - Data Engineer @ Accesa,

 • Roland Szabo - Machine Learning Consultant.


Alexandra Chinciușan Digital Content Specialist @ Azimut & updateED
MANAGEMENT
Gestionarea timpul în telemuncă

Chiar dacă lucrurile în viața de zi cu zi și în carierele noastre se întorc încet-încet la normalitatea de dinaintea pandemiei, multe companii consideră că angajații lor sunt mai productivi atunci când lucrează de acasă, deoarece își pot gestiona timpul mai eficient. O bună gestionare a timpului înseamnă capacitatea de a stabili priorități, de a jongla eficient cu diferite sarcini și de a fi un team player. Este vorba despre a ști cum să folosești timpul pentru a obține maximum de la el și de la echipa ta.


Narcisa Milian Meteorolog previzionist @ Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu

Cristina Blaga Meteorolog previzionist @ Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu
DIVERSE
Avertizările Meteorologice de tipul nowcasting

Observațiile stau la baza întregii activități de meteorologie. Observațiile de la sol, aerologice, satelitare, RADAR, reprezintă date de intrare pentru rularea diferitelor modele numerice de prognoză și apoi a elaborării prognozelor de scurtă și medie durată, precum și a celor de foarte scurtă durată, cunoscute sub numele de nowcasting. Avertizările meteorologice sunt emise atunci când se înregistrează sau sunt prognozate fenomene meteorologice potențial periculoase. Acestea sunt definite ca fenomene meteorologice care afectează violent zone relativ mari de teren, și cu potențialul de a provoca pierderi de vieți omenești, pagube materiale sau degradarea mediului ambiant.

Editorial

Majoritatea dintre noi suntem deja în regim de vacanță. Cu toate acestea, ne bucurăm să avem o ediție interesantă în luna iulie. Singura diferență față de cele anterioare se referă la evenimentul de lansare care, din motive logistice, a fost planificat să aibă loc exclusiv online. Trebuie să recunosc că din perspectiva organizării, este mult mai comod atât pentru mine, cât și pentru speakeri. Bineînțeles că vom pierde întâlnirea cu cititorii și networkingul, dar din perspectiva strict a conținutului, acesta va rămâne neschimbat. Este interesant cum toate transformările legate de pandemie și izolare au fost îmbrățișate rapid în viața noastră cotidiană. Au devenit o poartă deschisă către comoditate. Pe lângă serviciile online, mă refer, bineînțeles, și la noua revoluție de pe piața muncii: lucrul remote într-o proporție de aproape 100% în domeniul IT. Dacă ar fi să tragem linie acum, modul în care trăiam acum doi ani seamănă- forțăm din motive stilistice comparația! - cu epoca de piatră. Forțați de împrejurări, a trebuit să ne adaptăm, să reevaluăm și să regândim tot ceea ce este în jurul nostru. Uitându-ne la proiectele noastre software se nasc o serie de întrebare firești. Ce aș putea face diferit și mai bine în cazul unei probleme majore, fie ea doar închipuită? Cum evităm să rămânem în punctul în care proiectul reacționează în loc să schimbe lumea din jurul nostru ? Ce alegem dintre acomodare sau dezvoltare și inovație ?

Citeşte mai mult

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA