ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 146
Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Romulus Bucur Senior developer & PM @Siemens
MANAGEMENT
Cele două fațete ale interviului

Percepția majorității vizavi de procesul de intervievare, de actul interviului în sine, identifică o scenă în care rolurile sunt, aparent, clar definite. Intervievatorul și intervievatul se poziționează într-o manieră similară studentului și profesorului examinator, formând un cadru academic clasic. În accepțiunea modernă, în schimb, cele două roluri sunt biunivoce. Pe durata unui interviu, ambele părți jucând atât rolul de intervievator, cât și de intervievat.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
PROGRAMARE
Azure CDN – Prezentare de ansamblu

Dorim să prezentăm funcţionalitatea şi feature-urile disponibile în momentul de faţă (Q3, 2016) în Azure CDN.  Pe pagina web Azure, veţi găsi multe informaţii utile şi sunt sigur că deja aţi consultat-o. Comparativ cu ultimii ani, Microsoft face acum un mare pas, semnând contracte cu Akamai şi Verizon (furnizori majori de servicii CDN).

Reclame


Diana Costa Administrative Coordinator @ Azimut Happy Employees
DIVERSE
Generațiile de pe piața muncii și angajabilitatea

Coexistența generațiilor pe piața muncii pare să fie, în ultimii ani, o temă complexă, care în atenția multor specialiști este mai întâi studiată, mai apoi testată, pentru că nu de puține ori să ne lase cu semne de întrebare când vine vorba de aplicabilitatea sa în viața de zi cu zi. Este de înțeles că, atunci când vorbim de patru generații diferite (Baby Boomers, Generația X, Generația Y și cea mai recentă, Generația Z) , ceea ce se aplică în viața de zi cu zi sau la birou, să fie diferit.


Adrian Beșleagă Manager Operatiuni @ A&I Consulting
DIVERSE
Ecommerce-ul și TVA-ul aplicabil

Businessurile din domeniul vânzărilor electronice au crescut într-un ritm accelerat în România, tot mai mulți antreprenori alegând să înființeze start-up-uri prin care comercializează diferite servicii sau produse către clienți, persoane fizice din statele membre ale Uniunii Europene. În acest context este foarte important ca tinerii antreprenori să fie conștienți de normele de aplicare a TVA-ului în astfel de situații, pentru a evita ulterior riscurile aferente neaplicării acestora. În rândurile de mai jos vă vom explica conceptul de vânzare la distanță și vă vom prezenta modele concrete de aplicare a normelor de TVA în cazul comerțului online.


István Nagy Senior Tester @ iSDC
TESTARE
Cum să aplicăm un model de dobândire de competențe în testarea software?

Odată la patru ani în perioada Jocurilor Olimpice admirăm atleți care trec de limitele lor, stabilind recorduri și aducând faimă și glorie atât echipei cât și întregii țări. Îi considerăm experți în ceea ce fac și unii din noi le cunoaștem bătălia, munca dedicată și sacrificiile pe care le fac pentru a atinge vârful podiumului. La fel ca și atleții, oamenii care vor să fie cei mai buni în profesiile lor, trebuie să parcurgă un traseu lung de la începător la expert.


Mihai Tătăran Microsoft MVP , Co-organizator @ ITCamp, GM @ Avaelgo
PROGRAMARE
Provocări Dev/Test în medii complexe Enterprise și soluții posibile cu Microsoft Azure

Acesta este un articol care vine în continuarea articolului "Care sunt provocările în scenarii Dev/Test/DevOps şi cum ne poate ajuta Microsoft Azure". De data aceasta, vom intra în detalii explicând care sunt provocările atât la nivel organizațional în medii enterprise cât și la nivel tehnologic, și care sunt niște abordări, procese, și soluții coerente posibile pentru realizarea unor medii de Dev/Test eficiente.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
Preview Cluj IT Days 2016

La fel ca în ultimii trei ani, luna noiembrie înseamnă Cluj IT Days pentru echipa Today Software Magazine. Este unul dintre evenimentele mari pentru programatori, testeri și management din Cluj și din România. Fapt confirmat anul trecut de participanți veniți și din Brașov, Iași, Craiova sau București. Ne-am bucurat să aflăm de la aceștia că evenimentul nostru contribuie din plin la ameliorarea unei stări de fapt: conferințele și evenimentele IT mai ample sunt destul de rare, mai ales în alte orașe ale țării.

PROGRAMARE
Cum învăţăm să uităm informaţii

Computerele au fost concepute ca o alternativă facilă la creierul uman. Trebuiau replicate puterea şi „misterele” creierului. Oamenii erau vârful evoluţiei raţiunii, dar, la un moment dat, oamenii şi-au dat seama că sunt limitaţi. În cele din urmă, oamenii au început să creeze instrumente pe care să le poată controla pentru a-şi depăşi limitele. Uitarea este un defect uman natural. De aceea, azi trăim într-o eră în care “Internetul nu uită niciodată”. Poate că a venit momentul ca Internetul să înceapă să uite.


Prof. Dr. Stelian Brad Președinte @ Cluj IT Cluster

Conf. Dr. Paulina Mitrea Coordonator Brained City @ Cluj IT Cluster
MANAGEMENT
Principii sustenabile pentru soluții de Smart City

Trăim într-o lume în care, în țări dezvoltate precum Olanda, Danemarca, Norvegia, relația cetățeanului cu instituțiile publice și cu autoritățile locale se poate realiza eficient de acasă prin Internet, fără a plimba dosare între ghișee, fără a fi nevoie de zile libere sau învoiri de la locul de muncă pentru a rezolva un act. Există orașe în care nu se mai flutură nici o hârtie în primării deoarece sistemele informatice performante asigură controlul tuturor activităților. Ca atare, aceste lucruri nu au de ce să fie de domeniul “Science-Fiction” nici pentru România. Ca asociație care cuprinde un număr mare de companii cu experiență în dezvoltarea de sisteme software, dar și instituții academice și de cercetare și instituții ale administrației publice, Clusterul Cluj IT a dezvoltat un interes constant și consistent în domeniul creșterii eficienței administrației publice prin informatizare.


Mădălin Ilie Cluj Java Discipline Lead
@Endava
MANAGEMENT
Echipe hiperproductive

O echipă hiperproductivă este visul oricărui lider de echipă. Ce simplu ar fi să aplicăm un algoritm în zece pași prin care să ajungem la o echipă de zece ori mai productivă. Sau să îmbunătățim puțin comunicarea și echipa să ajungă singură în stadiul de nirvana al productivității. Cum bine știm cu toții, lucrurile nu sunt atât de simple. Acest articol își propune să prezinte câteva modalități prin care putem crea o echipă echilibrată și motivată care își cunoaște atât punctele forte cât și pe cele slabe.


Mircea Vădan Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
STARTUPS
Startup-uri - ediția de august

Ecosistemul unui oraş/regiuni e dat de diversitatea organizaţiilor active din acel mediu. Deşi Clujul stă bine la evenimente, comunităţi, hub-uri şi meetup-uri, rezultatele sunt mai puţin evidente la nivel de startup-uri. Pe bună dreptate, durează câţiva ani buni pentru ca un startup să aibă succes şi să fie luat ca un model bun de urmat, exemplar pentru comunitate. Cred că de aceasta avem nevoie în următoarea perioadă: startup-uri care să ne dovedească că eforturile actorilor din ecosistem se materializează în ceva cuantificabil şi cu direcție clară.


Andreea Misarăș Events & Communication Specialist
@Betfair
EVENIMENTE
Walking Month – cum să transformi mersul pe jos în fapte bune ?

Început în 2010 ca o iniţiativă internă pentru angajatii Betfair, Walking Month şi-a dorit încă de la început să promoveze un stil de viaţă sănătos, dar şi interacţiunea între angajaţi. Competiţia a luat o amploare, pe care nimeni nu ar fi anticipat-o. De la an la an au fost tot mai multe persoane înscrise; oameni cu pedometre alergând seara în parc pentru că nu şi-au făcut numărul de paşi setaţi pentru acea zi, poze de la nunţi şi botezuri în care se văd în prim plan brăţările concursului, recorduri de paşi făcuţi la petrecerile firmei, colegi „certându-şi” coechipierii că au făcut prea puţin paşi. Cam aceasta este atmosfera într-o lună de competiţie Walking Month.


Alina Mihuț Marketing Specialist @ AROBS Transilvania Software
DIVERSE
Ride2Work Cluj. Tu când ni te alături?

Știi genul acela de persoană care vorbește atât de “apăsat” despre o pasiune, încât te molipsește și pe tine? Așa e Cristina. Are 28 de ani, este din Chișinău și de șase luni de când suntem colege în JCI Cluj, dar și la serviciu, vorbește întruna numai despre biciclete.


Alexandra Dabu Project Manager @ Internet & Mobile World
EVENIMENTE
Soluțiile software care vor schimba viitorul businessurilor românești

Soluțiile digitale și IT au schimbat modul în care acționăm în viața de zi cu zi. Au transformat mediul de afaceri și au deschis drumul către acces mai mare la informații și la contacte noi, prin intermediul internetului. Cu greu mai poate fi imaginată o afacere care să nu foloseasca un soft de business sau o soluție digitală pentru angajații și clienții săi. Bugetele companiilor sunt, însă, de multe ori limitate, iar managerul trebuie să aleagă doar câteva soluții în care să investească. Din nevoia de a putea testa într-un singur loc o gamă variată de soluții digitale, a apărut Internet&Mobile World, cea mai mai amplă expo-conferință de soluții digitale și IT pentru afaceri din Europa Centrală și de Est.


Amalia Aida Pomian Community Builder @ Republic Association of Coders
EVENIMENTE
YAPC::Europe 2016 - cel mai important eveniment dedicat comunităţii Perl are loc la Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, România. YAPC::EU, cea mai importantă conferinţă dedicată limbajului de programare Perl, are loc anul acesta la Cluj-Napoca între 24-26 august 2016. Evenimentul, premieră pentru IT-iştii din România, este organizat de comunitatea clujeană de Perl şi va fi găzduit de UMF - Universitatea de Medicină şi Farmacie - „Iuliu Haţieganu”.

Editorial

În traseul profesional al fiecărui programator, tester sau manager, performanța este percepută ca un reper important, în fața căruia mulți dintre colegi sunt ușor timorați. A-ți dori să devii foarte bun într-un anumit domeniu și a ținti performanța sunt aspecte care depind de foarte mulți factori, dintre care îi menționăm aici doar pe cei care țin de profilul psihologic, educație și mediul de lucru. Odată obținută performanța, cum o putem valorifica? Doar pentru prestigiu și faimă personală ? Sau vizăm scopuri care le depășesc pe cele strict personale? Un răspuns afirmativ la ultima întrebare implică automat conștientizarea faptului că performanța trebuie în primul rând expusă.

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 145 - Microservices

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects