ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 149
Numărul 148 Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Mircea Vădan Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
STARTUPS
Nevoia unei viziuni comune asupra ecosistemului local de inovație și startupuri

Am fost tentat de câteva ori să mă mut din Cluj. În ultimii doi ani, am explorat și am petrecut săptămâni/luni în șapte orașe de pe patru continente, confruntându-mă cu tot atâtea stiluri de viață. M-am gândit să mă conectez cu fondatorii de startup din acele locuri și să devin activ în acele ecosisteme de startupuri, pentru a contribui acolo, pentru a găsi clienți acolo. Unele dintre aceste locuri sunt adevărate centre pentru startupuri (Amsterdam, San Francisco). În alte locuri, spiritualitatea (Bali/Indonezia sau Cuzco/Peru) depășește cu mult tehnologia.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Expert panel – mobility services

Care sunt principalele provocări din aria de mobility services, un domeniu care este din ce în ce mai prezent în viața noastră? Cum vedem evoluția acestor servicii? Sunt câteva din întrebările la care am încercat să găsim un răspuns alături de invitații noștri la panelul de discuții din cadrul lansării numărului 90 al Today Software Magazine

Reclame


Bogdan Chebac Engineering Manager @ 3Pillar Global
MANAGEMENT
Ghid rapid despre cum să jonglăm cu starea de spirit

Nu mai fiți productivi… de dragul de a fi productivi. Cât de des v-ați văzut colegii epuizați după ce au muncit din greu? Cât de des a trebuit să vă luați o vacanță pentru a reduce stresul și a vă relaxa chiar și pentru câteva zile? Cât de des vă simțiți extenuați? Motivația, energia, productivitatea sunt resurse finite, dar rareori sunt acestea privite astfel. Gândiți-vă când a fost ultima dată când v-ați pierdut voința de a mai termina un task, când nu ați mai avut energie să vă mai exprimați punctul de vedere într-o discuție, când viteza voastră a ajuns la un nivel atât de scăzut încât ați simțit că vă târâți. Toți am trecut prin astfel de situații, nu sunteți singurii.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
PROGRAMARE
Cloud – nivele de maturitate - IaaS vs. PaaS vs. SaaS

Cloudul a devenit un bun de consum, iar numărul furnizorilor de cloud este mare- aici fiind incluși și furnizorii privați. Majoritatea furnizorilor au un număr mare de servicii ce pot fi folosite direct de pe piața lor de desfacere: de la mașini virtuale clasice la comunicare pe bază de mesaje sau data warehouse. Odată ce ați început să lucrați cu mai mulți furnizori de cloud, nivelul de maturitate al furnizorilor este crucial. Nivelul de maturitate este important când vreți să optimizați costurile și să îmbunătățiți calitatea soluțiilor IT pe care le realizați sau pe care le gestionați.


Diana Țelman Sales Support @ Azimut Happy Employees
DIVERSE
Voluntariatul – premergătorul unei cariere de succes

În momentul în care ne alegem facultatea, majoritatea dintre noi credem că aceasta este principalul element care ne va propulsa spre o carieră de succes. Însă este un drum lung și plin de obstacole până acolo deoarece, în ziua de azi, facultatea are o pondere mică în ceea ce privește cariera. Un citat celebru ne spune “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Cred că de la acest îndemn putem iniția multe discuții și de asemenea, argumenta că multe dintre activitățile noastre zilnice pot avea un impact pozitiv asupra lumii în care trăim.


Iulia Ștefănescu Marketing Manager @ Colors in Projects
EVENIMENTE
Let’s continue the AGILE Revolution together!

Aflat la a XII-a ediție, Agile Mammoths Games se întoarce, pe 12 martie 2020 în Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia. Este un eveniment ce abordează teme actuale de Agile Project Management, axat pe învățare experimentală, fiind dedicat pasionaților de Agile. Îți pregătim workshopuri, sesiuni de Agile Coaching, serious games, studii de caz, quizzes, toate pe teme de management de proiect tradițional și Agile, sesiuni de prezentări scurte (Agile Talks), treasure hunt.


Lucian Revnic Software Architect @ Micro Focus
EVENIMENTE
Amazon AWS re:Invent 2019 Retrospectivă

La începutul lui decembrie 2019 s-a desfășurat Amazon AWS re:Invent 2019, cel mai mare eveniment mondial dedicat tehnologiilor Cloud. Organizat în Las Vegas, Amazon AWS re:Invent 2019 a adunat anul acesta mai mult de 65 000 de participanți. Aceștia s-au întâlnit la peste 3000 de sesiuni tehnice pentru a învăța și pentru a socializa. Ce am aflat acolo despre cele mai importante inovații Amazon AWS? Veți citi în cele ce urmează.


Mate Lang Infrastructure Team Lead @ Connatix
PROGRAMARE
Kubernetes - salvatorul zilei

În ultima perioadă cuvântul Kubernetes se aude mai des în lumea IT decât cuvântul antibiotic în farmacii. Amândouă sunt unelte utile, care se pot aplica după o analiză aprofundată de situație.. Asupra fiecăreia dintre ele planează riscul de aplicare inutilă sau necorespunzătoare care cauzează complicații nedorite.


Doru Șupeală Managing Partner @ SPOR
MANAGEMENT
Lider, manager, șef sau (scâr)bo$$?

Știm deja cu toții că organizațiile au mari dificultăți astăzi în piața muncii, fiindcă cererea de muncă (nevoia de a angaja a companiilor) este mult mai mare decât oferta disponibilă de forță de muncă, și prin urmare puterea și avantajul în negociere aparțin astăzi angajaților și candidaților. Pe vremuri, departamentele HR aveau mereu, în medie, măcar cinci-zece candidați de calitate pentru fiecare poziție pe care o anunțau ca disponibilă, pe când astăzi vedem recrutorii cum postează disperați anunțuri, mesaje, reclame și alte conținuturi mai mult sau mai puțin inspirate, online și offline, pentru a atrage sau convinge oameni mai mult sau mai puțin potriviți să se prezinte măcar la un prim interviu.


Alexandra Crecan Java Community Manager @ Pitech+Plus

Radu Pop Team Lead @ Pitech+Plus

Bojor Fineas Java Team Lead @ Pitech+Plus
PROGRAMARE
Simplificarea dezvoltării microserviciilor folosind Spring Cloud

În ultimii ani, popularitatea microserviciilor a fost notabilă. O dată cu creșterea cererii de a îndeplini cerințe non funcționale precum performanță, toleranță la erori și scalabilitate, un pas natural a fost observarea și chiar experimentarea pe propria piele a diverselor povești de succes care au presupus ori migrarea monoliților către arhitecturi bazate pe microservicii, ori adoptarea lor încă de la primele etape ale proiectelor. Cu toate acestea, dacă ați ținut pasul cu trendurile și ați fost direct implicați în dezvoltarea microserviciilor, cu siguranță știți că nu totul e așa de simplu cum pare.


Daniel Tatar Tester / Senior IT Consultant @ msg systems Romania
TESTARE
Testarea microserviciilor

Arhitectura bazată pe microservicii este în mare vogă în ultimii ani. Aceasta permite descentralizarea responsabilităţii unei aplicaţii monolit în microservicii cu responsabilitate specifică prin a căror orchestrare se obţine funcţionalitatea de business dorită. Microserviciile comunică printr-o API (Application Programming Interface), independentă de limbajul de programare, prin intermediul interogărilor REST (Representational State Transfer), folosind ca model de date JSON (Javascript Object Notation) sau XML (Extended Markup Language).


Andrei Olar Software Architect @ ComplyAdvantage
PROGRAMARE
Când automatizăm degeaba

Noi am evoluat ca specie cu un aliat de nădejde: uneltele. Dacă nu le-am fi creat, ne găseam sfârșitul într-o savană, pe undeva într-un loc frumos. Azi, în programare nu doar că ne folosim de scule - IDE-uri, lintere, servere CI - ci și automatizăm utilizarea lor aproape tot timpul. IDE-urile îți spun în timp ce tastezi dacă ai greșit sau nu, avem integrări cu JIRA care marchează sarcini ca terminate în funcție de alte automatizări, primim notificări pe mail și Slack. Mai pe scurt, azi automatizăm o grămadă de procese și comportamente umane.


Iacob Nicolaev DevOps Engineer @ msg systems Romania
PROGRAMARE
RSocket – viitorul aplicațiilor reactive

Unul din aspectele importante în dezvoltarea și operarea unui software în baza micro-serviciilor este comunicarea între aceste mini aplicații. Deși partea de Network nu ne costă atât de mult în performanță sau mai bine spus nu are o valoare foarte importantă în anumite aplicații, sunt anumite tipuri de software pentru care fiecare microsecundă contează. În asemenea categorie putem pune foarte multe aplicații, precum gaming, edge computing sau aplicațiile reactive. Importanța comunicării devine tot mai actuală atât în momentul apariției pe piață a tehnologiei 5G, cât și prin crearea infrastructurii în jurul acestei tehnologii.

Editorial

La mulți ani! Începem anul cu planuri noi dar și cu o revizuire a ceea ce a reprezentat pentru Today Software Magazine anul 2019. Din perspectiva accesărilor online, ne putem lăuda cu peste 100,000 de cititori și 200k de pagini vizualizate, atât pentru versiunea în română a site-ului, cât și pentru varianta în limba engleză. Conferința IT Days, ajunsă în toamna lui 2019, la a șaptea ediție, a reunit comunitatea tehnică locală și națională timp de două zile în Cluj. Tema aleasă #programmingARt i-a inspirat pe cei peste 70 de speakeri și 800+ participanți. În ceea ce privește conturarea agendei din 2020 și stabilirea tematicii principale, acestea sunt încă în lucru. Mai multe detalii și bilete very early bird sunt disponibile online.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 150

Noile tehnologii SAP ABAP

Marți, 10 Decembrie, ora 18:00

sediul MHP - A Porsche Company

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

NUMĂRUL 149 - Development with AI

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects