ABONAMENTE VIDEO JOBS REDACȚIA
RO
EN

Ligia Cremene, Ph.D Coach, Consultant HR și Dezvoltare Organizațională @ Creative Org Solutions
Creativitatea – o nouă alfabetizare

A scrie cod înseamnă a construi, a crea. Codul conține cărămizile din care e construit viitorul. Permiți minții tale să dezvolte instrumente incredibile. Aceasta presupune un nivel de creativitate ce nu se mai regăsește în alt domeniu, oricum nu într-o formă similară. Creativitatea este abilitatea de a pune ideile imaginate în practică. Ea se caracterizează prin capacitatea de a percepe lumea în feluri noi, de a identifica patternuri ascunse, de a face conexiuni între fenomene care aparent nu au nicio legătură, și nu, în cele din urmă, de a rezolva probleme generând și implementând soluții.


Szilárd Kacsó CEO & Trainer @ Azimut Happy Employees
Este autenticitatea un sfat incomod pentru un lider?

Eram într-o sesiune de coaching cu un senior manager al unei companii de servicii și discutam despre provocările pe care le-a trăit în confruntările cu anumiți team leaderi. La un moment dat, când discutam despre soluții și acțiuni concrete, m-a întrebat: ,,Ar trebui să fiu autentică sau să încerc altă abordare?” Ea se gândea la posibilitatea de a avea o abordare diferită de felul ei de a fi și de a acționa natural. Întrebarea m-a lovit din plin, deoarece cred în leadershipul autentic. Consider că liderii ar trebui să aibă o înclinație naturală de a genera performanță prin oameni, de a fi asertivi, de a oferi feedback constructiv și aprecieri și de a comunica scopul și misiunea. Liderii ar trebui să fie naturali și autentici în orice situație, deoarece rolul lor nu este restricționat de program ( de exemplu de la 9 la 17). Ar trebui să își asume acest rol 24/7, deoarece în permanență oamenii le observă comportamentul sau vorbele pe care le transformă în lucruri de luat în seamă (și de urmat) sau în lucruri de criticat.

Reclame


Ioana Varga Expert contabil Managing Partner @ A&I Consulting
Analiză fiscală. Proiectul Start-up Nation

Un proiect de interes major pentru noii antreprenori, mai precis Start-up Nation, stârnește discuții aprinse în sfera publică. Deși scopul acestuia este de a veni în întâmpinarea celor ce vor să își înființeze propria afacere, opiniile sunt împărțite. Pentru a vă ajuta să vă informați corect, analizăm în rândurile de mai jos proiectul din punct de vedere fiscal. Proiectul se află încă în dezbatere publică, dar ne aștepăm să fie demarat în viitorul apropiat. Din acest motiv, este foarte important să cunoaștem din timp ce prevederi conține, pentru a ne putea pregăti din timp planul de afaceri.


Claudia Jelea Avocat & Consilier in domeniul marcilor
@IP Boutique


Mihai Jelea Avocat @ IP Boutique
O posibilă soluție de back-up pentru companii – software escrow

Multe companii ajung să depindă de anumite soluții software de business din varii motive: fie ca urmare a utilizării îndelungate a acestora, fie ca urmare a unei adaptări (adeseori laborioase și de durată) a soft-ului la particularitățile respectivelor afaceri, fie pur și simplu pentru că softul în cauză este unul foarte bun în comparație cu celelalte soluții de pe piață. Un exemplu poate fi cel al soluțiilor ERP (enterprise resource planning) adaptate în funcție de procesele de business ce prezintă interes pentru compania beneficiară. Aceste softuri ajung să fie particularizate și utilizate într-un asemenea grad ridicat, încât pentru unele companii este imposibil să-și desfășoare activitatea fără ele. (De exemplu: companiile de transport, companiile de distribuție, instituțiile financiare, etc.). Mai pot exista și alte exemple.


Ioana Varga Expert contabil Managing Partner @ A&I Consulting
PFA versus Microîntreprindere. Care este cea mai avantajoasă formă de organizare în 2017?

Într-un articol din anul trecut vă informam asupra modificărilor fiscale ce au intervenit începând cu anul 2016 în modul de taxare a veniturilor din activități independente. Anul 2016 a trecut și avem în față un an 2017 care ne-a adus o avalanșă de modificări în ce privește modul de taxare al companiilor. De aceea, am considerat oportun să reluăm analiza asupra modificărilor cu impact asupra veniturilor obținute de către persoanele fizice autorizate.  În esență, modul de impozitare al acestor tipuri de venituri nu s-a schimbat, astfel reluăm taxele și contribuțiile obligatorii în acest moment.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Proiectul Vreau Un Dac în Bucureşti - Interviu cu Alexandru Voiculescu

Am stat de vorbă cu Alexandru Voiculescu, fondatorul PureQuad, o companie românească de servicii IT care a ales să se implice în proiectul Vreau un Dac la București, proiect realizat de Asociația Identitate Culturală Contemporană (AICC).
Ovidiu Mățan: Care este legătura dintre o companie de IT și un proiect care dorește să aducă o statuie din Florența la București prin realizarea unei copii a acesteia?
Alexandru Voiculescu: Evident legătura este realizată de oamenii și idei comune. Pe mine și inițiatorii acestui proiect ne leagă o decadă de proiecte în IT și outsourcing, începând cu 2004.


Paula Năsălean Project Manager @ Ruby Tribe
Coworking și România

Una din preocupările firmelor de astăzi este cum să își motiveze angajații pentru a deveni mai productivi și satisfăcuți la locul de muncă. Și pentru că nu este o sarcină ușoară, încă se caută soluții: de la abonamente la sală, abonamente de parcare, la compensații financiare, bonificații sau team bulidinguri. Dacă ești angajat al unei firme, sarcina aceasta revine departamentului de HR. Dar ce se întâmplă atunci când nu ai un șef? Când tu ești propriul tău stăpân, când ești consultant, freelancer sau pur și simplu faci home office?


Bálint Ákos Trainer @ M&Co Training
Mitul serendipităţii

Ideea potrivit căreia norocul are un rol definitor în domeniul inovaţiei este destul de răspândită. Site-uri diferite ne oferă numeroase exemple de inovații semnificative despre care se afirmă că au luat naştere datorită unor circumstanţe întâmplătoare. Însă eu am altă părere. Pe scurt: serendipitate nu există. Da, știu… este o afirmație curajoasă. Totul depinde de felul în care definim serendipitatea. Fără a intra în discuții semantice, ceea ce doresc să subliniez este faptul că norocul are un rol şi o importanță mult mai redusă în acest domeniu decât se crede în general.


Mihai Varga Design Lead @ Interface-design.co.uk
Design Concept - folosirea procesului de design pentru inovație

Este de necontestat azi faptul că proiectele de IT - fie că vorbim despre start-ups sau enterprise – influențează în mod pozitiv diferite industrii. Schimbările se pot face fie printr-un proces incremental, fie în mod radical. De obicei, dezvoltatorii și designerii sunt integrați doar în procesul incremental, dar ei pot să contribuie și prin inovație radicală - dacă procesul de lucru este structurat corespunzător. Propunerile designerilor modelează un produs digital, dar de cele mai multe ori doar la nivel de detaliu. Modul în care este structurată colaborarea cu product ownerul trasează un cadru invizibil în afara căruia ideile designerilor nu vor fi luate în seamă. Problema nu este că ideile nu sunt bune, ci că pun sub semnul întrebării concepte prea profunde din viziune. Procesul de concept design vine tocmai pentru a rezolva această problemă.


Romulus Bucur Senior developer & PM @Siemens
Strategii de intervievare

Spre deosebire de alte domenii, IT-ul are o rată de progres extrem de accelerată, fapt care obligă specialiştii să studieze în permanență. Transpus în alţi termeni, un developer bun se află într-o cursă continuă de asimilare de noi cunoștințe, dar în acelaşi timp trebuie să îşi realizeze și sarcinile de lucru. Prefigurând R&D, standardul dezvoltatorului modern s-a transformat în L&D (learning and developement). Practic, viaţa unui developer bun este un permanent megatlon tehnic. Evoluţia tehnologică software în perioada '95-2005 avea un ritm diferit, tehnologiile erau dezvoltate doar de marii furnizori, - Microsoft, Borland, IBM, care dominau piaţă. Începutul de secol a fost întâmpinat de diverşi terţi cu o atitudine proactivă, astfel că spre sfârşitul primului cincinal au început să apară diverse componente dezvoltate de alţi furnizori. Perioada 2005-2010 a generat o adevărată explozie de tehnologie creată de terţi. Spre finele anilor 2015-16, viaţa unui developer a început să se transforme într-o adevărată competiţie de tip L&D. În prezent, doar developerii cu o capacitate excelentă de studiu, cât şi de lucru pot să se ridice la standardele pieţei de IT.

Sponsori

 • Endava
 • 3PillarGlobal
 • Gemini Solutions
 • Betfair
 • Accenture
 • Telenav
 • Siemens
 • Bosch
 • ntt data
 • FlowTraders
 • Crossover
 • Hewlett Packard Enterprise
 • Colors in projects

« Articole mai vechi