ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 142
Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Înscrierile la Innovation Labs 2016 sunt deschise pentru București, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara

București, 16 februarie 2016: Innovation Labs 2016, principalul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România, invită tinerii pasionați de tehnologie să-și aducă ideile la viață în programul organizat în București, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara. Innovation Labs este dedicat tinerelor echipe, care au o idee creativă de tehnologie, dornice să trăiască experiența unui start-up tehnic, în ecosistemul românesc de business, alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în domeniul tehnologiei.


Cristina Juc Organizatoare @ Startup Weekend Cluj
DIVERSE
Dezvoltă produse inteligente

Produsul pe care l-ai conceput stagnează, deși ai încercat cele 100 de sfaturi și trucuri de pe lista de growth-hacking. Până și ghidul lui Neil Patel nu ți-a oferit altceva decât mai multă confuzie. E timpul să recunoști care e adevărata problemă. În loc să înveți, să experimentezi, și chiar să eșuezi cu folos, îți petreci timpul iterând aspecte ale produsului lipsite de importanță. În același timp, cineva cu siguranță lucrează mult mai eficient, la un produs cel putin similar cu al tău.

Reclame


Ioana Luțaș QA Engineer @ Bissoft
TESTARE
Testarea serviciilor web folosind SOAP UI

În acest articol voi prezenta pe scurt cum se poate acoperi testarea funcţională a serviciilor web folosind aplicaţia SOAP UI şi Groovy Script. Testarea serviciilor web este realizată folosind ori modelul cascadă, în care outputul unui pas de test este inputul pasului următor, ori modelul ce presupune o conexiune la DB şi prelucrarea datelor stocate în fişier Excel. Testele realizate sunt incluse într-un sistem de *build* automat folosind Maven. În urmă execuţiei testelor se trimite pe email raportul de execuţie ce conţine statusul pentru fiecare metodă din serviciile testate.


Roxana Soporan Tester @ISDC
TESTARE
Armonie în Cross-Browser Testing

Anul 2016 începe în forţă. Cred că toţi ne gândim la planuri, obiective şi viitor, mai ales lucrând într-un domeniu atât de dinamic. În ceea ce priveşte testarea aplicaţiilor software pe ramura web, se poate observa în mod clar o evoluţie. Oamenii au început să aibă şi să simtă nevoia de a accesa o aplicaţie web nu numai de pe desktop, ci şi de pe o tabletă, un telefon mobil sau de pe calculatorul mamei de acasă, fără a avea parte de surprize majore în folosirea acesteia. După cum se poate observa, tocmai am menţionat câteva exemple de dispozitive cu diferite sisteme de operare, browsere sau chiar versiuni ale acestora. Aşadar, privind din perspectiva utilizatorului obişnuit sau chiar al clientului pentru care dezvoltăm o aplicaţie web, ca testeri sau programatori trebuie să ne întrebam: ce putem face să ne asigurăm că aplicaţia pe care o testăm nu are defecte, iar utilizatorul să poată naviga fericit?


Simona Bonghez Managing Partner @ Colors in Projects
PROGRAMARE
Gogu și sofismele

-Gogule, vii deseară la sală? se iți de după display fața de neaoș ardelean a lui Mișu.
- Nope, mă duc la crâșmă. Ăăă… la bar, dacă vrei să sune mai bine, se corectă Gogu rapid.
- No, păi nu ne fu vorba să facem mișcare, să ne întărim mușchii, să devenim… cum i-o zis ăla cu abonamentul?! se scărpină Mișu la ceafă, după care se lumină: Fit! Așa i-o zis. Deci, ne „fit”-uim diseară?


Claudiu Draghia Quality Manager @Capgemini
TESTARE
Harta testării

Mi-am petrecut ultimii zece ani din viață în industria IT. Am început ca tester și chiar dacă mi-am petrecut ultimii câțiva ani drept Manager de Calitate, mă consider însă un tester. În experiența mea de tester am remarcat o anumită percepție asupra condiției testerului, care tinde să-i minimalizeze rolul acestuia. Acest mod de a-l percepe pe tester aparține de obicei acelor manageri care cred adesea că oricine poate testa aplicații, cauzând abordări superficiale în ceea ce privește asigurarea calității. Dincolo de faptul că a nu recunoaște că profesia de tester este una solicitantă și meritorie îi face pe testeri să se simtă neapreciați, în ciuda muncii lor grele, această atitudine se răsfrânge în mod negativ asupra nivelului calității în industria IT.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
PROGRAMARE
Crearea unui Microsoft Band Tile pentru a direcționa notificările de stare a construcției

Anul trecut, Microsoft a lansat Microsoft Band 2. Este foarte puternic cu mulți senzori și o autonomie a bateriei care îmi oferă două zile de energie. Dar ceea ce mă impresionează este partea de software și ușurința cu care poți dezvolta un tile (o aplicație custom) pentru acesta. Nu trebuie să înveți C# pentru că poți crea ușor un tile


Emilia Toma Copyright & Corector @Today Software Magazine
DIVERSE
Metode moderne de invocare a muzei

De multe ori, când vrem să scriem un text, amânăm momentul justificându-ne prin lipsa inspirației. Asemenea poeților antici, ne gândim că nu ar strica să invocăm solemn vreo muză. O facem, dar muzele cunosc cel mai bine greaca veche și latina, așa că nu mai insistăm. Apoi ne amintim de seara petrecută cu amicii la bere, când aceștia ne-au dat calificativul ,,genial” pentru prestația avută la ultimul banc pe care l-am spus. Stăm la pândă sperând să mai detectăm măcar un licăr din genialitatea de care te-au asigurat atunci.


Claudiu Demian Systems Administrator
@Yardi România
PROGRAMARE
Adoptarea unei culturi DevOps

DevOps-ul este un fenomen tot mai întâlnit astăzi în mediul IT și reprezintă probabil viitorul modului în care ne organizăm munca în comunitățile noastre. Vom vedea în rândurile următoare de unde a apărut nevoia pentru el, cum se prezintă astăzi și de ce este considerat o cultură, nu o metodologie. La final, un exemplu concret ne va arăta cum este adoptat DevOps-ul într-o companie clujeană.


Ariel Pontes Python Developer @3 Pillar Global
PROGRAMARE
Haos, meme și tipare de design software

Codul tău nu este DRY/ SOLID/ lizibil/ușor de întreținut. API-ul nu este RESTful. Nu respecți principiul "spune, nu întreba". Codul tău nu este bine documentat. "Comentariile inline miros a probleme". Codul nu este eficient. "Optimizarea prematură este sursa tuturor relelor." Nu ai nevoie de o bibliotecă pentru această funcționalitate; ar trebui să eviți "sincronizarea tehnologică". "Nu reinventa roata."


Marius Radu Software Developer @Fortech
PROGRAMARE
Utilizarea Machine Learning în gestionarea veniturilor

A existat multă publicitate exagerată în jurul unor concepte precum deep learning, ensembles (ansambluri) sau bagging (ambalare) în ultima perioadă. Aceste subiecte sunt în prezent unele dintre cele mai în vogă în învățarea automatizată - Machine Learning (ML). Intenția mea inițială a fost de a scrie despre deep learning, nou cuvânt cu rezonanță în cercurile tehnice, dar mai apoi am decis să îmi schimb puțin pălăria de statistician și mai degrabă să mă concentrez pe rolul ML din perspectiva conducătorilor de business și produs.


Dorin Cazan Service specialist @Siemens
PROGRAMARE
TFS ca platformă de colaborare (II)

Aș dori să subliniez în continuare următoarele aspecte legate de TFS, de care atât programatorii cât și non-dezvoltatorii pot beneficia: web portal și Kanban board, management de proiect și version control. Unele dintre aceste caracteristici necesită o licență de tip Stakeholder, în timp ce altele necesită o licență plătită.


Cristina Juc Organizatoare @ Startup Weekend Cluj

Cristina Tare Organizatoare @ Startup Weekend Cluj
DIVERSE
Soluții inspirate pentru orașe inteligente

Lumea în care trăim este în continuă mișcare. Totul crește și se dezvoltă zilnic, cu o viteză amețitoare. Este incredibil modul în care reușim să găsim noi modalități de utilizare a aplicațiilor mobile pentru a ne face viața de zi cu zi mai ușoară. Oare vă amintiți de "The Jetsons", familia ce locuiește într-un oraș utopic, unde mașinile zburătoare sunt la ordinea zilei, extratereștrii și hologramele sunt o apariție comună, iar casele și aparatele electronice sunt controlate prin simpla apăsare a unor butoane? Ceea ce era de domeniul fantasticului în anii '60 începe să devină realitate. The Internet of Things a schimbat multe dintre lucrurile cu care eram obișnuiți cândva


Georgiana Gligor Owner @Tekkie Consulting
PROGRAMARE
De la Business la implementare. Cum alegem CRMul

Urmărirea interacțiunilor cu clienții companiei este la baza păstrării businessului în stare de funcționare. Interacțiunea cu clientul final este prima linie de comunicare cu lumea exterioară și e nevoie să fie cât de bună cu putință. Există câteva moduri de a o organiza, în funcție de dimensiunea afacerii. Dar la un anumit moment va trebui implicat și un instrument software din familia Customer Relationship Management (CRM).


Delia Mircea @Contzilla.ro
DIVERSE
Calculul salarial în 2016

Anul 2016 a fost cu siguranţă un an important din punct de vedere al noutăţilor legislative. Iată că şi în domeniul salarizării au apărut câteva modificări importante pe care le vom prezenta mai jos. Salariul minim brut pe economie valabil de la 01.01.2016 până la 30.04.2016 este de 1.050 lei. 


Ioana Varga Managing Partner @ A&I Consulting
DIVERSE
Ce pregateste statul roman pentru domeniul IT&C’?

Începutul de lună aduce o rază de speranță pentru start-up-rile din domeniul IT&C din România. Articolul de față își propune să aducă în atenția publicului interesat un subiect care se dorește a fi răspunsul la o mai veche problemă, încadrarea în activitatea de creație de programe pentru calculator, pe care OMFP nr. 1479 / 02.09.2013, a lăsat-o nerezolvată.


Florentina Șipețean Consulting Manager @Azimut Happy Employees
DIVERSE
Echilibrul viață-muncă și generațiile pieței muncii. Cum răspundem în 2030 la întrebarea ”Ce faci astăzi?”

Anul 2015 a fost anul în care Generația Y (milenară) a preluat un procent semnificativ din piața muncii din majoritatea statelor europene. Azi ne pregătim intens pentru venirea generației Z. Pentru că gestionarea generațiilor de pe piața muncii e un subiect de actualitate, s-a ajuns la mituri, exagerări și adevăruri incomode. 

Editorial

Acum patru ani, în luna februarie am lansat revista Today Software Magazine alături de un grup de prieteni. Astăzi ne bucurăm să fim o referință în domeniu, cu peste 700 de articole disponibile în română și engleză și aproape 400 de autori diferiți. Mulțumim colaboratorilor, cititorilor pentru interesul crescut și companiilor care susțin acest proiect: Gemini Solutions, ISDC, 3Pillar Gobal, Endava, Fortech, Accesa, Betfair, Yardi, Accenture, Telenav, Mozaic Works, VE Interactive, Siemens, Colors in projects. Vă promitem să o ținem tot așa și să investim la fel de multă pasiune!

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 142

Robotics & AI

joi, 25 aprilie, ora 18:00

sediul Accenture

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

NUMĂRUL 141 - Business Anlysis (BA)

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • Yardi
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Colors in projects

INTERVIURI VIDEO