ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 148
Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Silvia Răusanu Software Developer
@ISDC
DIVERSE
Aplicații pentru previziuni financiare la IEEE Congres on Evolutionary Computation, 2013, Cancun

Ediția 2013 a congresului IEEE Evolutionary Computation (CEC) s-a desfășurat in Mexic, Cancun – un decor cel puțin exotic pentru noi, europenii. Pe lânga locația atrăgătoare, merită precizat și faptul că CEC este una dintre cele mai mari și importante conferințe, având ca subiect principal calculul evolutiv – dând astfel cel putin două motive pentru participarea la eveniment entuziaștilor metodelor de calcul evolutiv, printre care mă număr și eu.

DIVERSE
Scurtă introducere în mediul SAP

După ce în urma publicării ultimelor articole pe teme SAP ni s-a sugerat din partea cititorilor că o scurtă introducere în mediul SAP ar fi foarte bine venită, am hotărât să urmăm acest sfat inițiind o serie de articole cu scopul de a oferi o vedere de ansamblu asupra aspectelor care ţin de specificul SAP. Astfel, în acest articol ne propunem să analizăm câteva detalii ale produselor respectiv tehnologiei SAP, încercând să răspundem la unele întrebări precum: Ce este SAP de fapt?

Reclame


Daniel Lăcătuș Senior Software Developer
@Accesa
PROGRAMARE
WPF – cum stăm cu performanța?

Când vine vorba de aplicații client în familia .Net, Windows Presentation Foundation e un nume care apare tot mai des. WPF nu mai e o noutate, el fiind introdus încă din .Net Framework 3.0 dar aduce avantaje pe partea de interfață grafică care îl fac competitiv. Tentația atunci când apare ceva nou, e de a-l face soluția ideală pentru orice problemă. Există o discuție continuă când vine vorba despre alegerea unei tehnologii client Microsoft, dar dacă nu se beneficiază de avantajele specifice aduse de WPF (data-binding, stilizarea dinamică, serviciile media, animații), din motive de performanță o mare parte din dezvoltatori încă aleg WinForms.

DIVERSE
Provocarile unui business analyst în Agile

Schimbările rapide de piaţă au condus la nevoia companiilor de a scurta timpul de livrare al unui produs şi de a fi mai receptivi la expectanţele şi doleanţele clienţilor. Metodologiile de dezvoltare agile sunt instrumente necesare, de top, ele reuşind să reprezinte un adevărat suport pentru echipele de dezvoltare a proceselor soft, în dorinţa lor de a se adapta conform noilor tendinţe de pe piaţă.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
ICT SPRING EUROPE 2013 (II)

În acest articol continuăm relatările de la ICT Spring Europe unde împreună cu colegul meu Marius Mornea am avut plăcerea să participăm. A fost prima delegație TSM în afara țării și am avut ocazia să ne conectăm la pulsul lumii de IT din Europa. Viitorul arată bine și nu m-ar surprinde ca în viitor să asistăm la o redefinire a importanței bătrânului continent în dezvoltarea aplicațiilor de mâine. A doua zi a evenimentului a debutat cu prezentarea lui Jimmy Walles, fondatorul Wikipedia a cărui temă a fost Democrație și internet. Am reținut invitația la un exercițiu de imaginație care sintetizează filozofia Wikipedia: „Imaginați-vă o lume unde fiecare persoană are liber acces la toate cunoștiințelor omenirii”.


Marius Mornea Software Engineer și fondator al Mintaka Research
DIVERSE
Istoria IT-ului clujean: Ford și Șincai

Am ales două nume din istorie, pentru a încerca să ofer o soluție unei probleme foarte actuale în IT-ul clujean. Problema discrepanței între cererea mare și oferta scăzută de resurse umane. Începem cu Henry Ford, responsabil de invenția linei de asamblare, dar mai ales a câtorva politici de HR revoluționare pentru perioada în care au apărut. Practic, ca orice om de afaceri, a încercat să crească productivitatea apelând la îmbunătățiri, în primul rând la procesul de fabricație.

DIVERSE
Startup Transilvania

Tot mai mult se vorbește despre nevoia companiilor de soft din România de a trece de la outsourcing la dezvoltarea propriilor produse. Nu se știe cât timp serviciile companiilor de soft locale vor mai fi alese în detrimentul altor companii. Momentan ne avantajează un preț scăzut și o calitate crescută pentru servicii de soft. Probabil că multe companii de soft și-au stabilit o strategie de dezvoltare pe 5-10 ani în avans. Dacă în această strategie e inclusă și crearea de produse proprii atunci acest articol cred că va fi de interes.


Alexandru Bolboacă Agile Coach and Trainer, with a focus on technical practices
@Mozaic Works
PROGRAMARE
Cum învață un artizan software: deliberate practice

Mișcarea software craftsmanship promovează ideea că singurul mod în care un dezvoltator poate fi rapid este prin a se comporta rațional în perioade de criză. Această gândire este o reacție la comportamentul de a scrie cod greu de modificat și de înțeles, practic de a produce datorie tehnică (eng. Technical debt), în momentul în care trebuie să livrezi software într-o perioadă scurtă de timp.


Marius Mornea Software Engineer și fondator al Mintaka Research
DIVERSE
Conferința Romanian Testing Community 2013

Conferința anuală organizată de RTC (Romanian Testing Community) a crescut de la ediția precedentă la capitolul cel mai important: conținut. De la trei prezentatori la zece, de la o zi cu trei seminarii la două zile, una cu două serii-uri paralele, a câte patru seminarii, și una dedicată celor două sesiuni practice ținute de Paul Gerrard și Andy Harding. Practic anul acesta același număr de participanți au primit de cinci ori mai mult conținut. Iar schimbul de informații nu s-a limitat la sesiunile de prezentări. Punctul forte al conferinței a fost atmosfera familială și interactivitatea prezentatorilor. În fiecare pauză puteai să ii angajezi în discuții, care de multe ori se lungeau într-o sesiune privată până la următoarea pauză.


Andreea Pârvu People Operations Business Partner @ Endava
MANAGEMENT
Team building (II)

Dacă prima parte a articolului s-a axat mai mult pe definirea a șapte pași de urmat în organizarea unui team-building, partea a doua va fi orientată mai mult spre a înțelege importanța și beneficiile unui program de team-building, precum spre prezentarea tipurilor de activități de team-building care există. Așa cum v-ați obișnuit și în acest număr vor fi și exerciții practice pe care le puteți folosi în a crește coeziunea echipelor pe care le coordonați.


Adrian Cighi Project Manager
@Yonder
DIVERSE
Project Manager și Business Analyst - un duet care poate face diferența în outsourcingul românesc

Lucrez în IT, în software outsourcing, de mai bine de zece ani, și am urmărit dezvoltarea acestei industrii dinăuntrul ei. Criza financiară și focusul pe eficientizarea costurilor au îndemnat tot mai multe companii să apeleze la outsourcing, trend ce i-a favorizat dezvoltarea. Cu ce urmări? În primul rând a creat un glob de cristal protector în jurul acestui segment care a continuat să crească organic în ciuda crizei financiare și a înflorit tocmai într-o perioadă în care alte industrii își restrângeau activitatea sau dispăreau din peisaj. În al doilea rând, a fost acompaniată de o ofertă de muncă mai largă, salarii bune și un mediu de lucru la nivel occidental. Creșterea costurilor face însă ca marja de profit în cazul outsourcing-ului să nu mai fie la fel de mare cum era cu 7-10 ani în urmă și să facă loc astfel concurenței puternice pe cost venite dinspre India sau China.


Silviu Dumitrescu Line manager@Telenav
PROGRAMARE
Recenzia cărții: Android Apps with Eclipse de Onur Cinar

Această recenzie este despre un subiect foarte popular în zilele noastre, în lumea dezvoltatorilor de aplicaţie, aplicaţiile Android. Mulţi clienţi, precum aplicaţiile pe dispozitivele mobile, folosesc această platforma. Dispozitivele mobile pot fi folosite drept clienţi thin într-un browser web, dar în această recenzie vom introduce acele elemente care transformă dispozitivele mobile într-o platformă, în care putem dezvolta şi rula aplicaţii de sine stătătoare.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
DIVERSE
Load Test folosind Windows Azure

Într-o lume perfectă m-aș aștepta să pot rula un load test sau un stres test folosind un furnizor de cloud fără să fiu obligat să modific o linie de cod din testele mele. În cadrul acestui articol vom descoperi cum putem să facem acest lucru folosind un nou serviciu de cloud. Cum o persoană care are cunoștințe zero despre cloud poate să ruleze un load test de 50.000 de useri timp de 24 de ore cu costuri minime, fără să fie obligat să achiziționeze și să configureze 10, 20 de noduri.


Mihai Maruseac IxNovation
@IXIA
DIVERSE
Programare Funcțională în Haskell (IV)

La finalul articolului trecut reușisem să obținem o aplicație simplă ce permitea căutarea unor informații despre persoane în trei tabele (reprezentate ca liste de perechi). Vom prezenta în continuare codul cu care am terminat articolul trecut. Începem cu un set de extensii ale compilatorului ce ne vor permite să fim mai expresivi.

DIVERSE
Design pattern-ul MVVM

Orice programator încearcă să fie cât mai ordonat atunci când scrie cod. Fiecare echipă își organizează proiectul în așa fel încât acesta să fie cât mai ușor de întreținut și să poată fi înțeles cu ușurință de membrii noi ai echipei. Această practică poate fi datorată și folosirii design pattern-urilor. Știm că există numeroase astfel de reguli de organizare a codului și că odată aleasă una dintre ele, este greu și costisitor ca aceasta să fie schimbată. Totuși este important ca programatorii să fie la curent cu noile design pattern-uri pentru a putea profita la maxim de avantajele oferite de acestea.


Simona Bonghez Managing Partner @ Colors in Projects
DIVERSE
Complicat sau complex

- Îi complex!
- Ba nu e complex!
- No, ba îi, că avem 12 sisteme de interconectat, dezvoltate pe platforme diferite. Plus că folosim o tehnologie nouă pentru noi...
- Deci e un proiect complicat, nu complex.

Editorial

Vremea vacanțelor a început, o parte am fost norocoși și ne-am luat deja concediile așa că putem să ne reluăm plini de elan lucrul la birou. Revenim la proiectele noastre, și sigur aveți o idee despre un produs nou ce ar putea să ne facă viața mai ușoară, cum ar fi o mică pompă solară care să umfle colacele și bărcuțele copiilor. Vă sugerez să nu abandonați aceste idei și să vă gândiți serios cum s-ar putea realiza.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 148

Agile Craftsmanship

joi, 24 Octombrie, ora 18:30

Colors in Projects (București)

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile Leadership &
Ways of Working

miercuri, 30 Octombrie, ora 18:00

ING Hubs Romania (Cluj)

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință TSM

NUMĂRUL 147 - Automotive

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects