ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼

Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
IT Days - imaginea IT-ului clujean

Am încheiat de curând cea de-a doua ediție a Cluj IT Days, evenimentul anual al revistei Today Software Magazine. Credem că am reușit să le oferim celor peste 200 de participanți prezenți anul acesta , ocazia de a-și face o imagine de ansamblu mai clară asupra IT-ului clujean și asupra ultimelor trenduri din industria locală. O noutate în cadrul evenimentului a fost publicarea cărții Cum să construiești un produs? semnată de nouăsprezece autori care au participat și în calitate de prezentatori la eveniment. Aceasta este disponibilă pe site-ul IT Days.


Andrei Kelemen CEO @ Cluj IT Cluster
DIVERSE
Despre antreprenoriat, la final de an

Prin amabilitatea lui Ovidiu (Mățan, desigur), am fost invitat să susțin o prezentare cu ocazia IT DAYS 2014. Cum nu am reușit să mă încadrez în timpul alocat prezentării, redactarea acestui articol îmi oferă ocazia de a completa prezentarea. Iată ce am vrut să spun neapărat ! Antreprenoriatul nu mai poate astăzi face abstracție de tehnologie, indiferent de domeniu. Ne putem imagina orice activitate economică doriți și, fără prea mult efort, vom putea atașa o funcție tehnologică care să deservească acea activitate. Mai mult decât atât, tehnologia a devenit pe parcursul timpului un element diferențiator, care poate asigura avantajul competitiv necesar succesului. Astăzi se înregistrează o accelerare fără precedent a ritmului progresului socio-economic. Majoritatea lumii își închipuie că progresul va continua să fie unul liniar, dar nu mai este așa.

Reclame


Radu Popovici Associate @ Gemini Solutions Foundry
DIVERSE
Dosare de startup - MyDog

În apartamentul în care am crescut nu am avut animale de companie, deși atât eu cât și sora mea îi mai rugam din când în când pe părinți să luăm un cățel sau o pisică. Lucrul ăsta a făcut să aștept cu o mai mare nerăbdare verile petrecute la bunica mea. Și era ca și știut: când începea vacanța de vară atât eu cât și sora mea plecam de pe capul părinților și ne mutam la bunici. Acolo ni se alăturau peste zi și verișorii și distracția era garantată.

DIVERSE
Despre testare, descoperiri științifice și revoluții - O discuție cu Michael Bolton

Michael Bolton s-a aflat în Cluj-Napoca în perioada 17-20 noiembrie pentru a susține cursurile Rapid Software Testing și Critical Thinking. Înainte de a-și continua călătoria prin lume, echipa Altom l-a oprit pentru un interviu, pentru a afla câteva din perspectivele lui în legătură cu testarea software și educația în testare, legătura între testare și procesul de descoperire științifică, precum și părerea lui despre comunitățile de tester-i și rolul lor în potențiale revoluții în testare.


Claudiu Gorgan Senior Delivery Service Engineer
@Betfair
PROGRAMARE
Testarea de performanță de la Waterfall la Agile

Ca orice altă poveste de succes, atunci când vine vorba de testele de performanță povestea noastră îmbină armonios oameni și procese. Companii diferite au la baza culturi diferite, astfel încât acestea jonglează cu un amalgam diferit de oameni și procese . Echipele versate, care au persoane dedicate testelor de performanță ar putea folosi doar ghidări generale ca un proces, în timp ce echipele mai agile în care se rotește rolul responsabilului în testarea de performanță, între membrii echipei, probabil că ar avea nevoie de procese mai detaliate, liste de verificare etc. astfel încât întregul flux de testare de performanță să fie consecvent de la un sprint la altul, iar rezultatele să ofere același nivel de încredere.


Anghel Conțiu Design Lead
@Endava
PROGRAMARE
Riscurile operării cu branch-uri

Folosirea instrumentelor de control al versiunii a devenit un obicei în modul nostru de lucru, iar una dintre proprietățile lor, aceea de a folosi branch-uri, poate fi fructificată după cum consideră fiecare echipa că aduce valoare. S-au scris multe articole despre strategiile de branching și în timp ce unele dintre ele au devenit foarte populare, aproape toate au o problemă comună care trebuie abordată. Aceasta este problema procesului merging între branch-uri. Există un motiv pentru care se discută nu doar în termeni de strategie de branching, ci in termeni de strategie de branching și merging.


Vlad Derdeicea Lead Graphic Designer
@Subsign
PROGRAMARE
De la Design la Development

În ultima perioadă pe măsură ce web-ul devine tot mai divers, din ce în ce mai mulţi designeri având cunoştinţe tehnologice limitate reuşesc să contruiască site-uri reuşite. Din start vrem să recunoaștem că designerii sunt total dependenţei de developer-i pentru a le aduce creaţiile la viaţă. Pe cont propriu mulţi dintre noi suntem buni la a crea un demo static sau o animaţie de bază dacă suntem norocoşi, dar aceasta nu înseamnă că este gata. Astfel avem nevoie de un developer care să ne traducă designul în cod pe care orice device să îl înţeleagă și să îl execute oriunde în lume.

PROGRAMARE
A fi sau a nu fi responsive

Web-ul este în mod implicit creat să răspundă nevoilor utilizatorilor. Noi suntem cei care l-au stricat în toți acești ani, plasând conținut în container-e de dimensiuni fixe - Andy Hume, “Responsive by default”, blog personal, iulie 2011 Pe măsură ce designul site-urilor într-o manieră sensibilă la nevoile utilizatorului devine o necesitate în ultima vreme, trebuie să ne reamintim că nu există o soluție universal corectă pentru nimic, nici măcar pentru web design


Olimpiu Pop Senior Software Developer
@Ullink
PROGRAMARE
Promisiunile JDK 9: O scrisoare pentru Moș Crăciun?!

Iarna este anotimpul propice pentru vise. Vremea când copii de toate vârstele aștern în gânduri sau pe hârtie scrisori către Moș Crăciun. Se pare că în acest an, atitudinea aceasta a fost contagioasă și s-a transmis și echipei din spatele JDK 9 care și-a așternut pe foile WWW-ului gândurile cu referire la JEP-urile ce vor deveni (sperăm!!!) la începutul lui 2016 realitate. Desigur, dacă luăm în considerare vorba românească,socoteala de-a acasă nu-i la fel cu cea din târg, lista aceasta poate suferi scurtări, corecturi și adăugiri. Dar e momentul să fim optimiști.


Sergiu Indrie Software Engineer@iQuest
PROGRAMARE
Machine Learning la modul practic

Consider că software de calitate înseamnă a face viața utilizatorului cât de ușoară posibil. Această calitate nu constă doar în îndeplinirea sarcinii în mod corect și eficient, dar și în simplificarea operaţiei fără a pierde funcționalitate. Foarte multe din sarcinile noastre zilnice ar putea fi simplificate dacă software -ul nostru ar fi capabil să facă sugestii, să încerce să ghicească și să automatizeze munca noastră.


Sebastian Delivery Manager
@Endava
DIVERSE
Mai mult decât software

Cele mai mari succese în business coincid cu statutul de a fi în vârful ierarhiei pieței, după ce ai făcut față unora dintre cele mai mari provocări precum abilitatea de a dejuca planurile adversarilor direcți și adaptabilitatea cât mai rapidă la condiții noi. Domeniul cel mai tehnologic oferă atât povești de succes cât și eșecuri. Prima mare rețea de socializare, Friendster, a fost “păcălită” de către cei de la Myspace, care la rândul lor au fost “păcăliți” de cei de la Facebook. Netscape au fost “păcăliți” de cei de la Yahoo!, care la rândul lor au fost “păcăliți” de cei de la Google. Cu toții știm că aceste situații nu se termină aici, și, undeva, într-un subsol sau garaj, cineva lucrează la următorul “big thing” care ar putea deveni cel mai mare actor pe piață.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Metrici în programarea obiectuală - Interviu cu Tudor Gîrba

Tudor Gîrba este cercetător și consultant software. El a devenit recent cunoscut prin câștigarea premiului anual la categoria Junior oferit de către AITO (Association Internationale pour les Technologies Objets), organizație ce promovează cercetarea din aria tehnologiilor orientate pe obiect. El va fi prezent în 13 decembrie la Cluj, la evenimentul Be Fast & Curios organizat de către compania 3Pillar Global. 

PROGRAMARE
Atlassian JIRA REST API

Nu cred că este o coincidenţă faptul că Atlassian JIRA este *tool*-ul folosit pentru *issue tracking* în toate proiectele la care am luat parte până acum. Deşi există destul de multe produse de genul acesta pe piaţă, JIRA este unul dintre numele recunoscute de majoritatea actorilor implicaţi în proiecte informatice. Alături de alte titluri sonore precum Bugzilla sau Redmine, JIRA iese în evidenţă prin setul complet de funcţionalităţi, calitate, uşurinţa utilizării, dar şi prin extensibilitatea sa.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
București Business Days

Antreprenorii care caută solutii, parteneri de afaceri și plănuiesc să își extindă activitatea, vor găsi cele mai potrivite răspunsuri și oportunități prin participarea la cel mai amplu eveniment de afaceri din România, București Business Days, care se va desfășura în cadrul Centrului de Evenimente al Hotelului Caro. Alături de cei peste 1.000 de oameni de afaceri așteptați să participe, antreprenorii care doresc să își dezvolte afacerea, inclusiv în plan internațional, vor găsi cadrul oportun pentru acest lucru, prin contextul de networking creat, prin serile de networking internaționale și workshop-urile dedicate dezvoltării companiilor la nivel global.

Editorial

La finalul anului 2014, doresc să mulțumesc cititorilor noștri pentru că au fost alături de noi online, dar și la evenimentele de lansare ale revistei și la cele ale partenerilor noștri. 2014 a însemnat enorm din punct de vedere al maturității revistei: am înregistrat un număr tot mai mare la evenimentele de lansar, iar online, pentru versiunile în română și engleză avem o medie de 7000 cititori pe lună, în perioada IT Days depășind 10000 de cititori.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA