ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN

Dan Onica Group Leader Video Systems @ Centrul de inginerie Bosch Cluj
Senzori video mobili pentru orașe inteligente

Cel mai semnificativ avans în evoluția domeniului vehiculelor autonome, din perioada recentă este implementarea sistemelor de percepție și control bazate pe inteligență artificială. Una din arhitecturile principale folosite constă în utilizarea unei camere video poziționată în spatele parbrizului și care are un câmp vizual asemănător cu cel al șoferului.

Reclame


Alexa Boga Service Delivery Manager CA SAP @ Accesa
SAP Commerce și globul de cristal

Vara lui 2017 ne-a adus o excursie de afaceri într-o zonă frumoasă din Austria, căutată mai ales iarna de iubitorii sporturilor pe zăpadă. Trecuți de prima provocare, aceea de a găsi birourile viitorului client, am intrat destul de repede în discuțiile tehnice. Proiectul pe care urma să îl preluăm era unul de migrare de la Intershop la SAP Commerce și era deja început de un alt partener care oferea servicii de profil. Migrarea era într-o fază destul de avansată, dar nu era nicidecum aproape de final, urma să mai dureze un an până la înlocuirea completă a vechii platforme. După două săptămâni de discuții tehnice și de planuri între arhitectul de la Accesa și managerii de proiect ai clientului, am ajuns la concluzia că avem în față unul dintre cele mai mari și complexe proiecte cu SAP Commerce pe care le-am văzut vreodată - o aplicație disponibilă în zeci de țări pe toate continentele care va oferi o experiență facilă de comerț electronic pentru milioane de utilizatori.


Mădălina Moisa Senior Consultant @ MHP Romania
SAP Data Migration: o privire generală

Migrarea de date este procesul de mutare a datelor dintr-un sistem-sursă într-un sistem-țintă. Aceasta este cea mai simplă și clară definiție care poate fi dată procesului în sine. În acest articol urmează să vedem ce, de ce, când, de unde/unde și cum migrăm aceste date din și în sisteme SAP. Considerând interesul și necesitatea din ultimii ani de a trece de la sistemele SAP R/3 la cele S/4 HANA, informațiile prezentate în continuare vin din experiențe avute în proiecte de acest tip. Pentru mai multe detalii despre sistemele SAP S/4 HANA, vă recomand articolul lui Bogdan Bucur, SAP HANA ca bază de date.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Experts panel: Artă și programare

Am discutat în cadrul evenimentului de lansare a numărului 116 al Today Software Magazine despre artă și programare. A fost un panel special și ne-am bucurat de prezența următorilor speakeri:

 • Adelina Donțu - Senior UX/UI Designer @ BoatyardX ,

 • Răzvan Julian Petrescu - Senior Technology Manager @ IHiS ,

 • Mihai Șerban - Senior Software Developer @ Accesa ,

 • Andrei Budescu - Director departament foto-video @ UAD Cluj


Cristian-Lucian Grecu Meteorolog @ Administraţia Naţională de Meteorologie
Sateliții Meteorologici (II) - Produsele satelitare RGB

Propunem o serie de articole privind automatizarea prognozei meteorologice pe termen scurt folosind tehnici de învățare automată. Seria a fost deschisă cu o prezentare inițială a datelor satelitare. Continuăm în acest număr prezentarea în detaliu a produselor satelitare de tipul RGB utilizate în cadrul proiectului internațional de cercetare WeaMyL, condus de o echipă de la Universitatea Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Administrația Națională de Meteorologie și Met Norway. Termenul de RGB se referă la culorile primare (roșu, verde, albastru, eng. red, green, blue) folosite pentru a crea toate culorile văzute pe ecranul unui calculator. Combinând diferite proporții ale acestor culori primare, pot fi create produse satelitare care să evidențieze anumite particularități ale formațiunilor noroase. În continuare vă prezentăm câteva dintre cele mai utilizate produse satelitare RGB în activitatea operativă de prognoză a vremii.


Mircea Ifrim Java Software Developer @ Public Institution
Inovaţii și cercetare în știinţă și tehnologii IT în cadrul Uniunii Europene

La nivelul Uniunii Europene, atât sectoarele creative, cât și cele culturale sunt puternic susţinute de investiţii promovate constant și de evoluţia continuă a știinţei și tehnologiilor ce ţin de IT. Investiţii și eforturi consistente se fac, printre altele, pentru a impulsiona evoluţia tehnologiilor digitale și a formelor inovative de conţinut (cum ar fi realitate virtuală sau cea augmentată), a ridica standardele profesionale, dar și pentru a promova alfabetizarea digitală și media într-un plan extins.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Noutăți Vue.js 3 - Composition API și Pinia

Mulți dintre noi ne-am obișnuit cu modul în care este scris codul în Vue sau în alte frameworkuri care îl extind precum Nuxt.js. Modul în care ne declarăm proprietățile și metodele în componentele vue impune câteva limitări și condiții de declarare. În acest articol ne vom uita la Composition API și la noul framework de management al stărilor (store): Pinia.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 117

Sponsori

 • CodeCraftersBT
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Tradesilvania
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA

« Articole mai vechi