REDACTIA
RO
EN

Mihai Anghel Senior Java Developer @ Kindred Group
Comoara din suita JVM - JUnit 5

Zilele sunt numărate pentru versiunea a 4-a a librăriei JUnit. Cel mai cuprinzător *framework* de testare în Java va fi îmbunătăţit în curând și ceea ce urmează îl face cu adevărat performant. JUnit 5 este mai mult decât o librărie, este o platformă pentru testare. Nu doar că rezolvă problemele versiunilor anterioare oferind o interfaţă îmbunătăţită, dar introduce un mecanism nou pentru executarea și descoperirea testelor. Arhitectura stratificată asigură o separare a componentelor și permite conectarea a diferite motoare de executare pentru a menţine compatibilitatea cu versiunile anterioare. Lansarea oficială este planificată pentru primul trimestru al anului 2017, dar până atunci să aruncăm o privire și să identificam motivele pentru care poate fi un candidat bun pentru *unit-testing* în proiectul următor.

Reclame


Bogdan-Alexandru Vlăduț Java Developer @ Xoomworks
Behavior Driven Development

BDD propune o abordare ce are ca scop reducerea erorilor de înțelegere ale unei specificații în cadrul unei echipe, adesea de neevitat atunci când o informație este transferată de la un stadiu la altul în procesul de dezvoltare software (de la client către business analyst, apoi la programatori și testeri). BDD nu reprezintă o metodologie de dezvoltare software de sine stătătoare (nu încearcă să abordeze toate zonele acestui domeniu vast), astfel că va trebui să fie utilizată în corelație cu alte metodologii, precum Agile, Test Driven Development sau Domain Driven Development.


Ciprian Stupinean Software Developer @ Ve Interactive
Domain Driven Design: soluția esențială pentru produse stabile pe termen lung

Aplicațiile actuale sunt fără îndoială sofisticate și se bazează pe o multitudine de tehnologii. În calitate de programatori, noi ne concentrăm mai mult pe partea de implementare a softului, începând cu limbajul de programare, frameworkul sau toolul pe care îl vom folosi. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că programatorii sunt înclinați spre rezolvarea de probleme, iar căutarea unor soluții reprezintă o parte interesantă a jobului. Cu toate acestea, un sistem care nu rezolvă nevoile de business nu este deloc util, indiferent cât de frumos arată sau cât de bine este implementat din punct de vedere arhitectural.


Ioana Lăzărescu Team Leader, Industry 4.0 Sensor Service Center @ Bosch Engineering Center Cluj
Tracking Quality: monitorizarea calității produselor cu ajutorul senzorilor

Ceea ce nu foarte multe persoane știu, mai ales în România, este că activitățile Bosch încorporează mult mai mult decât frigidere și bormașini. De exemplu, motto-ul nostru pentru acest an este “Simply connected”. Ce stă în spatele acestui motto? Soluții inteligente și inter-conectate, împărțite pe patru domenii de activitate: mobilitate inteligentă, locuințe inteligente, orașe inteligente și industrie 4.0. În acest context, compania oferă o varietate atât de produse, cât și de soluții inteligente, ce au scopul de a ajuta consumatorii în a avea o viață mai confortabilă, eficientă și mai sigură.


Cătălin Huzum Software Developer @ Accenture

Philip Vann Global Managing Director, Connected Devices @ Accenture
Bluetooth Beacon Tracking – Funcţionează în dublu sens

În ultimii ani, a apărut o cerere mare pentru monitorizarea și pentru servicii de localizare indoor, deoarece au apărut multe tehnologii performante având costuri reduse. Una dintre aceste tehnologii care facilitează monitorizarea și navigaţia indoor este cea oferită de transmițătoarele (beacon) Bluetooth. Acest articol va prezenta două dintre cele mai utilizate metode de localizare folosind transmițătoarele Bluetooth și tipurile de situaţii pentru care se potrivesc cel mai bine.


Andrei Crăciun Senior Java Developer / Architect @ Avelon Cetex AG
Din înțelepciunea IoT-ului

Vă amintiți celebra zicală: “Păstrează-ți prietenii aproape și dușmanii și mai aproape” ? Acesta este un citat extrem de important deoarece ne spune cum trebuie tratat anturajul. În era IoT mai există un personaj important care intră în joc: datele. Acestea sunt generate de fiecare dispozitiv din ecosistemul personal și pot oferi oricui (prieten sau dușman) acces la informație privată dincolo de ceea ce vă puteți imagina. Deoarece “rufele nu se spală în public”, păstrarea datelor acasă ar putea fi o soluție. Acest lucru ar putea funcționa, dar, pentru că “suntem prea săraci pentru a fi ieftini” toți ar trebui să avem un centru privat de date acasă care să faciliteze replicări/duplicări, din moment ce “nu ar trebui să ne punem toate ouăle într-un coș”?


Mădălina Nastasa Sales Development Representative @ Azimut Happy Employees
Ce ne așteaptă în biroul anului 2017?

Generației milenare i se datorează multe dintre schimbările apărute în organizațiile actuale. Unele dintre acestea s-au întâmplat din pură necesitate, pentru a fi în actualitate cu nevoile și caracteristicile generațiilor de pe piața muncii sau din dorința de a crea din locul de muncă un spațiu cât mai apropiat de ideal. Și milenarii au multe idealuri! După cum am “amenințat” în prezentările și articolele acestui an, o nouă generație își face loc pe piața muncii - generația Z, care va aduce noi așteptări, competențe și desigur, nevoi.


Cassian Lup Technical Lead @ 3Pillar Global Timișoara
Introducere în Angular 2

Firma la care lucrez are o bucătărie cum alta nu mai este. Și asta nu din cauza aparatului industrial de cafea la care se face coadă în fiecare dimineață. Nu, motivul e altul: conversațiile. Cu greu se poate să treci pe acolo și să nu te alegi cu o conversație. Concedii, grădinițe, vreme, filme, mașini, gadgeturi și… convingeri. Și când spun convingeri, desigur că mă refer la aspectul tehnic al muncii noastre. Săptămânal, îmi e dat să aud afirmații precum „Și uite,de aia nu-mi place mie Angular.” Sau, „JavaScript? Hahaha…” Nelipsind nici „Voi front-end developers nici măcar nu sunteți programatori adevărați!” (Asta chiar a durut.) Dar stai, că nu durează mult și intervine „Angular? Să fim serioși...”


Adela Mureșan Senior Big Data Developer @ VE Interactive
Procesarea fluxului de date în lumea Big Data

Trăim într-o lume guvernată de date care cresc exponențial cu fiecare an. Nu e de mirare faptul că auzim tot mai des despre „tehnologii Big Data”. Dacă la început, ecosistemul Big Data a fost doar o colecție de unelte menite să ne ajute să gestionam volumul de date, acum, trebuie să ia în considerare și problema vitezei. Cum totul se întâmplă așa de repede în jurul nostru și deciziile bazate pe date sunt luate pe loc, procesarea evenimentelor în timp real începe să dețină un rol central în lumea Big Data. Articolul vizează câteva opțiuni de creare a unui astfel de sistem, capabile de a colecta și de a procesa fluxul de date în timp real.

Sponsori

 • Endava
 • 3PillarGlobal
 • Gemini Solutions
 • Betfair
 • Accenture
 • Telenav
 • Siemens
 • Bosch
 • ntt data
 • FlowTraders
 • Fortech
 • Colors in projects

« Articole mai vechi