ABONAMENTE VIDEO TESTE REDACȚIA
RO
EN

Dan Sabadis Senior Software Programmer @ Siemens
Bitcoin și Blockchain: Introducere teoretică și principii generale

Pentru a discuta și înţelege ce este Bitcoin, trebuie mai întâi să dăm răspuns unei întrebări fundamentale: Ce sunt banii? Ce face ca o monedă, de aur spre exemplu, să fie considerată valoroasă de majoritatea oamenilor? Există câteva proprietăţi clasice ale banilor, enumerate mai jos:

 • O moneda este autentică, nu contrafăcută. Acest lucru înseamnă că există doar o singură autoritate care poate tipări bancnotele sau emite monedele. Ceilalți care încearcă să tipărească același tip de bani sunt de obicei pasibili de pedeapsă drastică.
 • Banii se pot cheltui doar o singură dată. Pentru banii digitali este mai greu de respectat această proprietate decât pentru monedele clasice sau banii de hârtie. Din fericire, s-a găsit o soluţie la această problemă extrem de grea. O vom explora mai jos și într-unul din numerele următoare ale revistei. (Bitcoin are răspunsul la problema cheltuirii duble.)

Mircea Patachi Co-founder & CEO @ UNLOQ
Securitatea în Cloud – Abordarea din interior

Până în 2020, serviciile de Cloud Computing sunt aşteptate să ajungă la 411 miliarde de dolari în ceea ce priveşte veniturile. Cifra este aproape dublă faţă de cele 219.6 miliarde de dolari încasate în 2016. De ce se va întâmpla acest lucru, vă întrebaţi? Motivele sunt simple: costuri scăzute, productivitate ridicată. Cloudul are un impact important asupra modului în care serviciile sunt accesate, livrate şi consumate de către utilizatorul final. Prin facilitarea accesului la acestea, organizațiile și guvernele pot reduce costurile operaționale, îmbunătățind în același timp calitatea vieții cetățenilor.

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
ARKit: Realitate Augmentată pe iOS

Realitatea augmentată poate fi definită și ca o modalitate de a interveni în percepția noastră asupra lumii înconjurătoare prin intermediul unor ochelari speciali sau dispo zitive mobile. Cea mai celebră aplicație care a folosit această tehnologie este Pokemon Go. Lansată în Iulie 2016, a avut peste 500 de milioane de downloaduri. Cei de la Apple au lansat în septembrie 2017, noul iOS 11 în care a fost inclus frameworkul ARKit. Acesta folosește senzorii și camera dispozitivelor mobile Apple pentru a genera realitate augmentată. Frameworkul se ocupă de tot ce înseamnă localizarea în spațiu și crearea de obiecte 3D sau 2D. Recent, luna aceasta, la CES această tehnologie a fost în prim plan prin prezența mare de dispozitive speciale lansate.


Cristian Anghel SAP Expert Developer, Team Leader SAP ABAP Team @ Siemens CT Brasov
Crearea și implementarea unei aplicaţii END-to-END SAP FIORI folosind o instalare locală SAP WebIDE

Noile tehnologii SAP în domeniul UI oferă în ziua de azi oportunităţi de creare și implementare de aplicaţii END-to-END SAP FIORI. Mediul de dezvoltare poate fi gestionat de SAP WebIDE, indiferent dacă e vorba de o versiune Cloud sau de una locală. Acest articol oferă pașii pentru crearea unei aplicaţii END-to-END FIORI în cadrul unei instalări locale SAP WebIDE și pentru implementarea acesteia într-un sistem customizat SAP GATEWAY de tip EMBEDDED.


Cristian Ionescu CTO @ Bittnet Systems

Marian Pandilică Microsoft Senior Trainer @ Bittnet Systems
@
Era soluțiilor multicloud a început - Cisco Integrated System pentru Microsoft Azure Stack

Într-un articol anterior scriam cu entuziasm și optimism despre viziunea Microsoft “we make thinks that will help you to make thinks” și îmi exprimam bucuria de a fi testat deja platforma Microsoft AzureStack începând cu TP1 până la ultima versiune TP3. Cu siguranță, dacă aș fi încercat la acel moment să intuiesc în ce direcție aveau să se îndrepte viziunile și tehnologiile furnizorilor de cloud în anii următori, aș fi tras doar o concluzie pripită.


Adrian Sevan Senior software developer @ Qubiz
Dezvoltarea unei aplicații IoT folosind Texas Instruments

De la frigidere la sisteme de casă smart, Internet of Things (IoT) materializează multe aşteptări legate de lifestyle. Deoarece permite oricărui device să se conecteze şi să transmită informaţii într-o reţea fără a fi nevoie de interacțiunea umană sau de interacțiunea om-calculator, posibilităţile generate de IoT sunt practic nelimitate. Un argument în plus pentru potenţialul IoT este creşterea impresionantă. Potrivit unui raport Cisco, numărul de device-uri IoT a crescut mai mult de două ori între 2012 - 2016, urcând de la 8.7 miliarde la 22.9 miliarde. Și nu se opreşte aici. Un studiu efectuat de IHS estimează că până în 2020, numărul device-urilor IoT va creşte la 20.7 miliarde.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Laborator IoT: Controlul LED-urilor și al unei camere GoPro

Raspberry PI 3 este cea mai populară placă de procesare IoT. Acest articol deschide seria de articole pe care vrem să o dedicăm domeniului IoT. Vom porni de la aplicațiile cele mai simple precum aprinderea unor leduri, controlul unei camere GoPro de la distanță, pentru ca în următoarele numere să prezentăm dezvoltarea unui sistem de check-in a persoanelor la un eveniment. Vom folosi librăria Pi4J pentru a realiza comunicarea nativă cu Raspberry PI. Ceea ce ne interesează este controlul pinurilor GPIO de pe placă.


Bogdan-Constantin Pîrvu Profesor asociat @ Lucian Blaga University Sibiu

Constantin-Bălă Zamfirescu Profesor @ Lucian Blaga University Sibiu
@


Samuel Pușcașu Researcher @ Lucian Blaga University Sibiu
@


Vlad Ruxandu Product Manager @ Continental Sibiu
@
Studiu de caz privind utilizarea co-simulării multi-paradigmatice în implementarea unui sistem de fabricație

Pe lângă calitate la un preț adecvat, clienții de astăzi își doresc produse ce permit o experiență de utilizare completă și nu doar o personalizare sporită. În plus, perioada cuprinsă între apariția conceptului și lansarea pe piață a produsului este mai scurtă ca oricând, iar livrarea către client se realizează a doua zi după doar câteva clickuri într-un browser de Internet. În acest context, pentru dezvoltatorii de produse și companiile producătoare, alegerea instrumentului de inginerie potrivit pentru modelarea, proiectarea și implementarea unor componente eterogene (precum: mecanice, electrice, software etc.) devine obligatorie pentru asigurarea competitivității globale. Aceste instrumente trebuie să asigure nu numai proiectarea rapidă a produsului însuși, ci și a sistemului de fabricație corespunzător pentru realizarea acestuia.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
Raportare în timp real sau consolidare?

În acest articol vom supune analizei modul cum putem grupa rapoartele și dashboardurile în categorii diferite, în funcţie de viteza cu care putem aduce și actualiza datele din cadrul acestora. Timpul este un termen relativ mai ales atunci când are impact direct asupra businessului pe care îl avem. Din această cauză capacităţile de raportare ale sistemelor interne pot să aibă un impact direct asupra succesului nostru ca business. Sunt mai multe elemente care sunt importante când vorbim despre rapoarte și timp de răspuns scurt, dar două din ele sunt relevante în această discuție.


Bogdan Bucur SAP ABAP Developer @ Siemens
Transportul aplicaţiilor între sisteme SAP

În acest articol vom aborda mecanismele de transport din AS ABAP( Application Server ABAP ) şi din SAP HANA, în special modul cum pot fi transportate aplicaţii alcătuite din obiecte ABAP şi din obiecte HANA, folosind HANA Transport Container şi enhanced Change and Transportation System(CTS+) .

Sponsori

 • ntt data
 • 3PillarGlobal
 • Betfair
 • Gemini Solutions
 • Telenav
 • Accenture
 • Siemens
 • Bosch
 • FlowTraders
 • Crossover
 • MHP
 • Continental
 • BCR
 • Ullink
 • Connatix
 • Colors in projects

« Articole mai vechi