ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 137
Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼

Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Today Software Magazine vă invită în 25-26 noiembrie la a doua ediție a Cluj IT Days, www.itdays.ro

Evenimentul IT days a fost organizat anul trecut de revista Today Software Magazine ca o încercare de a-i reuni pe aproape toți cei care se implică în dezvoltarea comunității IT locale. Fiecare dintre aceștia sunt animați, dincolo de specificul domeniului în care activează, de interese fundamentale asemănătoare, respectiv eficiență maximă și susținerea comunității IT locale. Conturarea unor principii de bază care să devină repere în dezvoltarea IT-ului local, a fost unul dintre principalele obiective pe care le-a țintit evenimentul.


Dan Suciu Lector, PhD @ Facultatea de matematică și informatică, UBB
DIVERSE
Cu Smilestone la Imagine Cup 2014

Imagine Cup este o competiţie anuală IT care se adresează studenţilor și elevilor din întreaga lume. Competiţia este organizată de Microsoft şi are ca scop dezvoltarea de soluţii software care să vizeze cele mai importante probleme ale omenirii şi care au şanse reale de a deveni produse soft comerciale.

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Invitație la a III-a ediție a conferinței Gemini Solutions Foundry

Grupul de firme Gemini Solutions împreună cu Gemini Foundry Inc, organizează în data de 23 Septembrie 2014, la București, a treia ediție a Conferintelor Foundry, avându-l ca invitat special pe Romain Lavault, partener Partech Ventures. Această ediție a evenimentului aduce un nou investitor important în București pentru startup-urile românești după ce în edițiile anterioare am avut ocazia să îi vedem pe Nicolas El Baze, partener Partech Ventures și pe Romain Niccoli, co-fondator și CTO Criteo, una dintre cele mai importante startup-uri europene.


Sorina Mone Marketing manager
@Fortech
DIVERSE
Visul împlinit al unei școli de vară - Fortech hiSchool Training Program

Organizarea unor cursuri practice pentru elevi a fost unul dintre primele repere ale viziunii pentru Fortech cu care am făcut cunoștință la venirea în companie. A rămas pe agenda firmei în anii ce au urmat, până când momentul și condițiile au fost oportune. Mutarea la noul sediu ne-a deschis perspective frumoase pentru astfel de inițiative ce necesită o logistică aparte, oameni dedicați și parteneri cu deschidere.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Interviu cu Chris Heilmann de la Mozilla

Am avut plăcerea de a realiza un interviu cu Chris Heilmann, Principal Developer Evanghelist la Mozilla Developer Network, Londra. Chris va fi unul dintre principalii speakeri la IMWorld 2014, www.imworld, 8-9 octombrie, București. Le poți spune cititorilor noștri câteva cuvinte despre Mozilla Corporation? Mozilla este o organizație non-profit pentru păstrarea web-ului deschis și gratuit. Aceasta nu înseamnă numai că noi construim un browser și un OS mobil, dar punem suflet ca să apărăm interesul utilizatorului.


Irina Scarlat CMO How to Web & TechHub Bucharest
DIVERSE
How to Web 2014: un nou început

București, 3 septembrie 2014 – A cincea ediţie internaţională a How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovaţiei, antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est, va avea loc pe 20 şi 21 noiembrie în Bucureşti. Având un nou format, conferinţa va aduce în faţa unei audienţe estimate de peste 1000 de persoane profesionişti în tehnologie recunoscuţi la nivel internaţional. În plus, cele mai performante 32 de startup-uri din regiune vor concura pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite în cadrul celei de a treia ediţii a competiţiei şi programului de mentorat Startup Spotlight.


Daniel Homorodean Managing Director @ Arxia
DIVERSE
Invitaţie la TYPO3 East Europe 2014

Despre TYPO3, soluţia entreprise CMS open source care a cucerit Germania, am mai vorbit în paginile Today Software Magazine acum un an, cu prilejul pregătirii primei ediţii a conferinţei “TYPO3 East Europe” precum şi în numărul din august al revistei, când colegul meu Tomiţă Militaru a prezentat TYPO3 Neos, noul CMS care promite să revoluţioneze experienţa editării de conţinut.


Silviu Dumitrescu Line manager@Telenav

Diana Bălan Map analyst@Telenav
PROGRAMARE
JavaFX în Platforma Java Standard 8

M-am uitat la ceas. 21.15, afară e întuneric beznă. Brrr! Vine toama. Cât ține? Enorm...Până la primăvară. Pentru zile cețoase și reci, pentru cei care simt nevoia de studiu și perfecționare,voi aduce în atenție un topic nou, neabordat de mine în articolele anterioare, JavaFX. Sper că prin aceasta să trezesc interesul cititorilor revistei pentru această tehnologie, pe care o consider cu adevărat remarcabilă.

DIVERSE
Avantajele folosirii SVG (Scalable Vector Graphics)

SVG (Scalable Vector Graphics) se impune drept unul dintre cele mai importante trenduri din domeniul web designului pentru anul 2014. Este recomandat de W3C (World Wide Web Consortium) încă din 2003, dar nu a fost foarte folosit, nefiind suportat în totalitate pe browser-e cum ar fi pe Internet Explorer. Însă lucrurile au început să se schimbe…  În articolul meu, voi prezenta pe scurt conceptul SVG și voi discuta despre avantajele practice care recomandă utilizarea SVG în web design.


Dan Danciu Software Architect
@ISDC
PROGRAMARE
Livrarea continuă

În ultima perioadă suntem bombardați din toate părțile de ideea că trebuie să începem să folosim Continuous Delivery (Livrare Continuă), adică să începem să punem aplicația mai repede în producție și cu frecvență mai mare. Da, într-adevăr, să mergem live cu aplicația în producție de zece ori pe zi e distractiv și cool. Dar atunci de ce am avut nevoie de aşa mulţi ani? Livrarea continuă este menționată încă din primul principiu agil:


Florin Măguran Senior Java Developer
@Betfair
PROGRAMARE
Detectarea fraudelor cu Titan

Amplificarea recentă a fenomenului jocurilor de noroc online arată că vor exista întotdeauna oameni care vor încerca să ocolească sau să evite complet comportamentul corespunzător de business și vor încerca să obțină avantaje din acest fapt. Vorbesc în primul rând de impersonificare, de obținerea unor avantaje necinstite de pe urma promoțiilor, a sindicatelor sau simpla încercare de a găsi o scăpare în fluxul de business al sistemului.

PROGRAMARE
Pragmatism în programare

Pragmatismul ca termen general se referă la abordarea unei sarcini într-o manieră care urmărește aspectul practic și util al abordării, pentru a o face cât mai eficientă. În domeniul programării, acest termen este adesea cunoscut sub numele de bune practici ale programării. Acestea se referă adesea la scrierea unui cod curat și gestionarea codului într-o formă cât mai eficientă, lizibilă, atât pentru persoana care scrie codul, cât și pentru persoanele care vor citi codul în viitor. Articolul de față va prezenta o serie de idei, care au ca scop îmbunătățirea modului de scriere a codului și a modului în care tratăm proiectele la care lucrăm.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
PROGRAMARE
Clean code – Funcții

În ultimul articol din TSM, am descoperit împreună universul codului curat, prin ,,Clean Code” scrisă de Robert C. Martin. Am avut ocazia să aprofundăm subiectul denumirilor și să vedem cât de ușor pot lucrurile mici precum numele funcțiilor sau al variabilelor să îmbunătățească calitatea și lizibilitatea codului însuși.


Mihai Fischer mihaifischer.com
PROGRAMARE
Integrarea client server cu ajutorul RestKit

În momentul de față există foarte multe servicii web la care te poți conecta pentru a obține date folositoare. De exemplu Instagram, Twitter pentru imagini sau tweeturi sau în cazul meu personal Foursquare, de unde pot obține o listă cu barurile din zonă. În general ai putea să te conectezi direct la servicii de genul acesta cu NSURLRequest sau cu o librărie precum AFNetworking. Aici intervine RestKit, care te scutește de câteva bătăi de cap și parsări de JSON.

DIVERSE
Cum poți testa conferințe de testare

Două conferințe de testare internaționale și destul de cunoscute la care am participat au fost Eurostar în 2012 și 2013 (în Amsterdam și Göteborg) și CAST în 2014 (în New York). Cu experiența de la CAST încă proaspătă, am ajuns la concluzia că a merge la astfel de evenimente e o ocazie bună pentru a avea o experiență benefică. Când particip la un astfel de eveniment, există șanse mari să mă aflu într-un perimetru cu o densitate mare de oameni pasionați de ceea ce fac, cărora le place testarea, care caută moduri de a-și îmbunătăți munca și care sunt deschiși să împărtășească experiențele lor. Interacțiunea cu astfel de oameni e în majoritatea cazurilor valoroasă.


Liviu Boar 2d/3d artist, animator
@REEA
DIVERSE
Time Dude, un joc 3D cross mobile platform

Time Dude e un full 3d flying shooter, joc care a apărut pentru că o mână de oameni entuziasmați și pasionați de gaming – artiști și programatori- și-au spus “ce-ar fi să facem și noi un joc?”. Ajutați de un engine puternic, softuri profesioniste și entuziasm debordant, ne-am apucat de ceea ce părea cel mai simplu și distractiv mod de a-și petrece timpul: împușcând oameni preistorici caricaturali, dintr-un avion făcut din lemn și paie.


Claudia Jelea Avocat & Consilier in domeniul marcilor
@IP Boutique
MANAGEMENT
Cum "bateți palma" pe un contract

În domeniul IT – ca, de altfel în orice afacere din orice domeniu – vă veți găsi în situația de a semna contracte cu partenerii dumneavoastră : contracte de dezvoltare website, contracte pentru externalizarea software sau pentru dezvoltarea de aplicații. Dar până să ajungeți la momentul semnării uneori trebuie să negociați cu partenerul anumite aspecte ale contractului, pentru a vă concilia interesele.


Simona Bonghez Managing Partner @ Colors in Projects
MANAGEMENT
Gogu în șoc... cultural

- Ssiga-ssiga..., zâmbi Gogu la amintirea vacanței și se lăsă pradă reveriei: mare turcoaz, plajă cu nisip fin, pădure cu pini și soare pe un cer mereu senin. Doamne, zău dacă insula asta nu e paradisul pe pământ... - Ce sâsâi acolo, Gogule, vreo blondă amintire să te bântuie oare? Nu ziceai că ai probleme pe proiectul din Golf? Văd că zâmbești, n-ai treabă... Cuvintele lui Mișu sparseră reveria lui Gogu. - Ce blondă, Mișule, de blonde îmi arde mie?!

Editorial

Începem luna septembrie cu lansarea oficială a evenimentului anual organizat de revista Today Software Magazine. Este vorba bineînțeles de IT Days 2014, www.itdays.ro, 25-26 noiembrie, Cluj-Napoca, care vă propune o întâlnire cu profesioniștii locali, colaboratorii TSM precum și o serie de invitați speciali din țară și străinătate. Tema generală va fi Cum să construim un produs? aceasta fiind și titlul cărții ce va fi lansată în cadrul evenimentului și distribuită tuturor participanților.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 137

Software Performance

marți, 28 Noiembrie, ora 18:30

sediul BoatyardX

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

NUMĂRUL 134 - AI & HyperAutomation

Sponsori

 • Accenture
 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • Telenav
 • .msg systems
 • Grab
 • Yardi
 • Colors in projects

INTERVIURI VIDEO