ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Marian Pandilică Senior Trainer and Cloud Architect @ Dendrio a Bittnet company
PROGRAMARE
Schimbări majore ale cursurilor pentru specializările Cloud Microsoft Azure și Microsoft 365

În septembrie 2018, ca urmare a profundelor transformări ale platformelor cloud Microsoft Azure și Office 365, relansate cu numele Microsoft 365, lumea specialiștilor în acest domeniu avea să fie surprinsă și deopotrivă incitată de anunțul vânzătorului de a înlocui complet consacratele certificări Microsoft Certified Solution Associate (MCSA), Solution Expert (MCSE) și Solution Developer (MCSD) cu noul format de tip aptitudini bazate pe roluri.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
IT Days 2020 #ScienceFiction

Ediția a opta a IT Days, 10-11 noiembrie, este în plină pregătire. În ediția din acest an ne propunem să ne centrăm asupra aspectelor ce țin de sfera științifică - proiecte de cercetare, tehnologii și metodologii noi, descoperiri și idei revoluționare - abordate din perspectiva implicațiilor acestora în viitorul apropiat și îndepărtat. De altfel, sintagma aleasă pentru a denumi tema ediției din acest an, #ScienceFiction, arată că aceasta este o temă cu acoperire generoasă ce oferă ocazia de a expune și pune în discuție ceea ce este inedit, original și creator în sfera Science. La fel ca tema de anul trecut, #ProgrammingArt, sperăm să vă inspire atât pe voi, participanții, dar și prezentările speakerilor invitați.

Reclame


Iulia Sălăgean Software Engineer @ Flow Traders
PROGRAMARE
Cele 7 obiceiuri ale oamenilor eficienți – Aplicație practică

Articolul de față se referă la cartea „The 7 habits of highly effective people” aparținând autorului Stephan R. Covey. Cartea, scrisă în anul 1989, reeditată ulterior, a fost best seller, care apare deseori pe lista „must read” a trainerilor și persoanelor interesate de dezvoltarea personală și/sau de afaceri. Recomandările prezentate în aceasta carte pot fi aplicate de oricine, la orice nivel și în orice domeniu, căci sunt perfect valabile și la copii și la adulți, și la artiști și la ingineri, fie ei la început de drum sau deja cu experiență


Alin Turcu Mobile & AI Community Manager @ Cognizant Softvision
PROGRAMARE
Dezvoltarea de aplicaţii mobile într-o lume post-COVID-19

Incertitudinea adusă de COVID-19 a făcut ca majoritatea persoanelor active, cu excepția celor care lucrează în anumite industrii, să petreacă tot mai mult timp acasă. Având în vedere dificultățile economice cu care se confruntă o mulțime de industrii în noul context, pare rezonabil să presupunem că ecosistemul de dezvoltare a aplicațiilor mobile ar fi, de asemenea, afectat.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE
Realizarea unei aplicații online folosind Nuxt, Vuex, Node.js și MongoDB (I)

Aplicația de față va crea un Address Book simplu, va oferi funcționalitățile CRUD prin folosirea frameworkului Nuxt / Vue, iar pentru afișare va utiliza Vuetify. Principalele avantaje sunt reprezentate de codul relativ simplu, definirea și refolosirea componentelor, realizarea unui storage intern al aplicației. Serviciul va rula ca o aplicație SPA în browserul utilizatorului urmând ca în ediția următoare a revistei să publicăm și o integrare cu un server Node.js și MongoDB.


Andrei Marinoiu Testing Consultant @ accesa
TESTARE
Ce ne așteaptă în noua epocă a testării ?

Ipotezele prezentate în acest articol legate de viitorul testării sau a părții de quality assurance se bazează pe schimbările și trendurile apărute în aceste domenii atât în trecut cât și în prezent. Prin urmare, primul pas pe care îl vom face împreună este să călătorim în timp și să observăm cum s-a născut testarea software. Anii ’50 reprezintă Epoca de Start, în care testarea propriu-zisă însemna partea de debugging (depanare) și nimic altceva. După cum menționa și S. Gill în cartea sa, The diagnosis of mistakes in programmes on the EDSAC, dificultatea se regăsește în diagnosticarea unei greșeli, nu în detectarea ei.


Monica Chiș Freelancer IT Software Consultant și Trainer

Doru Șupeală Managing Partner @ SPOR
MANAGEMENT
Companiile IT și pandemia: 12 întrebări pentru prezent și viitor

În ultima perioadă s-a vorbit destul de mult despre modul în care au fost afectate (sau nu!) companiile IT după această criză generată de pandemia de COVID-19. În acest context, credem că este important să se analizeze cauzele care au dus la apariţia unora dintre problemele cele mai mari. Ne vom referi doar la companiile IT și vom avea în vedere mai ales companiile din Cluj. Am formulat 12 întrebări care pot ajuta orice manager sau profesionist din domeniu să înțeleagă mai bine prezentul și să își construiască mai sănătos viitorul.


Andreea Bușecan Co-Founder & HR Business Partner @ Back to Basics
MANAGEMENT
Dezvoltarea angajaților cu buget de pandemie

Toate firmele își doresc echipe și angajați extraordinari, care să lucreze la un nivel maxim de eficiență, să reacționeze pozitiv și instant la orice nouă cerință, să ia inițiativă în fața lucrurilor care nu merg conform planului, să fie dispuși să facă un extra efort când e necesar, chiar și fără să li se ceară; să își ajute colegii proactiv și necondiționat, de dragul rezultatelor de echipă și care, nu în ultimul rând, să investească timp în dezvoltarea lor profesională. Iar lista aceasta, probabil, poate continua.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Expert talks panel - Cyber Security

Tema evenimentului de lansare a al numărului 96 / iunie 2020 al revistei a fost Cyber Security iar în acest context am discutat despre provocările de securitate ale aplicaților ce rulează în producție dar și despre programe de descoperit breșe de securitate .

Editorial

Cred că frumusețea meseriei de programator constă în faptul că aduce cu ea provocarea continuă, posibilitatea de a descoperi aproape zilnic noi tehnologii și servicii care să ne facă viața mai bună. Un programator pasionat nu cedează în fața rutinei, pentru că știe că deține instrumente cu care să-și demonstreze oricând creativitatea și imaginația. Doar să încerce lucruri noi. Realizarea unui joc în Unity sau Unreal, generarea de sunete printr-un sintetizator virtual, construirea unei mașinuțe IoT controlabilă cu o telecomandă sau capabilă să meargă singură prin intermediul unui cod Python cu un Raspberry PI sau implementarea unui website pentru o idee proprie sunt doar câteva dintre proiectele care să ne inspire. Pe de o parte, asemenea proiecte legate de propriile idei ne deschid calea către descoperirea de noi abilități și competențe. Putem afla despre noi că ne pricepem să fim speakeri de succes la conferințe, să devenim autori de articole și cărți sau traineri și mentori pe anumite tehnologii. Pe de altă parte, putem să îi ajutăm pe cei din jur. Meseria de programator implică și o mare responsabilitate în ceea ce privește siguranța datelor, securitatea aplicației, dar și faptul că ea poate să răspundă la toate cerințele în diverse situații. E suficient să ne gândim la domenii precum automotive sau la cele bancare unde orice greșeală poate costa vieți omenești sau falimentul unei companii. Nu în ultimul rând, o deschidere mai mare către nevoile comunității și o colaborare mai strânsă cu administrația locală pot să conducă la rezolvarea multor probleme. Poate că recompensa pentru implicare nu o reprezintă întotdeauna banii, dar, în mod cert, putem avea satisfacția că am contribuit la bunul mers al lucrurilor. Așadar, să nu uităm care este pasiunea noastră, să încercăm noi tehnologii și poate chiar reușim să transformăm lumea din jurul nostru prin programare.

Citeşte mai mult

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • 3PillarGlobal
 • Betfair
 • Accenture
 • Siemens
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • MetroSystems
 • BoatyardX
 • Colors in projects

VIDEO: NUMĂRULUI 97