ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 144
Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
TodaySoftMag aplicația TSM pentru iPhone și iPad

Am dezvoltat aplicația TSM pentru iPhone/iPad la initiativa lui Dan Suciu, Director of Engineering @3Pillar Global, de a colabora la scrierea acesteia și de a o publica în cele din urmă pe AppStore. Procesul de dezvoltare a fost unul Agile în toate sensurile. Echipa a fost inițial formată din trei programatori iOS: Mădălina Miron, Daniela Bulgaru și Tudor Stânean, având-o project manager pe Gabriela Botiș. Ulterior, si-au adus contributia Robin Molnar pe partea de QA, iar pentru look&feel, colegii de la Gemini: Dan Hădărău și Marius Chincișan.


Florin Cardasim Head of Architecture & Analysis
@Endava
DIVERSE
Cum am facut primul meu Azure Mobile Service

Povestea aceasta este despre simplitate si robustețe, o alăturare aparent neobișnuită sau cu siguranță greu de realizat în dezvoltarea de aplicații software. Și de fapt aceasta era realitatea cu ani în urmă cînd fiecare își dezvolta propria soluție de backend, propriile mecanisme de comunicație, propriul limbaj de programare, propriul… ce-o mai fi. Platformele Cloud au transformat lumea aceasta complicată într-una unde provocarea cea mai mare este buna înțelegere a lumii în care trăim și a oportunităților de afaceri.

Reclame


Lucian Brăescu Software Developer
@Accesa
DIVERSE
Clustering for High-Dimensional Data Sets

Clustering (gruparea) este o metodă de a analiza date obţinute prin măsurători. Aceasta ne permite să grupăm datele în clase şi să utilizăm aşa-numitele clase obţinute drept bază în învăţarea automată. De asemenea, aceasta oferă analizarea mai rapidă a măsurătorilor sau valori aproximative ale unor măsurători viitoare, prin extrapolare. În secţiunile care urmează vom încerca să acoperim subiectul referitor la gruparea datelor. Această tehnică este utilă în special atunci când avem de-a face cu cantităţi mari de date, un scenariu care nu este neobişnuit având în vedere explozia de date şi informaţii din zilele noastre.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Lansarea Gemini Foundry

Startup-urile încep să fie un subiect la modă în 2013. Apar din ce în ce mai multe organizații ce doresc să sprijine aceste eforturi, iar recent chiar am publicat, în numărul 12, un articol despre Gemini Foundry. Revenim cu acest subiect deoarece diferite startup-uri au fost interesate de această inițiativă și există nevoia unei clarificări. Șerban Țîr, directorul tehnic al grupului de firme Gemini Solutions împreună cu Radu Popovici ne-au răspuns la câteva întrebări.


Victor Miron Co-fondator
@Favorites
DIVERSE
Favorites: de la CRM la FRM

Anul acesta am pitch-uit la Startup Weekend Cluj ideea unei aplicații de mobil pe nume Favorites. La cinci luni de la eveniment am reușit să lansăm o primă versiune de Android a aplicației. Favorites te ajută să ții legătura cu persoanele importante din viața ta. Acele persoane a căror contact îl marchezi la Favoriți în agenda telefonului. E vorba de patru categorii de persoane importante pentru un om: familie, prieteni, jumătate (soț, soție, iubit, iubită) și business (clienți, furnizori, parteneri).


Călin Biriș Digital Director @ Loopaa
DIVERSE
Echipa Trilulilu din Cluj a lansat un serviciu național revoluționar

Modul în care ascultăm muzică s-a schimbat enorm în ultimii 15 ani. De la casetele și bine cunoscutele walkmanuri, la CD-urile audio sau cele cu mp3-uri, până la ipod-uri cu mii de piese. Astăzi, dacă ai o conexiune la internet și un telefon mobil, poți asculta milioane de melodii oriunde și oricând. Acest lucru se datorează evoluției online-ului și a smartphone-urilor care au deschis un nou orizont către consum colaborativ.


Cosmin Stirbu iOS Software Developer
@Fortech
DIVERSE
MVVM în Windows Phone 8

Şablonul de proiectare Model-View-ViewModel (MVVM) defineşte trei componente principale: Model, View şi ViewModel:
Model: Business domain (logica ce ţine de domeniul aplicaţiei, accesul la date, entităţi),
View: Interfaţa cu utilizatorul (în Windows Phone – PhoneApplicationPage),
ViewModel: „Modelul View-ului” – abstractizare a View-ului ce intermediază comunicarea dintre View şi Model.


Horea Rațiu Director Departament SAP
@.msg systems Romania
DIVERSE
Conferința IT bazată pe tehnologia SAP

Agenda departamentelor de business IT din întreaga lume cuprinde teme strâns legate de extinderea în materie de rapiditate, ușurință și agilitate în utilizarea și realizarea componentelor software. De aceea soluțiile oferite de SAP se află într-un proces continuu de adaptare la noile tendințe de pe piata IT mondială, iar msg systems preia și dezvoltă aplicații alături de SAP folosind ultimele tehnologii în domeniu.


Iunieta Sandu PR & Marketing Coordinator
@Evensys
DIVERSE
SmartWeb Conference, locul de întâlnire al web designerilor locali şi internaţionali

SmartWeb Conference este primul eveniment din România adresat în mod special web designerilor şi web developerilor locali, dar şi celor din Estul Europei. Conferinţa oferă oportunitatea participanţilor de a-i întâlni pe unii dintre cei mai renumiţi oameni din industrie la nivel global dar şi pe alţi speakeri foarte populari şi nelipsiţi de la cele mai mari conferinţe de acest gen din Europa de Vest şi SUA.


Ana Maria Constantinescu Community Manager
@Akcees
DIVERSE
AGILE LEAN EUROPE 2013

Noi am vrea să numim ALE 2013 conferința magică pentru că doar ce s-au încheiat trei zile minunate, pline cu ultimele noutăți despre Agile și Lean, pline de lucru în echipă (aka co-creation), discuții, networking și o groază de lucruri faine organizate pentru a aduce un plus de distracție participanților și familiilor acestora. Oamenii au vorbit despre respect, încredere, învățare, experiențe și creativitate, și nu doar că au vorbit, dar aveam impresia că însăși conferința era organizată de către fiecare participant în parte.


Alexandru Bolboacă Agile Coach and Trainer, with a focus on technical practices
@Mozaic Works
DIVERSE
Test Driven Development și design incremental

După cum afirmam în articolele anterioare despre software craftsmanship, Test Driven Development este una dintre practicile considerate de bază pentru artizanii software. În ciuda numărului tot mai mare de articole, blog-uri, filmulețe sau cărți despre acest subiect, Test Driven Development (TDD) continuă să fie un subiect de confuzie în comunitățile de programatori. Acest articol va încerca să structureze și să clarifice subiectul și să ofere suport celor care vor să învețe mai multe despre el.


Cătălin Prata Mobile Software Developer
@Fortech
DIVERSE
Dezvoltarea aplicațiilor mobile: Între nativ și hibrid

În ziua de astăzi utilizarea dispozitivelor mobile inteligente din categoria tabletelor și telefoanelor este într-o creștere permanentă. Din această cauză producătorii de dispozitive mobile sunt forțați să își îmbunătățească produsele hardware și să vină cu tehnologii îmbunătățite sau parcă rupte din filmele SF. Nu este o noutate nici faptul că volumul vânzărilor de produse hardware de la companii gigant precum Apple, Samsung, BlackBerry sau Nokia este dat în bună parte, de numărul și calitatea aplicațiilor software pe care fiecare platformă îl pune la dispoziție utilizatorilor ei.


Radu Vunvulea Solution Architect
@iQuest
DIVERSE
Debugging în producție

De câte ori nu vi s-a întâmplat să aveți un o problemă în producție sau în mediul de testare pe care să nu o puteți reproduce pe mașina de dezvoltare? Când acest lucru se întâmplă, lucrurile ajung să o ia razna, iar noi încercăm diferite modalități de remote debug. Fără să știm, aceste tool-uri pot să fie chiar lângă noi, însă noi le ignorăm sau nu știm cum să le folosim.


Tudor Cobâlaș Business Developer
@XL Team
DIVERSE
Model Based Testing fără presupuneri

Model Based Testing (MBT) este un mod nou de testare eficient pentru metodele moderne de dezvoltare software. Comparat cu alte metode de testare acest mod de testare are mai multe avantaje. Rezultatele sunt dependente de modul cum este organizat procesul de testare și care este rolul testerului în proiect. Este nevoie ca testerul să presupună orbește un model prestabilit sau ar trebui ca testerul să fie responsabil de pregatirea modelului de testare. În acest articol, aducem un răspuns acestei întrebări.

DIVERSE
Lean Six Sigma și managementul inovaţiei

Ideea de inovaţie este abordată de un număr ridicat de companii ce au în prim – plan optimizarea proceselor sale interne şi în final creşterea valorii de afaceri plus beneficiul de a-şi vedea clienţii extreme de mulţumiţi de produsele pe care acestea le oferă. Lean Six Sigma, o abordare relativ binecunsocută pentru obţinerea unor rezultate excelente, performante poate să-i ajute pe directorii multinaţionalelor să descopere noi oportunităţi de inovare dincolo de prestarea simplelor operatiuni, să atingă un grad ridicat de productivitate, o performantă financiară solidă precum și o înclinaţie inerentă către inovaţie.


Antonia Onaca de aproape 10 ani trainer, psiholog, consultant sub formă de antreprenor, intraprenor și antreprenor din nou
DIVERSE
Empatia – noua competenţă

În prezent în psihologie există trei conceptualizări diferite ale conceptului de empatie: 1. Învățarea conștientizării stărilor interioare ale unei alte persoane, gândurilor, percepțiilor și motivelor. Semnificația proceselor cognitive este mare și datorită acestora o persoana este capabilă să perceapă, recunoască și până la un anumit nivel să anticipeze stările celor din jur. În acest context se discută și de acuratețea empatiei. 2. Empatia este o reacție afectivă față de o altă persoană, o „armonizare” a stării emoționale interne la starea unei alte persoane. Focusul în această situație este pe procesul de empatie și nu pe rezultatul acesteia.


Silviu Dumitrescu Line manager@Telenav
PROGRAMARE
Java SOA Cookbook de Eben Hewitt

Numărul acesta al revistei Today Software Magazine apare într-un moment în care lumea se întoarce din vacanţă, are energie, poftă de a cunoaşte şi de a se perfecţiona. Tocmai de aceea nu voi dezamagi cititorii revistei şi implicit ai recenziilor mele, alegând un subiect captivant. Cartea Java SOA Cookbook de Eben Hewitt se adresează cu adevărat dezvoltatorilor şi arhitecţilor cu un grad de experienţă. Cei mai puţin experimentaţi pot găsi, totuşi, repere despre nivelul la care ar trebui să ajungă arhitecturile cu care lucrează.


Simona Bonghez Managing Partner @ Colors in Projects
DIVERSE
Gogu și perspectivele

Gogu este un personaj amuzant, cinic pe alocuri, un introvertit pentru care monologul interior reprezintă o alternativă la viața reală. Cu ajutorul lui Gogu, analizăm diferite ipostaze din viața managerului de proiect și a echipei sale și sugerăm soluții ușor de înțeles și aplicat. Cum ar spune Gogu...„aproape de bun simț”. Vă invităm să-l urmăriți pe Gogu și să-i trimiteți sugestiile voastre.

Editorial

Îmi face mare plăcere să vă anunț că odată cu publicarea numărului 15 lansăm și prima aplicație TSM pentru dispozitive mobile. Este vorba despre reader-ul pentru iPhone/iPad și care este disponibil deja în Apple Store.

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 143 - Software Craftsmanship

Sponsori

 • Accenture
 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • MHP
 • BoatyardX
 • .msg systems
 • P3 group
 • Ing Hubs
 • Cognizant Softvision
 • Colors in projects