ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 144
Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼

Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Doar o saptamana pana la Topconf Bucuresti!

- 2 zile dedicate dezvoltatorilor și antreprenorilor IT&C - 200 de participanți - Speakeri internaționali București, septembrie 2015 – Topconf Bucuresti se apropie cu pasi repezi de intalnirea cu pasionatii de tehnologie, Internet of Things (IoT), UX/UI, project management, metodologii Lean/Agile, de cele mai importante trenduri in domeniile software, mobile, cloud computing, precum si multe altele care reprezinta dinamica tehnologica actuala.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
The Power of Storytelling

Conferința The Power of Storytelling revine, pe 14 octombrie, la Cluj. Construită în jurul ideii că poveștile ne pot schimba lumea, PoS aduce unii dintre cei mai experimentați și inovatori povestitori într-un eveniment care-ți va umple tolba cu unelte, sfaturi practice și inspirație. Fie că ești jurnalist sau om de comunicare, marketer sau publicitar, ITist, artist, antreprenor, arhitect sau activist, poveștile te pot ajuta să-ți promovezi ideile, să crești o comunitate, să motivezi și să inspiri.

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE
Cea de-a treia editie SmartWeb Conference are loc in acest an pe 21-22 septembrie!

Primele doua editii ale evenimentului SmartWeb Conference au inregistrat un adevarat succes, aducand in acelasi loc peste 300 de specialisti web si front end development. Evensys isi propune si in acest an sa organizeze conferinte de specialitate la nivel international, ce le ofera practicienilor accesul la noi informatii si networking de calitate cu experti recunoscuti din Europa si America.


Angela Lepădatu Marketing Professional @ Buy & Help
DIVERSE
BuyAndHelp.ro – un proiect despre marketing afiliat și dorința de a ajuta

Date oficiale furnizate de GPEC ne spun că 1 din 4 internauți cumpără online, iar în 2014 aceștia au cumpărat produse și servicii în valoare de aproximativ 1.1 miliarde de euro (o creștere de 40% față de 2013). Prin urmare, piața cumpărăturilor online din România este foarte mare și în creștere. În acest context și marketingul afiliat a început să se dezvolte foarte mult. În ultimii ani acest concept a luat amploare și s-a dovedit a fi o sursă considerabilă de venit pentru toate părțile implicate: afiliați, comercianți și platformele de afiliere. 


Tudor Stânean IOS Developer @3 Pillar Global Romania
PROGRAMARE
I Love I Hate NY

I Love I Hate NY este o aplicație iOS destinată tuturor persoanelor care au vizitat, vor vizita sau locuiesc în orașul New York. Aplicația reprezintă cel mai bun mod de a reda un feedback clar asupra orașului, ținându-se un anumit scor care acționează asemeni unei balanțe dintre comentariile pozitive și cele negative. Un utilizator va putea oricând să-și facă o impresie asupra "pulsului" orașului privind scorul.


Vlad Ardelean Software Developer @ 3Pillar Global Romania
PROGRAMARE
A fi sau a nu fi un obiect: despre problema auto-referinței

Auto-referința (self reference) – modul unui obiect de a se referi la sine însuși – pare să fie tratată foarte diferit în limbajele orientate pe obiecte. În timp ce în limbajele statice asemănătoare cu Java, cuvântul this este magic, direct și în mare parte nefolosit, în Javascript, magia poate să deruteze. Și totuși, în Python, unii l-ar putea descrie drept ”explicit în mod redundant”. În alt limbaj dinamic, Ruby, self acționează foarte similar cu this din Java, dar metodele nu sunt obiecte nici acolo. Este această varietate de comportamente datorată deciziilor întâmplătoare de design, sau există vreun tipar comun în toate aceste limbaje OO? 


George Rus Software Developer @ Yardi România
PROGRAMARE
Asigurarea Accesului Autorizat la Resursele Web prin Utilizarea ASP.NET Identity

În această eră a mobilității și a interconectivității device-urilor, există cazuri în care accesul la informație trebuie restricționat pentru entitățile neautentificate.  Scopul acestui articol este furnizarea de detalii privind metodele de autentificare și autorizare pentru dezvoltatorii de soft care folosesc platforma ASP.NET, și în special ASP.NET MVC. 


Razvan Opris Location Manager @Siemens
DIVERSE
Siemens Developers Day 2015

Tehnologia aduce inovații și invenții care schimbă viața oamenilor din întreaga lume. Digitalizarea este acum parte a vieții de zi cu zi, iar la baza acesteia se află munca a mii și mii de dezvoltatori software, testeri, arhitecți software, manageri de proiect, ingineri și mulți, mulți alții. Domeniul dezvoltării software este un domeniu relativ tânăr, prezent în viețile noastre de câteva decenii. În ultimii douăzeci de ani acest domeniu a trecut prin transformări majore, iar în următorii ani lumea dezvoltării software va fi complet diferită.


Gloria Csiszer Marketing Specialist @ Pitech+Plus
DIVERSE
Elevii ACADEMY+PLUS în internship-uri și poziții de junior

La ACADEMY+PLUS se ajunge după o testare online și după o preselecție dificilă - Piscina de 28 de zile. Primul an academic a început în noiembrie 2014, iar prima generație se află în etapa obligatorie de *internship*. Flexibilitatea programului constă și în faptul că această etapă poate fi făcută oricând în funcție de rezultatele avute la proiectele din academie. Astfel, datorită performanțelor atinse, elevii Academiei au început stagii sau chiar s-au angajat în firme de IT. 


Razvan Gai Project Manager @iQuest
PROGRAMARE
Software Project Management în România

La momentul scrierii acestui articol – august 2015 – România a fost clasată în multe sondaje drept o prezență notabilă pe piața IT&C globală, remarcându-i-se forța de muncă bine pregătită,cu suport academic și capacități multilingvistice.  Această țară a avut șansa să fie implicată în proiecte software de aproape 20 de ani, acumulând astfel o experiență vastă în outsourcing, servicii exclusiviste precum și în realizarea de produse. Întrebarea este: cui i-a revenit rolul de a coordona aceste proiecte? 


Claudia Jelea Avocat & Consilier in domeniul marcilor
@IP Boutique
DIVERSE
Bătălia din online: marcă vs domeniu de Internet

Vă întrebați cumva care este relevanța acestui subiect pentru domeniul IT? Iată trei aspecte la care merită să vă gândiți: - Strategia de brand în cyberspace ar trebui să se afle pe agenda oricărei companii care vrea să se dezvolte în epoca digitală.  - Cele mai multe afaceri din domeniul IT își “trăiesc viața” preponderent în lumea digitală – așadar, ar trebui să fie interesate de cum își pot folosi numele de domenii și mărcile pe Internet. - Schimbările curg rapid la nivel global, iar companiile trebuie să se adapteze. De exemplu, în prezent, asistăm la o expansiune fără precedent a numelor de domenii – noile gTLD-uri (generic top-level domain names). În curând, domeniile .tech, .software, .technology, .game, .SRL, .online, .web, .site sau .website vor fi foarte uzuale, având un mare potențial de conflict asupra companiilor ce activează în IT și în online.   


Szilárd Kacsó CEO & Trainer @ Azimut Happy Employees @ updateED
MANAGEMENT
Când ne doare, mergem la medic

Când e vorba de sănătatea noastră, apelăm la un specialist. Și de obicei, îl vrem pe cel mai bun, ale cărui indicații și tratamente le respectăm atent. Nu ne luăm după ce am citit pe internet sau nu îi spunem doctorului cum să ne opereze. Până la urmă e în joc sănătatea și viața noastră. Dar oare facem așa și când vine vorba de firma noastră?


Adrian Beșleagă Manager Operatiuni @ A&I Consulting

Adrian Benta Consultant Fiscal @ Benta Consult SRL
DIVERSE
Beneficiile extrasalariale sub lupă în 2015

Având în vedere faptul că preocuparea principală al organelor fiscale cu atribuții de control a fost în acest an identificarea altor venituri de natură salarială sau asimilate salariilor, am considerat oportună o trecere în revistă a principalelor cheltuieli efectuate de către companii, aparent în beneficiul direct al angajaților, dar care pot fi reinterpretate ca avantaje în natură și impozitate ca atare.

Editorial

Ne apropiem de septembrie, luna în care lucrurile intră pe făgașul normal iar atunci când suni pe cineva nu te mai gândești că poate este în concediu. Redacția Today Software Magazine a intrat deja în acest ritm prin cele două lansări ale revistei în Cluj și în Oradea. De asemenea, am lansat primul clip video de promovare a revistei, sper să vă placă și așteptăm părerile voastre, îl puteți vizualiza pe pagina noastră de Youtube. Ne pregătim și să lansăm agenda evenimentului Cluj IT Days, 24-25 noiembrie care a ajuns la cea de-a treia ediție.

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 143 - Software Craftsmanship

Sponsori

 • Accenture
 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • MHP
 • BoatyardX
 • .msg systems
 • P3 group
 • Ing Hubs
 • Cognizant Softvision
 • Colors in projects