ABONAMENTE VIDEO JOBS REDACȚIA
RO
EN

Reclame


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Vector Watch a devenit FitBit. Cum se va dezvolta echipa în continuare?

Astăzi a fost anunțată vânzarea Vector Watch către FitBit. Am avut plăcerea să primim un răspuns despre dezvoltarea acestuia în continuare. “Viziunea este de a construi un centru de dezvoltare de top al Fitbit la Bucuresti ce va include atât echipe de product management, cât și de design, dezvoltare software și research. Fondatorul Vector Watch și actualul CEO Andrei Pitiș se va alătura Fitbit în poziția de VP Engineering și va coordona centrul Fitbit de la București.”


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
Soluții de business intelligence în industria de Telecom

Programul coordonat de mine este specializat în dezvoltarea de aplicații/ soluții ce folosesc servicii de core networking și telecom, aplicații/soluții ce răspund nevoilor de business ale unei companii. Practic, vorbim de aplicații „business related” ce variază de la nevoi relativ simple precum managementul unor servicii de core networking și telecom, până la nevoi complexe care implică dezvoltarea de soluții enterprise.


Vlad Mihalcea Hibernate Developer Advocate @ Red Hat
Interviu cu Cătălin Beșleagă

Salut! Mă numesc Cătălin Beșleagă, m-am născut și am crescut în Dorohoi. Pe la vârsta de 8-9 ani, împreună cu fratele meu, am descoperit ce face comanda format iar mai târziu am descoperit la ce e bun sectorul de boot după ce l-am șters încercând să facem spațiu pe disk. Primul contact cu programarea l-am avut pe la vârsta de 10 ani, la “Clubul Copiilor”, unde am fost inițiat în BASIC. Am terminat Informatica la UBB după care am început un master în Baze de Date. Îmi place să călătoresc și să cunosc culturi diferite, îmi plac plimbările la munte și fotografia, iar de curând mi-am descoperit pasiunea pentru zbor.


Amelia Proştean Business Unit Manager, Digital Business Solutions @ NTT DATA Romania
Drumul în IT se pavează prin forțe proprii

Care e rolul tău acum in NTT DATA Romania? Cum ai descrie în câteva propoziții rolul pe care îl ocupi acum?
Stăteam de vorbă, zilele trecute, cu o bună şi veche prietenă despre cum ne percepem unii pe alţii, despre ce contează atunci când îi evaluăm pe ceilalţi, despre reuşita lor profesională sau despre modelele de carieră. Strategia de dezvoltare a carierei într-o direcţie sau alta a ţinut de aşteptările pe care le-am avut şi de ceea ce mi-am dorit cu adevărat. Evoluţia este măsurată pe baza proiectele realizate, a cunoştinţelor dobândite. Sunt de părere că în vremurile noastre nu mai ajunge să privim într-o singură direcţie. E nevoie să asimilăm experienţa mai multor perspective pentru a putea răspunde nevoilor de pe piaţa muncii. Începând cu acest an am acceptat provocarea de a prelua zona de Digital Business Solutions în cadrul companiei noastre. Această zonă de business înglobează interacțiunea cu diferite servicii pe aproape toate plajele mari ale industriilor cu scopul de a oferi soluţii care să susţină dezvoltarea afacerilor și să răspundă cât mai bine solicitărilor venite din partea clienților. Am pornit cu foarte multă energie şi mă bucură să-mi pun în valoare experienta câştigată. Sunt conştientă că acest drum îmi oferă un ritm ridicat de acumulare, de învăţare, un avantaj competitiv bazat pe cunoaștere şi oportunităţi de a face ceva nou în domeniul IT.


Anca Grosan Full stack developer Voluntar @ YAPC
Discuție cu Larry Wall - creatorul limbajului PERL

Larry Wall este cunoscut cel mai bine drept creatorul limbajului Perl. Ne-am bucurat să vorbim cu el la conferința anuală de Perl, YAPC::EU (22 - 25 August 2016), ținută la Cluj.

Care credeți că au fost factorii care au făcut ca Perl să aibă succes? În ce moment ați realizat impactul său global? Ați pregătit ceva pentru asta?
M-am pregătit pentru acest lucru, deși nu conștient. M-am asigurat că va fi un limbaj care să îmi placă. Am vrut să mă ocup și de procesare de text, și de recunoașterea tiparelor. Eram administrator de sistem la acel moment și doream să pot accesa bazele de date disponibile pe calculatorul meu. Deci semăna cu C, puteai să folosești Perl pentru programarea de sistem


Vlad Mihalcea Hibernate Developer Advocate @ Red Hat
Interviu cu Ionică Bizău

Salut, Ionică. Cu toate că eşti foarte tânăr, esti un developer cu foarte multe realizări pe GitHub şi StackOverflow. Poţi să te prezinţi şi să ne spui câteva cuvinte despre tine?

Mă numesc Ionică Bizău (tradus în engleză ar fi Johnny B. :smile:). Îmi place să construiesc lucruri. Sunt programator şi îmi petrec ziua într-un terminal \*nix, scriind cod în VIM (celebrul editor de text). De asemenea, cânt la pian, iubesc ştiinţa (în special fizica şi matematica).

Sponsori

 • Endava
 • 3PillarGlobal
 • Gemini Solutions
 • Betfair
 • Accenture
 • Telenav
 • Siemens
 • Bosch
 • ntt data
 • FlowTraders
 • Crossover
 • Hewlett Packard Enterprise
 • Colors in projects

« Articole mai vechi