ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼József Bartók Software Engineer @ Hazelcast
PROGRAMARE
Procesarea rapidă a seriilor infinite de date

În acest articol vă prezentăm interesanta lume a procesării de streamuri de date. Problematicile abordate se referă la:

 • domeniile de aplicare și beneficiile procesării de streamuri;
 • componentele principale ale unor astfel de sisteme;
 • conceptele principale folosite la construcția unui pipeline de procesare de streamuri;
 • conflictul dintre performanță și corectitudine;
 • exemple concrete bazate pe produsul Hazelcast Jet.


Edwin Hobor Software Engineer/ Team Lead @ Micro Focus
PROGRAMARE
Kafka într-o arhitectură bazată pe microservicii

Microserviciile sunt folosite de ceva timp, pentru a facilita dezvoltarea aplicațiilor slab cuplate, și pentru a le face ușor de întreținut și de testat. Unul din aspectele care trebuie avute în vedere atunci când se utilizează microserviciile, se referă la modul în care va avea loc partea de comunicare între acestea.

Reclame


Alexandru Belean Senior Software Engineer @ Cognizant Softvision
PROGRAMARE
Alegerea corectă a frameworkului de automatizare pentru REST API-uri

Începi să lucrezi la un proiect nou și trebuie să construiești o nouă arhitectură a unui framework de testare automată a REST API-urilor. Dar… ești neinițiat în această “lume” și nu știi de unde să începi. Stai și te întrebi: care este cel mai bun framework și cel mai bun limbaj de programare pe care să-l folosesc? Exact această întrebare mi-am pus-o și eu. Acum, vă voi prezenta unele frameworkuri din experiența mea, punctând pentru fiecare în parte punctele tari și cele slabe .


László Papp Agile Coach/Scrum Master @ Accenture
MANAGEMENT
Cum vindem Scrum?

Adoptarea Scrum în proiecte software se mai poate dovedi ca o tentativă dificilă în anumite industrii, în care de mai multe decenii gestionarea proiectelor se bazează pe metodologii tradiționale. Acest articol descrie strategia noastră de prezentare a avantajelor Scrum, cum ar fi dezvoltarea iterativă și incrementală a unui software, livrarea continuă de valoare, adaptarea la schimbări și prioritizarea, pentru a convinge clienți din diverse industrii de manufacturing să folosim această abordare.


Alex Cioflica Principal UI Developer @ Paddy Power Betfair

Tiberiu Krisboi Fullstack Developer @ Paddy Power Betfair

Cristian Bote Principal UI Developer @ Paddy Power Betfair
PROGRAMARE
Cum schimbi frameworkul de front-end

Anul trecut, în jurul acestei perioade, sărbătoream îndeplinirea unui obiectiv major: lansarea unei platforme moderne de site-uri, construită pe un set nou de tehnologii. A fost o provocare mare pentru toate echipele implicate. În articolul de față vom detalia cum a fost ales framework-ul în care a fost implementată platforma.


Marius Crișan Digital Technology Developer @ Accenture
PROGRAMARE
Vehiculele autonome ale prezentului. Funcții existente pe piață

Industria automotive se concentrează din ce în ce mai mult asupra dezvoltării mașinilor inteligente. În ceea ce privește realizarea acestor mașini complexe, se remarcă introducerea unor funcționalități noi precum comunicarea V2X (vehicle-to-everything), actualizarea OTA (over-the-air) a software-ului și autonomous driving, bazate pe tehnologii ca LiDAR, RADAR, camere high-resolution și algoritmi de AI (Artificial Inteligence).


Radu Ivănuș Head of Advanced Embedded Technologies Business Unit @ NTT DATA Romania
PROGRAMARE
Importanța conceptului „Functional Safety” în dezvoltarea de produse SW automotive

Încep povestea noastră prin a vă descrie ceea ce înseamnă un “ECU”, un termen utilizat de regulă, în corelație cu zona automotive. Denumirea ECU provine din engleză: Electronic Control Unit, desemnând un echipament electronic, care conține mai multe componente electronice și cel puțin un microcontroler pe care rulează un software, fie scris în ASM sau C. Cu alte cuvinte, ECU-urile sunt calculatoarele din mașini.


Teodora Chețan Marketing Manager @ Endava
DIVERSE
7 tendințe de marketing care influențează lumea în 2019

Marketingul este unul dintre multiplele domenii influențate de tehnologie. Cu toate instrumentele și platformele digitale aflate la îndemâna oricui în ziua de azi, datele utilizatorilor sunt ușor de colectat și folosit în campanii de marketing și vânzări foarte bine adaptate audienței specifice. Comportamentul consumatorului nu doar că este astfel mai bine înțeles, ci este și din ce în ce mai subtil influențat către anumite direcții dorite.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
Expert panel – Dezvoltarea startupurilor în România

Am discutat la evenimentul de lansare a numărului 83 al revistei Today Software Magazine despre provocările Startupurilor pe piața românească. Invitații noștri au fost:

 • Mihail Frentiu - Product Owner Tech'n Trade @ METRO SYSTEMS Romania

 • Ionuț Iviniciu - Development Director @ Connatix Romania

 • George Platon - Founder @ BuddyGuard, Technical Architect @ Centrys Inc.

 • Corina Stirbu - CMO @ Visitor Analytics


Vlad Pintea IT support @ Școala Informală de IT
EVENIMENTE
100 de pasionați de IT au codat aplicații software pentru o lume mai bună, timp de 48 de ore

Cea de-a cincea ediție a evenimentului organizat de Școala informală de IT, Challenge Accepted - Hackathon 2019 powered by BRD, s-a desfășurat pe parcursul a trei zile de maraton intens de codare, în perioada 7-9 iunie. Cei 100 de participanți din București, Cluj, Iași, Brașov, Craiova, Oradea și Chișinău și-au pus la dispoziție timpul și experiența, pentru ca, alături de cei 26 de mentori, practicieni în mari companii IT, să găsească soluții concrete pentru 17 challenge-uri selectate în competiție: provocări din sfera serviciilor medicale, pharma, respectiv gestionării situațiilor de urgență din România.

Editorial

Luna trecută a avut loc The Developers, conferința anuală organizată de TSM, ajunsă la cea de-a doua ediție. Mulțumim cu această ocazie speakerilor, partenerilor și participanților. Feedbackul primit după eveniment a fost foarte bun, convingându-ne ca pe viitor, să menținem ca prioritate nivelul superior al calității prezentărilor, chiar dacă aceasta implică costuri mai mari și o audiență mai specializată. Am început deja, pregătirile pentru următoarea ediție a IT Days, iar primii speakeri vor fi anunțați în curând. Sperăm să găsiți interesantă tema de anul acesta: #ProgrammingArt. O noutate va fi lansarea unui proiect de sprijinire a celui mai bun startup clujean, care va fi premiat cu un bilet dus-întors în Silicon Valley. Mai mult decât atât, împreună cu toți prietenii și organizațiile partenere IT Days, vom organiza oportunități de networking acolo, astfel încât să se poată trece la etapa următoare. Te invit așadar să înscrii un astfel de startup în competiție prin trimiterea unui email la: startups@itdays.ro.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA