ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼Bogdan Mureşan VP of Technology @ Connatix
MANAGEMENT
Mâncare, echipe și relațiile remote

De câteva luni de zile mă uit absolut fascinat la seriale coreene. Îmi plac la nebunie. Mă fascinează cultura, modul în care își manifestă sentimentele, personajele pe care le creează, într-un cuvânt îmi place absolut totul. Extrem de des ițele serialelor se leagă în jurul unor grupuri de prieteni apropiați într-un mod foarte autentic și cred că asta îmi place la nebunie. Și mai au un lucru în comun: indiferent că e un serial de acțiune ori despre niște copii pasionați de badminton, sau cu intrigi amoroase cu bucătari, sau cu personaje principale doctori, ei bine, absolut tot timpul oamenii ăștia mănâncă în draci. Gătesc și mănâncă împreună, comandă de la restaurant și mănâncă împreună, merg la restaurant și mănâncă împreună.


Lucian Cioranu Co-Founder @ DataGrid Software
PROGRAMARE
Kubernetes : runtime pentru AI

O soluție AI, dincolo de algoritmi și tehnici, este despre timpul petrecut în obținerea de rezultate semnificative, iar timpul se traduce în cerințe hardware și managementul resurselor. Cerințele variază în funcție de scopul urmărit. În unele cazuri, un model poate fi antrenat pe o configurație simplă cu un singur CPU/GPU, în timp ce în altele, sunt necesare semnificativ mai multe resurse decât cele disponibile pe o singură mașină. Complexitatea este influențată de cantitatea de date și de tehnicile utilizate pentru antrenarea modelului. O infrastructură care se poate adapta rapid la cerințe este esențială pentru obținerea rezultatelor- aici intervine Kubernetes.

Reclame


Simona Motogna Conferențiar @ Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai

Arthur Molnar Lector @ Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai
PROGRAMARE
Instrumente de estimare a datoriei tehnice (II)

Continuăm discuția privitoare la datoria tehnică, analizând câteva dintre cele mai utilizate instrumente existente pentru estimarea datoriei. Diferențele dintre modele ( prezentate în prima parte) se reflectă și la nivelul uneltelor dezvoltate, astfel că nu putem spune că există un „câștigător”. Alegerea trebuie determinată de scopul pentru care se măsoară datoria tehnică.


Cristian Philipp Senior Consultant & Managing Director @ Essential Training and Consulting
MANAGEMENT
Atenție la Cusur

Demersul dezvoltării personale nu este, întotdeauna, ușor, pentru că are de a face cu schimbarea modului în care am fost obișnuiți să acționăm și, mai ales, cu acceptarea părților care nu ne plac la noi. Procesul prin care trecem are trei etape: Conștientizare, Acceptare și Schimbare.


Geanina Tămaș Online Marketing Specialist @ Azimut
MANAGEMENT
Cum să creezi pachete de compensații și beneficii atractive?

Astăzi, datorită ofertei variate de locuri de muncă, fiecare potențial angajat ia în considerare toți factorii când vine vorba de alegerea unui job nou. Managerii, pentru atragerea celor mai buni candidați, creează o ofertă de muncă, oferind anumite beneficii: de la un salariu atractiv, la compensațiile pe care compania le oferă pentru performanțele obținute.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU
Experts panel: Agile

Am discutat cu invitații noștri despre Agile și principalele provocări aduse de pandemie și nu numai:

 • Simona Bonghez - CEO @ Colors In Projects ,

 • Dan Suciu - Lector @ Universitatea Babeș-Bolyai ,

 • Bogdan Muresan - VP of Technology @ Connatix,


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
Legal Accelerators 2021

Peste 500 de specialiști în drept, IT-iști și antreprenori sunt așteptați în 24-26 noiembrie 2021 să participe la Legal Accelerators, conferința și expoziția despre inovare și digitalizare în domeniul juridic. Evenimentul va avea loc online și va reuni peste 50 de pionieri și experți de top din domeniile juridic, IT și antreprenoriat cu cei peste 500 de participanți.

Editorial

Am remarcat cu toții că, în ultimul an, maniera de a se desfășura a multor activități ce implică grupuri mai mari de persoane a suferit multe modificări. De exemplu, conferințele. Acestea s-au transformat dintr-un eveniment definit prin prezența într-o sală a unui număr relativ mare de participanți, într-unul de streaming mai mult sau mai puțin complex, cu multe trackuri și sincronizări online cu public și speakeri din orașe și țări diferite. Dincolo de multe avantaje, dintre care cel mai important, acela al anulării distanței fizice, organizarea și punerea la punct a tuturor detaliilor tehnice în vederea unei conexiuni cât mai eficiente implică mult efort și riscuri. În acest fel se justifică, poate, numărul mic de conferințe desfășurate. Ne bucurăm că putem să ne aducem contribuția, în spațiul local, la diversificarea evenimentelor de acest tip, cu desfășurarea celei de-a IX -a ediții a IT Days.

Citeşte mai mult

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA