ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 149
Numărul 148 Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼



Daniel Ciugurean Software Engineer @ Centrul de Inginerie Bosch
PROGRAMARE
MDK: Smart Assistant Core

Există o tendință iminentă în digitalizarea mediului de lucru. Juxtapunerea dintre caracteristicile birourilor închiriate și nevoile adevărate ale utilizatorilor finali devine din ce în ce mai greu de justificat. Considerăm că valoarea angajaților este diminuată atunci când limitările spațiilor închiriate inhibă productivitatea, creativitatea și colaborarea percepută de către angajați. Prin urmare, obiectivul nostru principal este de a transforma mediul fizic de lucru într-un participant la activitățile zilnice de la birou.


Bogdan George Barna DevOps Engineer @ 3PillarGlobal Romania
PROGRAMARE
Situația e fără speranță, dar nu serioasă: Obținerea unui S3 Bucket Negligence Award

S3 Bucket Negligence Award, un termen inventat de Corey Quinn , autorul picantelor newsletter și podcast “Last Week in AWS”, se referă la politicile security-as-an-afterthought ce au dus la tot felul de rezultate spectaculoase. Dacă nu sunteți interesați să citiți complet acest modest articol, important de reținut este următorul S3 Bucket policy, pentru reușite și popularitate

Reclame


Claudia Jelea Avocat & Consilier in domeniul marcilor
@IP Boutique
DIVERSE
AutorInventator. Cum poate influența AI proprietatea intelectuală?

Ar putea o Inteligență Artificială (AI) să fie considerată inventator? Dar autor? Sunt întrebări la care am fi zâmbit acum zece ani, dar iată că, între timp, au devenit întrebări cărora legislația privind proprietatea intelectuală trebuie să le dea răspuns, în curând (în viitorul mult mai apropiat decât îl credeam posibil).


Vasile Boris Programator, team lead, trainer & coach
PROGRAMARE
De la React la React Native, un exemplu practic

Am început să lucrez cu JavaScript în 2017, așa că am căutat modalități de învățare. Am creat o aplicație care îmi monitoriza progresul la cititul de cărți unde am folosit React, Redux & Saga și Spring Boot. Inițial mă gândeam să o îmbunătățesc și să-i fac deploy undeva în cloud dar mi s-a părut o bătaie de cap prea mare pentru o singură persoană. Implementarea pe mobile părea mai simplă și alegerea firească a fost React Native.


Mircea Bugan Module Lead DevOps @ 3PillarGlobal Romania
PROGRAMARE
Dragostea durează trei ani. Cât durează dezvoltarea unui tool intern?

A fost odată o idee: să găsim o modalitate cât mai rapidă prin care să asigurăm conformitatea unui produs software existent, cu noile standarde impuse de către client. În principiu, părea simplu... În realitate, aceasta se întâmpla acum 12 luni și încă nu este gata. Ce am realizat de atunci, ce am învățat și ce am face diferit, vom vedea în continuare.


Iacob Nicolaev DevOps Engineer @ msg systems Romania
PROGRAMARE
Dezastre DevOps: Suprautilizarea toolurilor și greșelile aferente

Un fenomen foarte interesant își face apariția în peisajul cotidian. Se referă la toolurile specifice pe care le utilizăm în mediul de lucru al noastru. În multe situații, inginerii acționează pe baza intuiției când au de terminat o sarcină de lucru. Înțelegerea și cunoștințele noastre sunt limitate de multe ori la câteva tooluri specifice cu care avem experiență. Ne punem aceste cunoștințe în aplicare pentru a rezolva problemele pentru care toolurile nu oferă o soluție corectă. Mai există și o tendință să luăm tooluri la modă și să le folosim cu scopul pentu care nu au fost create și în contextul nepotrivit.


Epure Cristian IT Development Professional Applications @ Siemens
MANAGEMENT
Mentalitatea Lean in proiecte noi

Lean este un set de reguli menite să reducă risipele și să adauge plus valoare produselor și serviciilor. Metoda Lean este originară din industria japoneză, metodă care a făcut din Toyota cel mai valoros brand de automobile din lume. Această mentalitate a fost promovată în sistemul de producție Toyota (TPS) încă din anii 1950-1960. Lean este una dintre puținele metodologii care este orientate spre oameni și are grijă de supraîncărcare (muri în japoneză) și de denivelările volumelor de muncă (mura). Am văzut unele companii de succes existente cum au adoptat Lean și au avut un succes uriaș, dar este posibil să se adopte Lean în start-up-uri? Da. Și puteți afla în continuare cum.


Valeria Chiriac Scrum Master
MANAGEMENT
SAFe - o nouă perspectivă Agile

Subiectul articolului de față se referă la o nouă perspectivă Agile, numită - SAFe. Termenul de SAFe (the Scaled Agile Framework) a fost introdus în anul 2011 de către Dean Leffingwell - autor în domeniul software și antreprenor. Scopul acestei noi metodologii este de a lua cele mai bune practici din Lean, Kanban, Scrum și XP și de a le aplica la nivel de echipă, program, soluții mari și portofoliu. Altfel spus, vorbim despre o flexibilitate necesară echipelor și organizațiilor cu mai mult de 250 de angajați. SAFe-ul ajută organizația să dezvolte în mod eficient soluții software, păstrând în același timp un proces centralizat de luare a deciziilor care este necesar la nivel de companie. Din punct de vedere al eficienței în afacere, implementarea acestei metodologii, aduce cu sine rezultate uimitoare.


John Bax Senior Consultant, Trainer, Coach, Speaker @ TRYACT International
MANAGEMENT
Psihologia pozitivă la serviciu

Psihologia este mai mult decât o știință care îți spune ce e în neregulă cu tine și cum te poți vindeca. Este și despre a-i face pe cei fără probleme mai fericiți, mai împliniți, mai productivi. Nu este despre greșelile pe care le-ai făcut și despre cum le poți repara, ci și despre angajați obișnuiți ce își sărbătoresc succesele!


Gabriel Prefac Business Transformation and Automation Manager @ PitechPlus
MANAGEMENT
Oameni și roboți - înainte să conviețuim, trebuie să învățăm să lucrăm împreună

Indiferent de cultura din care fac parte, oamenii au peste 3000 de expresii faciale cu ajutorul cărora transmit emoții. Cu toate astea, Sophia The Robot poate imita cel mult 62. Chiar dacă obiectivul principal, pentru care roboții și inteligența artificială sunt creați, a fost în scopuri de cercetare în protezare, acum s-a ajuns la preluarea sarcinilor de la locul de muncă, motiv pentru care aspectul roboților seamănă din ce în ce mai mult cu cel uman.


Ovidiu Mățan Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE
Expert panel – Autonomous driving

La evenimentul de lansare a numărului 85 a Today Software Magazine, am discutat despre Industria automotive și conducerea autonomă.

Invitații noștri au fost:

  • Cătălin Golban - Group Leader Video Systems and Connectivity @ Centrul de Inginerie Bosch Cluj
  • Alexandru Cornea - Capability Lead & Industry X.0 Innovation Network Demo Content Lead @ Accenture Industrial Software Solutions
  • Conf. Univ. Dr. Norbert Petrovici - Universitatea Babes Bolyai


Iulia Ștefănescu Marketing Manager @ Colors in Projects
DIVERSE
Concurs Call4Photos

Pasiunea voastră pentru managementul proiectelor poate fi răsplătită. Cum? Vă încurajăm să participați la noul nostru concurs, unde marele premiu este PM Galaxy ® - Project Management Board Game! (în valoare de 250 euro). Un board game cu multe momente de AHA! legate de cele mai bune practici în managementul proiectelor.


Bogdan Nădișan Digital Technology Architect @ Accenture
PROGRAMARE
Programarea tradiţională e perturbată, Low-Code e aici!

Probabil că titlul articolului v-a intrigat. Mă bucur dacă s-a întâmplat acest lucru, pentru că urmează să vă explic ce anume este “Low-code” şi cum Mendix a conceput şi implementat cu succes acest concept. Străbatem acest drum al cărui scop este de a înţelege cum funcţionează Low-code şi ce este Mendix prin răspunsuri la câteva întrebări. La final, voi trage o concluzie personală despre acest concept şi Mendix.

Editorial

Tematica acestei ediții este project managementul. Folosită de ceva vreme, Agile Scrum este o metodologie pe cât de utilă și studiată, pe atât de discutată și chiar contestată uneori. Într-adevăr, există riscul materializării unei stări de criză, cauzate de căderea în derizoriu a unor procese repetate la infinit, cum este Stand Up Meetingul. Situația este similară meetingurilor recurente, pe care le aveam mai demult în calendar. Sunt interesante și captivante la început, dar după o perioadă nu mai suntem atenți. Îmi aduc aminte de o întâmplare care a avut loc cu ceva timp în urmă. Un coleg se ocupa de testarea performanței produsului la care lucram și trimitea la finalul fiecărei zile un email cu rezultatele obținute. Cu toate că era trimis la o listă mare de distribuție, după câțiva ani, emailurile sale au ajuns să se transforme în ceva banal, fiind ignorate. Atunci când a semnalat o situație gravă, a durat mai multe zile până cineva a observat-o. La fel se poate întâmpla și în cazul Stand Up Meetingului! Faptul că se întâlnește echipa zece minute, nu înseamnă că toate problemele noastre s-au rezolvat. Este un aspect la care vă invit să reflectați și bineînțeles să îl îmbunătățiți.

Citeşte mai mult

NUMĂRUL 149 - Development with AI

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects