ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 40
Abonament PDF

Mobile Operating Systems (MobOS) Community

Andreea Pârvu
People Operations Business Partner @ Endava
DIVERSE

Mobile Operating Systems (MobOS) Community are ca scop consolidarea unei comunități în jurul domeniului de dezvoltare de aplicații pentru telefoanele mobile - Android și iOS. Pe lângă comunitatea virtuală existentă care contribuie cu articole și studii de caz, ne propunem să facilităm interacțiunea fizică sub formă de evenimente periodice specializate pe teme specifice. 

În data de 6 octombrie 2015 am organizat unul din aceste evenimente cu tema "IoT" și "Robots", deoarece este clar identificat un interes ridicat pe piață pentru aceste concepte.

 

Evenimentul a facilitat desfășurarea a trei prezentări:

Evenimentul a fost găzduit de Accenture, deoarece IoT/IIoT Lab este un concept pe care Accenture îl promovează pe lângă deja cunoscutele Tech Labs și Ionnovation Lab unde tehnologii noi sunt testate cu scopul de a dezvolta competențe și proof of concepts. Accenture Industrial Software Solution (AISS) axată pe IoT Industrial a lansat la mijlocul lunii septembrie 2015 IoT/IIoT Lab, care va deveni un loc unde persoane pasionate precum cei de la G.R.E.E.N și persoane din IT entuziasmate vor avea ocazia să pună în practică ideile tehnice pe care le au. G.R.E.E.N are deja membri și din afara AISS care au stabilit întâlniri regulate. Laboratorul are deja câteva dispozitive precum Baxter, TurtleBot, Double, Lego Mindstorms, Parot drone, senzori și alte echipamente electrice pentru a putea construi propriile circuite. Pe lângă acești roboți, laboratorul beneficiază de Google Glass, Vuzix, Oculus Rift, ceasuri inteligente Moto 260, Apple Watch și o varietate de alte instrumente și echipamente. 

"Sunt încântat că am putut participa la un eveniment în care atât de multă pasiune plutea în aer. S-a văzut asta din expresiile și întrebările audienței, din discuțiile aprinse în laboratorul IoT prelungite chiar și după terminarea programului, din investițiile personale de mii de EUR a unora fără să aibă în vedere recuperarea banilor precum și din detaliile fine cu care au descris unele "jucării" care de fapt erau tehnologii state-of-the-art. Nu în ultimul rând, din reacția rapidă a altora care au asamblat sisteme întregi pe ultima sută de metri ca participanții să poată înțelege mai bine ce înseamnă IoT & Robotics. 

Mulțumim Accenture că investește în laboratorul IoT și-l deschide și comunităților din Cluj, dându-ne ocazia să ne întâlnim într-un grup așa de frumos. De asemenea, mulțumim prietenilor de la MobOS că ne-au ales! " (Kovacs Zsolt, Mobile Applications Capability Group Lead, Accenture)

"O introducere foarte bună a tematicii IoT și roboți industriali. Bineînțeles să nu uităm "quadcopters", care sunt mereu amuzanți. De mult îmi doresc să experimentez folosirea Intel Edison și Raspberry Pi și pot spune că prezentările au fost foarte folositoare și motivante. Mulțumesc pentru oportunitatea de a afla și învăța mai multe despre fascinanta lume IoT". (Valentin Radu, Mobile Consultant, Participant, Endava) 

Despre Mobile Operating Systems (MobOS) Conference - Ediția 2016

MobOS găzduiește anual cea mai mare conferință dedicată pasionaților de dezvoltare de aplicații mobile. Conferința are două obiective majore: (1) împărtășirea cunoștințelor tehnice de către experți în domeniu - vorbitori internaționali reprezentativi pentru aria lor de expertiză și (2) punerea în practică a cunoștințelor prin oferirea de ateliere personalizate nevoilor participanților - dezvoltare de mini-aplicații și demonstrații ale unor dispozitive deja folosite în afara țării. 

MobOS 2016, eveniment ajuns la a treia ediție, va aduce un concept nou: pe lângă ziua de conferință și ziua pentru ateliere, vom avea și un stand expozițional cu dispozitive de ultima generație. Echipa MobOS este o echipă experimentată și cu siguranță va oferi calitate și de această dată. 

Evenimentul va avea loc în perioada 18-19 Februarie 2016. Vă invităm să participați! 

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • metro.digital
  • Colors in projects