ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 25
Abonament PDF

ZenQ – “Modul de a spune mulțumesc și de a-ți aprecia prietenii și colegii extraordinari”

Mihai Costea
iOS Developer
@Zenq
DIVERSE

Noi credem că fiecare om în parte este extraordinar și ar trebui să audă acest lucru mai des. De aceea construim ZenQ: modul de a spune mulțumesc și de a-ți aprecia prietenii și colegii extraordinari. Pe mobilul tău. În secunde.

Început la Startup Weekend Cluj în martie drept un MVP numai pentru iOS, proiectul a crescut rapid, cu aplicațiile iOS și Android live în magazine din 7 mai.

Cum funcționează ZenQ? Imaginați-vă cum ar fi să răsfoiți printre prietenii voștri de pe facebook și să îi aprobi, exact cum faci pe Linkedin, dar de data asta pentru calitățile lor (amuzant, deștept, creativ). Cineva ți-a făcut ziua mai frumoasă și vrei să faci cunoscut acest lucru? Poți găsi acea persoană în aplicație și îi poți lăsa o însemnare prin care îi arăți cât de nemaipomenită este. La final, fiecare dintre noi dobândește un profil în care îți poți descoperi punctele forte prin ochii prietenilor tăi. Deci, în esență, ZenQ înseamnă răspândirea vibrațiilor pozitive, distracție, bucurie.

Din spatele cortinei, ZenQ este acționat de un backend Django care utilizează informațiile de login pe Facebook acumulate de clienți pentru a obține prietenii utilizatorului de pe Facebook și a-i oferi din nou clienților la cerere. Lista trăsăturilor este de asemenea furnizată de serviciul backend, făcând-o ușor de actualizat pe baza feed-back-ului de la utilizatori. Aceste informații sunt apoi folosite pentru a crea profilele utilizatorilor care acum arată o listă de trăsături cu care a fost învestit un utilizator, ordonate după numărul de susținători.

"Fața" ZenQ o constituie clienții mobili: iOS și Android. Interfața utilizează o paradigmă de navigare foarte simplă care necesită maxim două atingeri pentru a ajunge oricând la orice ecran. Totuși, atenția se concentrează în mare parte pe ecranul "ZenQify", care este primul ecran pe care îl vede utilizatorul atunci când deschide aplicația. Mai mult, utilizatorul se poate întoarce ușor la el după ce a deschis alte ecrane, făcând din acesta punctul central al aplicației. Utilizatorii pot de asemenea să susțină anumiți prieteni, căutându-i și accesându-le profilul, unde pot lăsa și mesaje legate de trăsătura pentru care doresc să subscrie.

Procesul de dezvoltare al ZenQ este distractiv, iar feedback-ul de la câteva sute de utilizatori beta a fost pozitiv până acum. Acum câteva zile am lansat noile versiuni pentru iOS și Android. De abia așteptăm să primim mai mult feedback și să aflăm ce i-ar face pe utilizatori mai fericiți și mai implicați în aplicație.

În primul rând, noi credem că ZenQ poate întări optimismul și interacțiunile pozitive din diverse comunități, organizații și companii. Se întâmplă adesea ca, în aceste tipuri de mediu, să ne concentrăm atât de mult pe îndeplinirea sarcinilor încât relațiile să se ofilească, iar acest lucru, pe termen lung, afectează cu adevărat forța grupului. Într-un al doilea scenariu, noi credem că interacțiunea ușoară și distracția magică oferită de ZenQ le-ar face plăcere utilizatorilor și că se vor implica în acest joc social de susținere a prietenilor lor.

Vă rugăm să vizitați www.zenq.co pentru a obține aplicația pe smartphone-ul vostru și oferiți-ne feed-back la adresa contact@zenq.co. Vă mulțumim mult!

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA