Într-o lume ocupată este necesar să termini în fiecare zi un task, să analizezi o nouă bibliotecă, să faci cod review sau să participi la un meeting remote cu echipa clientului. Toată această execuție seamănă cu munca furnicilor care construiesc un mușuroi. Acesta este foarte bine realizat, solid, doar că este foarte asemănător cu mușuroaiele făcute de dinainte. Nicio o inovație și nici un element în plus sau în minus față de modelul standard impus de specie. Ne oprim însă aici cu incursiunea în lumea furnicilor, mai bine îi lăsăm pe entomologi să se ocupe de asta... Dar comparația rămâne validă, câtă vreme vedem că și în munca programatorilor planează riscul instalării rutinei și al șablonizării. Lipsa imaginației și a creativității are la bază două motive: primul constă în faptul că nimeni nu îl întreabă pe programator ce părere are despre produsul la care lucrează, iar cel de-al doilea se referă la neputința de a fi creativ dacă lucrezi la capacitate maximă în fiecare zi. Iar dacă acest lucru se repetă an de an, ajunge să nu mai conteze să ai idei bune. Te bucuri de un team building reușit o dată pe an și te declari mulțumit la compania la care lucrezi. Cred că știm cu toții astfel de exemple. Oare asta trebuie să definească munca unui programator ? Chiar am uitat că putem realiza aproape orice prin aplicațiile noastre pentru a schimba lumea într-una mai bună ? De ce nu mai vrem să o facem ?
Dacă tot vorbim de viitor, #Utopia este tema principală a conferinței IT Days de anul acesta. Ajunsă la cea de-a 11 ediție vă propunem două zile pline de AI, programare, software architecture, automotive și multe altele.
Începem această ediție cu o serie de articole din zona de automotive în care veți putea descoperi cum inovația din acest domeniu și-a făcut loc în produse dezvoltate la noi. Conducere automatizată: siguranță și confort pe patru sau două roți vă propune un overview al sistemelor de detecție modernă. Cum putem controla sistemul de infotainment din mașină sau să afișăm imaginile capturate de la o cameră video? Puteți găsi răspunsul la aceste întrebări în Android Automotive. Un sistem de operare creat pentru a fi copilotul tău. Tot în zona de automotive sunt și vehiculele pe hidrogen, puteți citi despre arhitectura de funcționare a acestora în Vehicule electrice pe hidrogen - Verificare și validare în medii virtuale. Continuăm cu un articol despre procesarea datelor folosind Google Cloud Dataflow: Clasificarea tranzacțiilor frauduloase folosind BigQuery ML. Din același domeniu al programării, este cel de-al doilea articol din seria Java prin Exemple, care abordează clasele sealed. În AI sau Noi? Cum ar putea arăta viitorul se înfățișează aspecte privind valorificarea potențialului inteligenței artificiale din perspectiva unui Business Analyst. Cum putem transforma proiectele noastre într-un succes printr-o abordare Agile modernă ? Cu siguranță, articolele Metodologia Agile - Eșuează devreme. Eșuează des și De ce eșuăm? vor fi citite cu mare interes. În final, vă propunem un articol despre M&A și problemele ce pot apărea prin fuziunea unor companii mari.