ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 109
Abonament PDF

Extinderea Centrului de Inginerie Bosch Cluj - interviu cu Mihai Boldijar

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
INTERVIU


S-a anunțat oficial deschiderea șantierului pentru construirea unei noi clădiri de birouri în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj. La evenimentul din 13 iulie 2021 au participat, alături de managementul companiei, reprezentanţi ai autorităţilor locale. Lucrările de construcție au început în martie 2021 și vor fi finalizate în anul 2023, clădirea urmând a fi dată în folosință la începutul anului 2024. Investiția totală planificată pentru acest proiect este de aproximativ 21 de milioane de euro. Noua clădire, care va fi conectată cu sediul existent prin două pasarele, se va întinde pe o suprafață construită de circa 10.000 de metri pătrați și zece etaje, fiind prevăzută cu o parcare subterană. Am vorbit cu această ocazie cu dl. Boldijar, Reprezentant al Grupului Bosch în România și Bulgaria și Director general Robert Bosch.

Ovidiu Mățan: Ne-am întâlnit azi la evenimentul de inaugurare și la punerea pietrei de temelie a noii clădiri dedicate Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. Spuneți-ne câteva cuvinte despre această clădire și planurile de dezvoltare pe care le aveți.

Mihai Boldijar: Este un moment simbolic ce marchează ridicarea celei de-a doua clădiri a Centrului de Inginerie de la Cluj. Clădirea va fi finalizată la finalul anului 2023. Dorim inaugurarea la începutul anului 2024. Clădirea va avea o suprafață totală de 10,000 metri pătrați . Complexul în întregimea sa va putea găzdui până la 1400 de angajați lucrând într-un sistem hibrid, cărora li se oferă unele dintre cele mai bune și mai atractive condiții de lucru, așa-numitele condiții de muncă inspiraționale. Ne propunem, de asemenea, să atragem talente care să lucreze aici în cadrul unor proiecte fascinante din domenii precum conectivitatea, conducerea autonomă sau electrificare. Avem aici câteva exemple de proiecte la care lucrăm, proiecte pe care vrem să le extindem.

Cum s-a adaptat Bosch pandemiei și cum vedeți munca în sistem hibrid?

Mihai Boldijar: E o temă care ne-a preocupat și care ne preocupă în continuare. Anterior pandemiei, am avut introduse niște condiții de muncă flexibile. Cu alte cuvinte, colegii puteau lucra câteva zile pe săptămână de acasă. Prin urmare, ne-a fost simplu să ne adaptăm. Având în vedere că munca noastră se poate face și din alte locuri, am trecut cu bine peste acest moment și am respectat toate normele de siguranță sanitară. Continuăm să aplicăm aceleași reguli. Momentan operăm în sistem hibrid. Circa o treime din colegi vin la birou, în măsura în care prezența lor este necesară, iar restul lucrează de acasă. Ne-am menținut eficiența, eficacitatea și calitatea proiectelor pe care le livrăm.

Cum vedeți atragerea de angajați noi și care este colaborarea dumneavoastră cu universitățile locale?

Mihai Boldijar: Unul dintre motivele pentru care am venit la Cluj este că aveam aici două universități (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai) cu care puteam colabora. Doar anul acesta dorim să avem în jur de 190 de studenți care să facă practică în acest centru pe durata verii. Avem deja primele grupe care au început. Noi mergem către universități, iar acestea vin către noi. Am creat trei programe de masterat care sunt foarte solicitate, axate pe temele de interes pentru noi: conducerea autonomă, electrică și conectată.

Startupurile promovează inovația. Știu că aveți câteva programe în zona aceasta. Ne puteți spune mai multe cuvinte?

Mihai Boldijar: La nivelul grupului, există o cultură a activităților și a colaborărilor cu startupurile. Vrem să aducem această cultură și la Cluj și să îl extindem, lucru pe care intenționăm să îl intensificăm în viitor.

Vă mulțumesc foarte mult, domnule Boldijar!

Mihai Boldijar: Vă mulțumesc și eu!

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA