ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 103
Abonament PDF

TSM - Planuri de viitor în 2021

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
EVENIMENTE

Ianuarie este luna în care ne facem planuri pentru anul care tocmai a pornit. Provocările legate de pandemie sunt în continuare mari și ne obligă, cel puțin în prima jumătate a anului, să rămânem precauți în ceea ce privește întâlnirea cu publicul față în față. Vom continua principalele proiecte: Today Software Magazine și IT Days la fel ca în anii precedenți. De asemenea, ne vom canaliza o parte din efortul nostru către perfecționarea StreamEvent.ro, platforma online, pe care se desfășoară acestea.

Today Software Magazine

Revista va continua în prima parte a anului, să aibă prezență exclusiv online. Ca toată lumea, sperăm ca, în vară, să putem să ne vedem la câteva evenimente de lansare. Cititorii noștri pot avea acces la articolele din revistă, în varianta online pe todaysoftmag.ro, la fel ca până acum. A doua opțiune este abonamentul, datorită căruia, revista este trimisă în format PDF lunar, înainte de evenimentul de lansare.

Din perspectiva conținutului, temele abordate în fiecare lună din 2021 sunt:

Luna Tema principală în 2021
ianuarie Microservices, DevOps
februarie Embedded software, AI, HealthCare
martie Kubernetes, Leadership, AWS
aprilie Node.js, Front-End, React
mai Startups, Computer generat\ed Music, IoT
iunie UX, ML.net, Algorithms
iulie Blockchain tech, Java Performance,
Continuos Delivery
august Autonomous driving, Microservices,
Microcontrollers
septembrie Python, Rust, Agile Management
octombrie AI, Web crawler, Clean Code
noiembrie Math for programmers, Big Data, ML.net
decembrie Robots & drones programming, coding Art,
Digital Twins

Fiecare ediție este însoțită de un eveniment de lansare care se desfășoară online și la care puteți participa, să puneți întrebări text sau chiar să interveniți live cu o întrebare. Evenimentele de lansare sunt transmise live pe StreamEvent.ro, pe canalul TSM de Youtube, pagina de Facebook și pe Twitch. Din perspectiva interacțiunii, recomandarea noastră este să le urmăriți pe StreamEvent.ro.

IT Days 2021

Începem pregătirile ediției de anul acesta. Conferința va avea loc în aceleași date ca anul trecut: 10-11 Noiembrie la Cluj Innovation Park (CREIC) și sperăm ca o parte din audiență să poată fi prezentă în săli. Conferința va fi transmisă online la fel ca ediția din 2020, având speakeri pe scene atât din Cluj cât și invitați din străinătate, la fel de prestigioși, ca acei pe care i-am avut în anii precedenți, precum Uncle Bob, Mark Seemann, Mike Butcher sau Sir John Dermot Turing.

Vom reveni în curând cu tema conferinței din acest an. Acesta este un amănunt important care inspiră prezentările fiecărei ediții.

Asociația ProgrammingArt

Inspirați de tema IT Days din 2019 am înființat asociația ProgrammingArt prin care vom încerca să aducem mai aproape cele două lumi, arta și programarea. Credem că prin colaborare vom putea ajuta dezvoltarea unor produse inovative pentru societate.

StreamEvent.ro

Este platforma online pe care am dezvoltat-o în ultimele luni și datorită căreia, am putut desfășura atât conferința IT Days, cât și lansările TSM începând cu numărul 100. Am pornit dezvoltarea acesteia din dorința de a avea o platformă de transmisii online a evenimentelor, dar și de a oferi un grad mare de libertate în ceea ce privește elementele grafice dar și referitor la interacțiunea cu participanții și partenerii.

Planul pe 2021 este să continuăm dezvoltarea acesteia și chiar să găzduim conferințe și evenimente organizate de alți parteneri.

The Developers

După ce anul trecut ne-am concentrat pe conferința IT Days în totalitate, anul acesta ne gândim și la o a treia ediție a The Developers. Vom reveni cu noutăți în momentul în care acestea vor fi disponibile.

Concluzie

Ne pregătim pentru un 2021 plin de provocări. Sperăm să revenim în curând la normalitate, dar este sigur că noi toți ne-am schimbat deja. Online-ul a devenit mai prezent decât am fi crezut vreodată să fie. Vom continua să învestim resurse în dezvoltarea soluțiilor de streaming în strânsă legătură cu revista și conferințele pe care le organizăm.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA