ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 95
Abonament PDF

Susținerea și creșterea start-upurilor locale

Loredana Gînscă
Innovation Ecosystem Manager @ NTT DATA Romania
STARTUPS


Start-upurile au acea determinare, perseverență și dorință de a reuși și de a face față provocărilor compensând lipsa de experiență. Aceste atribute împreună cu responsabilitatea și spiritul de inovație duc la realizarea ideilor vizionare și de succes.

Prin adoptarea unei strategii open innovation, NTT DATA Romania își propune să descopere acele start-upuri care au soluții deja validate de piață și care pot contribui la dezvoltarea mediului de business. Ne dorim să fim un camarad de drum lung, motiv pentru care nu căutăm doar idei, ci căutăm acele start-upuri care au o strategie clară de creștere, completată de viziune, pasiune și ambiție. Pe lângă accesul la oportunități de business concrete și facilitarea discuțiilor cu partenerii noștri, oferim mentorat tehnic și de afaceri, punem la dispoziție un spațiu unde start-upurile pot avea discuții cu clienții, acestea având, astfel, sprijinul necesar pentru dezvoltarea afacerii.

Impactul tehnologiei în toate domeniile de activitate implică o bună colaborare între start-upuri și firmele deja consacrate. Modelul de colaborare propus este unul de parteneriat egal în care avem același scop comun de a ne uni eforturile pentru a oferi companiilor existente pe piață acele produse carele îmbunătățesc modul de desfășurare a activităților zilnice. Obiectivul nostru este de a acorda clienților instrumentele necesare cu ajutorul cărora să răspundă nevoii lor de inovare, oferind soluții la problemele cu care se confruntă.

NTT DATA Romania susține antreprenoriatul românesc și creează un ecosistem de start-upuri inovatoare cărora le oferă sprijin în distribuirea soluțiilor, atât pe plan național cât și internațional.

Acest program destinat accelerării start-upurilor din România le oferă antreprenorilor o mobilitate crescută în cadrul rețelei noastre de parteneri, fie clienți, colaboratori sau universități. Fiind parte dintr-un grup cu prezență la nivel global, avem toate instrumentele necesare să sprijinim astfel de inițiative atât în România cât și pe plan internațional. Acest atribut ne recomandă ca un partener pe termen lung care împărtășește entuziasmul unui start-up, însă îl completează cu experiența de business necesară pentru a deveni competitivi în piață. Oferim astfel tot suportul, expertiza și uneltele necesare pentru ca start-upurile cu ambiție și viziune să crească încontinuu în piețele concurențiale. Primele acțiuni în identificarea start-upurilor cu potențial au fost realizate cu sprijinul Transilvania IT Cluster care au facilitat interacțiunea dintre NTT DATA Romania și antreprenorii locali. Acesta este doar un prim pas spre o strânsă colaborare în definirea unui ecosistem de parteneri de tip start-up.

La nivel global, compania NTT DATA este recunoscută pentru sprijinirea inovației și din 2014 invităm start-upurile cu idei mărețe să participe la Open Innovation Contest (OIC), un eveniment ce testează limitele progresului în tehnologie și inovație. Anual, în peste 15 locuri de pe glob se desfășoară ediții regionale ale concursului, iar câștigătorii competiției au șansa de a participa la marea finală din Tokyo. Fiecare câștigător la nivel național va lucra îndeaproape cu experții NTT DATA în vederea dezvoltării soluției care va fi integrată în portofoliul de produse și servicii propuse clienților din cadrul grupului.

În finala de la Tokyo, marele câștigător are șansa de a primi o finanțare de $100 000 pentru dezvoltarea unui PoC (Proof of Concept) împreună cu un client NTT DATA, alături de o echipă dedicată de consultanți, specialiști tehnici și experți de business ce vor sprijini și ghida start-upul în procesul de creștere a afacerii.

Suntem în permanentă căutare de start-upuri ce oferă soluții pline de inovație și creativitate, care prin folosirea tehnologiei stabilesc tendințe ce îmbunătățesc modul în care companiile de astăzi își desfășoară activitatea.

Start-upurile interesate să facă parte din ecosistemul de parteneri al NTT DATA ne pot trimite un e-mail pe adresa: loredana.ginsca@nttdata.ro

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • metro.digital
  • Colors in projects