ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 90
Abonament PDF

Startupurile lunii Noiembrie 2019 - mobilitate urbană

Mircea Vădan
Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups
STARTUPS

Mobilitatea urbană este un aspect important pentru locuitorii unui oraș. Dincolo de soluțiile publice, există și inițiative private/startupuri ce își propun să contribuie la soluționarea problemelor de trafic. Putem menționa tradiționalele aplicații pentru apelare taxi și continuăm cu aplicații pentru a găsi parcare, pentru împărțire de curse/trasee sau pentru a folosi trotinete electrice. Vezi mai jos câteva dintre aceste startupuri românești.

Fast-Rides ajută la reducerea amprentei de carbon folosind soluția de car-sharing. Aceasta este cea mai bună soluție pentru persoanele care se îndreaptă spre job sau în aceeași direcție, în același timp, pentru că pot merge împreună!

Parking Spotter îi ajută pe utilizatori să găsească cel mai apropiat loc de parcare disponibil, iar pe proprietarii de parcări să îmbunătățească fluxurile operaționale. Toate acestea se pot pune în aplicare, datorită analizării imaginilor video, de la toate camerele instalate în interiorul parcării. Parking Spotter va strânge, sub o singură aplicație, toate spațiile de parcare dintr-un oraș, de la parcări publice, parcare din aeroport, stadioane, centre comerciale etc.

YeParking își propune să deblocheze parcările cu abonament în intervalele de timp în care proprietarii nu le folosesc, printr-un sistem de rezervare pentru șoferii interesați un loc de parcare. Aceasta se realizează prin oferirea către proprietari a opțiunii ca locul lor de parcare să poată fi ocupat de altă mașină, în intervalul de timp, în care ei folosesc mașina.

ZenParking - Este o soluție inteligentă de parcare care permite utilizatorilor să își rezerve locurile de parcare înainte de plecare. Astfel, utilizatorul nu mai ia parte la vânarea locurilor de parcare. Această soluție are grijă de toate, de la rezervare la plată. Utilizatorii trebuie doar să-și rezerve locul și să-l deblocheze la sosire.

Wolf-e vrea să revoluționeze modul de transport din orașele mari, prin sistemul de închiriere a trotinetelor electrice cu ajutorul aplicației pe telefonul mobil (Android și iOS), pentru călătorii scurte în zone cu trafic ridicat. Wolf-e elimină timpul pierdut pentru căutarea parcărilor, astfel încât trotinetele Wolf-e pot fi ridicate din, sau lăsate în orice zonă relevantă în oraș, menționată în cadrul aplicației.

Flow oferă micro-mobilitate urbană cu trotinetă electrică, bicicleta sau mașina electrică. Flow își dorește să-i ajute pe cei care locuiesc în marile orașe din România și pe cei care le vizitează să ajungă la destinație într-un mod curat, sigur și fără poluare.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA