ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 86
Abonament PDF

Sunt IT-ist, deci alerg!

Ioana Negruț
Organizator @ Trascău Trail Run
PROGRAMARE


Trascău Trail Run, Crosul Hoia Fortech, msg Maraton Apuseni, Crosul Divelor, AROBS Transilvania Half Marathon sunt doar o parte dintre competițiile sportive marcate de companii de IT. Companiile de software sunt atrase în astfel de proiecte printr-un mecanism ce vine cu siguranță din interior și se alimentează din apetitul pentru mișcare al angajaților și al comunității pe care o reprezintă. Oamenii aleargă fie pentru un stil de viață sănătos, pentru a fi în formă, pentru aventură, pentru a compensa orele de la birou, pentru atmosfera de concurs, pentru dragostea de natură sau pentru... (completați spațiile libere). Iar companiile, dincolo de notorietatea obținută prin implicare, se asociază cu tot ceea ce promovează sportul în general - responsabilitate, performanță, competitivitate, spirit de echipă și evenimentul sportiv în particular - implicarea socială, cauze pe care le sprijină, aventura etc.

Trascău Trail Run

Într-un peisaj rupt din povești, la numai 60 km depărtare de Cluj, se găsește singurul sat din România premiat cu distincția "Europa Nostra" pentru conservarea patrimoniului cultural și natural. Cetatea medievală, arhitectura secolului al XVI-lea, formațiunile calcaroase spectaculoase și pădurile de foioase atrag în fiecare an mii de turiști străini. 

Dar o dată pe an, în septembrie, potecile devin loc de joacă pentru alergătorii montani. 

"Suntem bucuroși că tot mai multe persoane compensează orele petrecute la birou, în aer condiționat cu mișcare în aer liber. Alergarea montană e o alegere confortabilă deoarece există foarte multe competiții pentru amatori, atât în țară cât și în străinătate, dar și pentru că antrenamentele se pot face oriunde. Suntem mulți cei care am început cu un cros de 5 km, apoi am trecut la primul semi, la primul maraton, descoperind peisaje montane minunate în alergare." - declară organizatorii evenimentului.

Trascău Trail Run este un eveniment adresat atât alergătorilor cu experiență și celor ce doresc să descopere alergarea montană cât și copiilor, oferind trei trasee: un semimaraton de 23 km, un cros de 8 km și o cursă distractivă de 2.5 km.

Superstarul evenimentului, o cursă cu încărcătură istorică, este semimaratonul ce combină segmente tehnice și plate, cu urcări si coborâri abrupte, traversări de creste montane, albii de pârâuri și păduri. Simpla finalizare în termenul limită de 6 ore este o realizare imensă. 

Alexandra Terhesiu, participantă la proba de semimaraton în 2018, spune: "Nu încape îndoaială că Trascău Trail Run este unul dintre cele mai interesante și palpitante trasee de alergare montană din Transilvania. Alergarea de anul trecut de la semimaraton a fost similară cu explorarea câmpurilor și dealurilor din copilăria mea. Copiii au un sentiment diferit de curaj și neînfricare; exact asta am simțit și eu în timpul primei și celei mai dificile urcări pe Piatra Secuiului, iar apoi, în drumul meu spre satul Colțești m-a copleșit un sentiment extraordinar de libertate. Până la linia de sosire, am simțit o voință extraordinară de a mă bucura cât mai mult de traseu - abandonul nu a fost niciun moment o opțiune. Trascău Trail Run este mult mai mult decât o simplă alergare, este o mentalitate de genul "I can do it!""

Crosul este o cursă nou introdusă în competiție, datorită numărului mare de solicitări din partea alergătorilor începători. 

Dacă ești IT-ist de cursă lungă (23 km), dacă vrei să încerci muntele cu degetul (8km) sau vrei doar să ieși la o plimbare cu familia în natură (2.8 km) într-o atmosferă de concurs, acest articol a fost scris să te convingă să ne cauți website-ul www.trascautrailrun sau pagina de Facebook și să te înscrii la linia de start. Ești IT-ist, deci alergi.

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA