Dacă sunteţi interesat de lumea antreprenorială şi doriţi să începeţi propriul startup, Venture Cup vă poate împlini acest vis. Evenimentul este o competiţie dedicată studenţilor pasionaţi, care vor să înceapă un startup sau care au deja unul şi vor să îl dezvolte. Acest eveniment se va desfăşura pe 3 iunie în Cluj şi pe 9 iunie în Iaşi. Aşadar, pentru mai multe idei din domeniul startupurilor puteţi verfica lista de mai jos:
Questo este pentru oamenii pasionaţi de călătorii, ajutându-i cu explorarea noilor locuri, prin experienţe deosebite. Platforma invită utilizatorii să păşească într-un oraş necunoscut, oferindu-le indicii pentru a descoperi locurile autentice, care au în spate o istorie bine păstrată. Fondatorii sunt din Bucureşti: Alexandru Govoreanu, Claudiu Petria, Lucian Gruia şi Tavi Angheluş.
Orkiee este o aplicaţie destinată echipelor. Aceasta constă în faptul că membrii unei echipe pot vedea notiţele, ideile sau listele cu ceea ce trebuie îndeplinit până la un deadline. De asemenea, două aplicaţii asemănătoare cu aceasta sunt Asana şi Trello, două platforme de organizare a timpului şi a task-urilor unei echipe. Spre deosebire de acestea două, Orkiee este un startup ce vrea să optimizeze munca într-o companie, între diverse departamente. Fondatorii sunt doi români situaţi în Berlin: Gabriel Munteanu şi Călin Popescu.
Saillog oferă o soluție bazată pe inteligența artificială, care permite agricultorilor să identifice și să trateze bolile plantelor și dăunătorii. Saillog cuprinde Agrio, o aplicație gratuită pentru smartphone-uri interactive. Utilizatorii Agrio încarcă imagini ale culturilor bolnave, ce sunt apoi analizate prin algoritmul de inteligență artificială pentru identificarea automată a bolii. Utilizatorii pot primi răspunsuri la soluții în câteva secunde, în timp ce alți utilizatori pot alege să distribuie imaginile unei echipe de experți, care oferă opinii cu privire la cele mai bune metode de tratament. Fondatorul acestui startup este Nessi Benishti, din Israel.
Order+ e un chatbot pentru Facebook, care ajută restaurantele să interacţioneze mai uşor cu clienţii. Aceştia pot comanda rapid, direct de pe Facebook, fiind ajutaţi de bot. Astfel, angajaţii nu mai pierd timp cu preluarea comenzii. Flavius Pop este fondatorul primei agenţii din România, care dezvoltă chatbots pentru Facebook Messenger.
de Lucian Mâțu
de Elena Leu