ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 67
Abonament PDF

BCR eGO, primul serviciu de car sharing cu mașini electrice cu card bancar contactless

Florentina Tararache
Supervizor - Arhitect BCR – Expert Digital @ BCRSergiu Penciu
Manager Dezvoltare Parteneriate – Expert Digital @ BCR
MANAGEMENT


La finalul anului trecut, Banca Comercială Română a introdus în premieră în România, un nou model de furnizare de servicii de mobilitate urbană. Lansat oficial în luna noiembrie 2017, BCR eGO este primul serviciu de car sharing 100% electric, oferit de o bancă, în parteneriat cu BCR Leasing și Mojito și disponibil în București.

BCR eGO pornește la drum cu 20 de automobile 100% electrice BMW i3 și oferă mașini care pot fi conduse de orice persoană fizică, deținătoare de cont și card contactless de la BCR. Astfel, clienții BCR au la dispoziție autovehicule premium de ultimă generație printr-o aplicație specializată, care permite localizarea și rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia este înlocuită exclusiv de cardul bancar.

"BCR eGO poate fi descris prin trei cuvinte: simplu, verde, online. Dincolo de ele, se află felul în care ne propunem să contribuim la revoluționarea transportului urban din România, alături de toate proiectele de educație, infrastructură și tehnologie pe care le derulăm deja de ani de zile în beneficiul comunităților locale. Ca bancă ancorată puternic în realitățile cotidiene, am decis să ne implicăm și în mobilitatea clienților noștri și să oferim în premieră, un altfel de model de servicii, unul eficient și mai ales prietenos cu mediul. eGO devine astfel parte integrantă amplului eco-sistem digital BCR, prin care punem la dispoziție servicii și produse digitale moderne consumatorilor din România", a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking, BCR.

Flota inițială de 20 de autoturisme BMW i3, BCR eGO este disponibilă, într-o primă fază, în București. Însă acesta este doar primul pas. Pe parcurs, numărul mașinilor urmează să fie reglat în funcție de cererea clienților.

Totodată, chiar dacă vorbim despre mașini electrice și eco-friendly, flota auto BCR eGO nu îi dezamăgește nici pe cei mai pretențioși clienți. BMW i3 este un automobil electric care se remarcă printr-o serie de inovaţii absolute în industria de automobile, dintre care se distinge o arhitectură care combină un şasiu din aluminiu cu o structură a caroseriei din fibră de carbon. Cu o baterie de înaltă tensiune, automobilul poate fi încărcat la o stație publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitatea totală, aceasta fiind suficientă pentru o autonomie de aproximativ 200 de kilometri în condiții normale de utilizare. Totodată, modelul BMW i3 este și puternic, acesta ajungând de la 0 la 100 de km/h în 7,3 secunde, datorită unui motor cu putere maximă 170 CP și cuplu maxim de 250 Nm.

Pentru a dispune de acest serviciu, clienții BCR trebuie să instaleze aplicația BCR eGo, disponibilă atât utilizatorilor de Android, cât și de iOS. Serviciul este conceput atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companiile care doresc să ofere salariaților un serviciu modern de mobilitate urbană. În aplicația BCR eGO, utilizatorii vor putea localiza și rezerva mașina cea mai apropiată de locația în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric și, mai ales, unde pot găsi stațiile de încărcare.

Utilizatorii pot ridica și lăsa mașinile în orice punct al Bucureștiului, dar există totuși recomandarea de a fi parcate într-o zona predefinită (zona centrală și de nord a Bucureștiului). Clienții care vor lăsa mașinile conectate la una dintre stațiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare. Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului BCR eGO pot fi consultate prin aplicație; acestea vor varia în funcție de alegerea unor pachete predefinite (retail, corporate). Prețurile de utilizare ale serviciului BCR eGO presupun un cost de pornire fix pe cursă de 10 lei, plus 0,4 lei/minut TVA inclus, fiind tarifate segmente de câte 30 de minute. Astfel, primul slot de 30 de minute va costa 22 de lei, iar următoarele sloturi de 30 de minute vor fi taxate cu câte 12 lei fiecare.

LANSAREA NUMĂRULUI 123

Automotive

Marți, 27 Septembrie, ora 18:00

Centrul de inginerie Bosch Cluj

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile leadership

Joi, 29 Septembrie, ora 18:30

Eveniment online

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA

Florentina Tararache a mai scris