ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 66
Abonament PDF

Autobook

Sebastian Boga
Test Consultant @ Endava
STARTUPS


AutoBook a fost prezentată pentru prima dată la Innovation Lab în 2015, program dezvoltat în cadrul companiei Endava. Ulterior, în luna noiembrie 2017, aplicația a câștigat locul 3 în cadrul acestui program.

Simplu, utilitatea aplicației este că te ajută să suni șoferul unui autoturism valorificând numărul de înmatriculare a mașinii. Aplicația este disponibilă în Play Store, existând momentan doar varianta pentru Android.

Cum funcționează

După ce instalezi aplicația, trebuie doar să scrii numărul de pe plăcuța de înmatriculare și apoi apeși butonul verde. Astfel aplicația va identifica numărul de telefon al proprietarului și îl va apela.*

*Pentru ca aplicația să fie funcțională, ai nevoie de conexiune la Internet, iar apelarea se face de pe SIM prin abonamentul de voce.

De unde are autobook baza de date cu numerele de telefon?

Înregistrarea în baza de date este responsabilitatea utilizatorului. Doar cei care se înregistrează, vor face parte din această bază de date. Înregistrările se pot face folosind aplicația web la adresa: http://infopower.ro/autobook

De ce să te înregistrezi?

Totul a pornit de la situațiile în care șoferii blocau alte mașini fără să își lase numărul de telefon în parbriz sau erau martori la anumite incidente în trafic și ar fi dorit să poată ajuta celălalt șofer, însă nu avea cum să intre în contact cu el.

De asemenea, dacă te vei regăsi în una din cele două categorii de utilizatori descrise mai jos, vei ști singur de ce vrei să te înregistrezi.

Moduri de utilizare/ beneficii

Ți s-a întâmplat să vrei să fugi în pauza de masă la o programare? Sau pur și simplu ai avut nevoie să pleci cu mașina de la birou înainte de ora 18? Ce ai făcut când un coleg te-a blocat și nu a lăsat un număr de contact? În situații similare ne putem afla chiar în parcarea de la bloc sau undeva în oraș. Există și varianta în care chiar tu ai blocat pe cineva sau ți-ai uitat farurile aprinse ori un geam deschis. Cât de simplu ar fi să vezi o astfel de situație și să poți suna proprietarul sau să te sune cineva pe tine pentru a te anunța?

Rămâne pentru voi să decideți dacă să folosiți AutoBook. Mai mult, vouă vă rămâne responsabilitatea și decizia dacă vreți să fiți găsiți la telefon când mașina voastră nu este parcată corespunzător, v-ați uitat luminile aprinse sau ați uitat cheile în ușa de la mașină sau în yala de la portbagaj sau chiar și atunci când ți-ai pierdut plăcuța de la mașină și cineva o găsește. Acestea sunt doar câteva dintre cazurile pe care le-am rezolvat cu AutoBook.

Categorii de utilizatori

Utilizatorii acestei aplicații pot să fie grupați în două categorii: cei care vor să ajute și să anunțe proprietarul unei mașinii când acesta blochează sau și-a uitat un geam deschis și acei utilizatori care se află în diverse situații în care își doresc să fie contactați dacă este nevoie.

Până în momentul de față avem înscriși în aplicație 139 de utilizatori (cei care și-au lăsat numărul de telefon) și 146 de mașini înregistrate. AutoBook oferă și posibilitatea de a adăuga două numere de telefon la aceeași mașină sau mai multe mașini la același număr de telefon.

Care este gradul de confidențialitate a datelor introduse?

În aplicație nu prezentăm numele proprietarului auto, astfel fiecare utilizator își asumă responsabiliatea pentru datele personale comunicate.

Ce ne propunem pe viitor?

Următorul pas este adăugarea unui buton de Register în aplicația de pe Android. În acest fel se va putea face înregistrarea direct din aplicație și aplicația va deveni accesibilă și utilizatorilor iOS.

Un alt feature are legătură cu introducerea unor notificări push direct din aplicație, încât utilizatorii vor putea fi contactați prin intermediul lor, nu neapărat prin apelare.

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • metro.digital
  • Colors in projects