ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 61
Abonament PDF

Performanța în tranzacționarea electronică

Christopher Lederer
Development Manager @ Flow Traders
ADVERTORIAL


Tranzacționarea electronică reprezintă o provocare zilnică pentru excelența în tranzacționare și managementul riscului. Utilizăm tehnologii de ultimă generație pentru a îmbunătăți serviciile noastre pe care le dorim cât mai aproape de perfecțiune.

Globalizarea a creat piețe globale care concurează pentru cota de piață, corelațiile și dependințele între diverse piețe au crescut în raport cu tehnologiile și acordurile de servicii.

Suntem un furnizor global de lichidități mediate de tehnologie, specializat în Exchange Traded Products (ETPs). Suntem capabili să dezvoltăm în continuare organizația noastră, asigurându-ne că birourile noastre de tranzacționare din Europa, America și Asia oferă lichidități pe toate bursele, la nivel global, 24/24. Încă din 2004, de la înființare, continuăm să dezvoltăm cultura antreprenorială, inovativă, orientată spre echipă.

Ca firmă principală de tranzacționare, efectuăm tranzacții doar în nume propriu. Nu avem clienți per se, nu oferim servicii de investiții sau servicii auxiliare terților. Strategiile noastre sunt proiectate să utilizeze informația disponibilă public și noi folosim tipuri de ordine de piață simple, necontroversate și transparente. Suntem un puternic susținător al piețelor bursiere corecte, transparente și ordonate. 

Performanța în domeniul tranzacționării electronice are numeroase aspecte:

Chiar și cel mai eficient și robust algoritm sau proces strategic nu va avea succes dacă latența infrastructurii de bază nu este peste medie. Acest efort interdepartamental de a obține excelența este cheia performanței noastre. Doar dacă toate componentele sunt la performanță maximă, performanța generală este suficient de bună pentru a participa activ la tranzacțiile de mare frecvență.

Mentenabilitatea este în mod cert un alt aspect extrem de important. După ce am obținut cea mai bună configurație posibilă a componentelor ce accesează o piață, trebuie să ne asigurăm că performanța este menținută pe parcursul întregului ciclu de viață. Majoritatea piețelor pe care operăm au actualizări frecvente la nivel de platformă sau API. După aceste actualizări, trebuie să ne asigurăm că performanța este la cel mai înalt nivel.

În același timp, trebuie să ne asigurăm că folosim ultimele tehnologii disponibile, că putem evalua beneficiile posibile ale inovațiilor hardware sau a protocoalelor la nivel de industrie. Infrastructura rețelei noastre globale trebuie să aibă cea mai redusă latență posibilă. Pe parcursul anilor, am construit o rețea extinsă cu centre de date pe tot globul, ca urmare a unei abordări 24/5 n tranzacționare, din Asia în Europa și mai departe spre America. 

Fiind o companie care operează într-un mediu financiar, folosim platforma tehnologică principală pentru a negocia cotații de vânzare și cumpărare a mii de listări ETP sau alte produse financiare. Oferim lichidități către parteneri instituționali din toate regiunile: America, APAC și EMEA. Participanții la piață beneficiază de execuție de înaltă calitate și de costuri de tranzacționare reduse, în timp ce piețele beneficiază de eficiență și transparență mai mare. 

Alături de o abordare foarte clară bazată pe tehnologie, investim masiv și continuu în educarea personalului nostru. Noile tehnologii și metode trebuie să fie evaluate în ceea ce privește impactul lor potențial, iar noi trebuie să ne poziționăm deasupra acestor inovații înainte de a le utiliza, să găsim echilibrul între siguranță și viteză. Totuși, nu toate tehnologiile noi sunt și de încredere, iar acestea pot crea dependințe și nevoi adiționale.

Programatorii trebuie să fie mereu la curent cu ultimele inovații, trebuie să înțeleagă beneficiile noilor tehnologii, versiunilor noi ale limbajelor de programare sau ale protocoalelor. Trebuie să punem sub semnul întrebării status quo-ul, deoarece competitorii noștri vor face acest lucru cu siguranță. 

Tranzacționarea electronică este un efort interdepartamental al cărui scop este de a fi "cel mai rapid", de a atinge țintele, astfel încât așteptările și informația necesară să fie împărtășită cu și de toți cei implicați. Orice aliniere deficitară poate avea impact asupra performanței în producție.

Echipele noastre de dezvoltare trebuie să reacționeze eficient și rapid la schimbările de regulamente. Regulamentele au impact asupra gradului de complexitate, deoarece fiecare tranzacție trebuie logată /arhivată, deci în acest context, latența nu este cea mai importantă. În schimb, volumul mare de date care trebuie procesat în timp util pentru raportare reprezintă o provocare, iar noi nu ne permitem să depășim termenele.

Competiția este un impuls, iar provocările zilnice ne amintesc că trebuie să rămânem agili și pregătiți pentru a obține excelența necesară în domeniu.

Astfel, performanța în tranzacționarea electronică este cheia succesului, dar este nevoie de foarte mult talent și viziune pentru a fi un competitor de prim rang în tranzacționarea electronică globală.

LANSAREA NUMĂRULUI 112

Prezentări articole și
Panel: DevOps

Joi, 28 Octombrie, ora 18:30

Înregistrează-te

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 111

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • Cognizant Softvision
  • BoatyardX
  • Colors in projects