ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 8
Abonament PDF

Startup cu bani puțini (II) - Microsoft Bizspark

Dragoș Andronic
CTO
@TXTFeedback
DIVERSE

Când am înfiinţat compania (Ab Mobile Apps) una dintre provocări era să ne asigurăm că pe toate calculatoarele noastre rulează soft licenţiat şi că avem access IDE-urile adecvate. Aceasta însemna: Microsoft Windows, Office şi, programând în .net, Visual Studio. Sfătuit de un prieten care trecuse şi el prin această etapă am dat peste programul Bizspark de la Microsoft, program ce se adresează startup-urile şi profesioniştilor în IT.

A trecut un an de când am fost acceptaţi în Bizspark şi experienţa de până acum este una cât se poate de pozitivă.

"Ce înseamnă Microsoft Bizspark?" :

Bizspark este un program Microsoft ce se adresează firmelor/startupurilor ce creează produse & servicii, prin care ai acces la un număr (limitat dar suficient) de licenţe ale produselor Microsoft, access la resurse cloud (Azure), access la servicii/produse ale partenerilor Bizspark la preţuri promoţionale (sau gratuit), training şi suport.

Licenţele & pachetele oferite prin program sunt extrem de variate, schimbadu-se destul de des. Pentru un "sneak peak" vă puteţi uita la http://www.microsoft.com/Bizspark/Offers/Default.aspx

Concret ce am luat noi din Bizspark (până acum):

Cine este eligibil pentru Bizspark?

Firmele care:

Persoanele fizice autorizate sau dezvoltatorii individuali care:

Acestea sunt criteriile generale - în funcţie de ce dezvoltaţi/doriţi să dezvoltaţi şi a planurilor voastre de viitor veţi fi acceptaţi sau nu în Bizspark - asta va fi decis de comisia de evaluare a cererii voastre.

Notă: va fi mai uşor să accesaţi Bizspark ca şi firma decât ca şi PFA/dezvoltator individual.

Cât durează programul?

Trei ani - licenţele care le primeşti în timpul programului îţi vor rămâne ţie (fără alte costuri). Adiţional, la terminarea programului, vei avea acces la oferte ce îţi vor permite să cumperi mai multe licenţe (dacă firma a crescut şi ai nevoie de mai mult decât ce îţi oferă Bizspark) cu discount.

Cum aplic?

https://www.microsoft.com/bizspark/SignUp/default.aspx este locul de pornire. Vezi avea nevoie de un Microsoft account (vechiul Windows Live ID) - cu care veţi administra Bizspark - şi de răbdare să completaţi toate informaţiile cerute de Microsoft. Poate s-a schimbat ceva în ultimul timp dar acum un an când am completat noi cererea de admitere a trebuit să dăm detalii despre firmă şi ce exact dorim să dezvoltăm. În momentul în care am avut toate informaţiile cerute, toată procedura a durat maxim 1 oră.

După ce aplicaţi, cererea voastră va fi evaluată de Microsoft România sau un partener Microsoft (dacă aţi ales să aplicaţi nu direct la Microsoft ci la unul din parteneri) şi dacă totul merge bine veţi putea beneficia de tot ce are de oferit Bizspark în cel mai scurt timp.

Cum pot afla mai multe?

Pe net http://www.microsoft.com/bizspark/Faqs.aspx

Vorbind direct cu cei ce se ocupă de Bizspark în România: Zoli Herczeg (Zoli.Herczeg@microsoft.com) şi Simona Lică (v-silica@microsoft.com)

Impresii personale

Legat de ceea ce este cuprins în program:

Dacă sunteţi la început de drum şi dezvoltaţi pe tehnologii Microsoft, pe Azure sau pe Windows Mobile atunci Bizspark e pentru voi. Multe beneficii care cer doar seriozitate din partea voastră - nu cred că puteţi găsi un târg mai bun.

Legat de suport şi de relaţia cu Microsoft România:

Au fost câteva probleme legate de unele servicii oferite prin Bizspark (în cazul nostru Azure) care însă s-au rezolvat. Relaţia cu cei de la Microsoft România a fost şi este una plăcută - ţi se răspunde la emailuri şi găseşti pe cineva la telefon dacă întâmpini probleme.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 111

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • Cognizant Softvision
  • BoatyardX
  • Colors in projects