ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 44
Abonament PDF

Soluții inspirate pentru orașe inteligente

Cristina Juc
Organizatoare @ Startup Weekend ClujCristina Tare
Organizatoare @ Startup Weekend Cluj
DIVERSE


Lumea în care trăim este în continuă mișcare. Totul crește și se dezvoltă zilnic, cu o viteză amețitoare. Este incredibil modul în care reușim să găsim noi modalități de utilizare a aplicațiilor mobile pentru a ne face viața de zi cu zi mai ușoară.

Oare vă amintiți de "The Jetsons", familia ce locuiește într-un oraș utopic, unde mașinile zburătoare sunt la ordinea zilei, extratereștrii și hologramele sunt o apariție comună, iar casele și aparatele electronice sunt controlate prin simpla apăsare a unor butoane? Ceea ce era de domeniul fantasticului în anii '60 începe să devină realitate. The Internet of Things a schimbat multe dintre lucrurile cu care eram obișnuiți cândva. Avem mașini inteligente, care pornesc și pot fi controlate cu ajutorul unor aplicații mobile. Călăuzele auditive sunt de mare ajutor pentru cei cu dificultăți de vedere, ajutându-i să navigheze mai ușor, atât în spațiul propriei locuinței, cât și în exterior. Veșnica întrebare legată de "Ce vom mânca la cină?" și-a găsit răspunsul tot în aplicațiile mobile, iar acum ai restaurante întregi la distanță de un singur click.

Considerați că acestea sunt soluții inteligente? Noi credem că este doar începutul. De vreme ce există încă atât de multe zone neexplorate în acest domeniu, Startup Weekend Cluj organizează în această primăvară o ediție special care are ca subiect orașele inteligente - Smart Cities.

Dacă îți dorești să schimbi modul în care trăim și interacționăm unul cu celălalt, acesta este locul în care trebuie să vii. Contribuie la soluționarea problemelor, dezvoltă soluții inteligente pentru orașe și locuitorii acestora. Indiferent dacă îți dorești o casă operabilă digital, noi modalități de gestionare a domeniului sănătății, un mod accesibil de abordare a dezvoltării economice, pentru toate acestea există spațiul potrivit pentru dezvoltare și evoluție, la Startup Weekend Cluj - ediția Smart Cities.

Imaginează-ți că într-o zi fiecare întrebare va avea un răspuns, fiecare problemă va fi de domeniul trecutului. Depinde doar de noi dacă ne dorim această realitate. Cerul este limita pentru ceea ce poate fi făcut. De fapt, cerul nu mai reprezintă o limită și nici imaginația, pentru că atunci cănd o aduci în interiorul unei echipe, potențialul ei crește exponențial. Spațiul verde și activitățile de recreere, străzile și clădirile, transportul, sportul, sănătatea, cultura, educația - sunt atât de multe domenii în care îți poți contribui cu experiență și cunoștințe.

Edițiile precedente de Startup Weekend Cluj au strâns peste 450 oameni curioși și dornici să învețe în timp ce lucrează la împlinirea unui vis, 139 de idei care și-au găsit locul pentru a fi ascultate, 57 de echipe care au lucrat împreună, ghidați de peste 50 mentori captivanți și inspiratory. Mai bine de 70 de comunități și parteneri media ne-au ajutat să creăm și răspândim o atmosferă frumoasă.

Pentru a fi sigur că ești primul care află cine vor fi mentorii care vor ajuta echipele anul acesta, dar și pentru a fi la curent cu toate anunțurile ulterioare, asigură-te că ești alături de noi. Cea de-a V-a ediție Startup Weekend Cluj - Smart Cities, va avea loc în perioada 8-10 aprilie 2016, în incinta Spherik Accelerator, str. Gării nr. 21. Noi venim cu spațiul, resurse, mentori extraordinari și-ți oferim oportunitatea de-a cunoaște oameni pasionați și interesați de-a învăța și de-a produce o schimbare în bine. Ce aduci tu? Entuziasm, creativitate, energie și dorința de-a găsi soluții inspirate, care vor contribui la dezvoltarea unor orașe inteligente.

Mai multe detalii și noutăți poți găsi pe pagina noastră de Facebook, sau ne poți urmări pe Twitter: @SWCluj și #SWCluj. Iar pentru orice întrebare, sau sugestie, ne poți scrie la cluj@startupweekend.org.

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • metro.digital
  • Colors in projects