ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 43
Abonament PDF

Conferința TEDxCluj 2016

Cristian Dascălu
Co-fondator
@Cluj Hub
DIVERSE


Comunitatea numeroasă TEDxCluj se reîntâlnește la Cinema "Florin Piersic", pe 20 februarie, în cadrul conferinței TEDxCluj 2016.
În premieră: competiția TEDxCluj Award, care premiază inovatorii din Transilvania, așteaptă nominalizări până pe 28 ianuarie.

Cluj-Napoca, 14 ianuarie. Ediția 2016 a conferinței TEDxCluj are ca temă demontarea miturilor: "MYTHBUSTING- lăsăm poveștile să doarmă, trezim adevărul" și se va desfășura în 20 februarie, la Cinema "Florin Piersic". Pasionații de cunoaștere sunt așteptați cu idei inovatoare, performance-uri deosebite și o expoziție cu produse ale viitorului. 

"Credem că știința în sensul ei cel mai larg este felul în care ni se prezintă realitatea, felul în care înțelegem și acceptăm ceea ce ne înconjoară. Știința eliberează, deoarece în locul prejudecăților, al falselor adevăruri mari, pune mici adevăruri verificate. Propunem MYTHBUSTING deoarece cunoașterea științifică se îmbunătățește pe zi ce trece, cu fiecare probă la care este supusă și pe care o depășește. Vom demonta mituri din două direcții: dinspre evoluția cunoașterii științifice, adică acele mituri care nu puteau fi distruse până mai ieri; în al doilea rând, vom porni pe urmele acelor intuiții care se simt și par să fie adevărate, dar care, atunci când sunt supuse unui test riguros, nu mai stau în picioare."- a declarat Cristian Dascălu, curatorul TEDxCluj. 

Cu această ocazie, organizatorii lansează competiția TEDxCluj Award, care urmărește să premieze profesioniștii din Transilvania care inovează în domeniul lor de activitate, prin idei curajoase ce pot schimba lumea sau care aduc noutăți tehnologice nebănuite. În prima fază a competiției, oricine poate face propuneri pe website-ul www.tedxcluj.com. Perioada nominalizărilor este 14-28 ianuarie, urmând ca până în 31 ianuarie echipa TEDxCluj, împreună cu un juriu format din parteneri din domeniul inovației să selecteze zece propuneri pe baza criteriilor anunțate pe site. Reprezentanții juriului se vor întâlni apoi cu inovatorii selectați pentru a discuta despre mentorat, dezvoltarea ideilor în afaceri și consiliere financiară, iar în perioada 13-16 februarie vor fi alese trei cele mai bune propuneri. Câștigătorul TEDxCluj Award 2016 va fi anunțat în cadrul conferinței din 20 februarie.

"TEDxCluj Award își propune să aducă împreună minți sclipitoare, idei originale, experiența partenerilor și dorința tuturor de a răspândi ideile bune. Căutăm inițiatori de proiecte care au idei de impact, dorința de a le vedea dezvoltate și hotărârea de a munci pentru acest lucru. Cu toții vom avea de învățat din această experiență, dar mai ales toți cei care vor participa", a adăugat Cristian Dascălu.

În completarea discursurilor și a performance-urilor care reprezintă deja "marca" TEDxCluj, organizatorii pregătesc și Innovation & Tech Expo, unde participanții vor putea testa gadgeturi noi, produse de design creativ și practic în același timp sau obiecte care aduc împreună concepte independente pentru prima dată. Printre acestea se numără Husa ArKase, ce încarcă bateria telefonului prin regenerarea energiei consumate de utilizatori. Idei 3D prezintă ochelarii Cardboard, o modalitate ieftină de a experimenta realitatea virtuală cu ajutorul telefonului mobil, iar SnapIT propun ochelari personalizați prin încorporarea unei micro-camere conectate la smartphone.

Lista vorbitorilor și a invitaților care vin la TEDxCluj 2016 va fi anunțată în perioada următoare. Pentru participarea la conferință, doritorii mai pot cumpăra bilete de tip "Early Bird" la prețul de 44 de euro de persoană, urmând ca după epuizarea acestora un bilet să coste 65 de euro. TEDxCluj este un eveniment non-profit, iar fondurile strânse sunt folosite pentru a crea evenimente de impact adresate comunității TEDxCluj.

TEDxCluj este o inițiativă locală și independentă care aduce experiența internațională TEDx în Transilvania. Primul eveniment TEDxCluj s-a desfășurat în 2010, iar de atunci peste 3.500 de persoane au participat la cele 10 evenimente organizate de echipa TEDxCluj sub deviza TED: "Ideas worth spreading" - "Idei care merită răspândite". Ultima ediție TEDxCluj, cu tema "Learn - Unlearn - Relearn" ("Învățare - Dezvățare - Re-învățare"), a însemnat 1.017 participanți, 12 ore de conferință și 35 de invitați - vorbitori și artiști.

Mai multe informații: www.tedxcluj.com

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 99

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • Betfair
 • Accenture
 • Siemens
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • Cognizant Softvision
 • BoatyardX
 • Colors in projects