ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 42
Abonament PDF

Cluj IT Days 2015

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software MagazineRobin Molnar
QA Consultant @ NTT DATA Romania
DIVERSE


Cluj IT Days 2015 a devenit un eveniment de referință pentru comunitatea de IT clujeană. Am avut peste 320 de participanți care timp de două zile au putut asista la prezentări tehnice de calitate și care au demonstrat capacitatea noastră de inovație dar și de integrare a ultimelor tehnologii în proiectele noastre curente. Pentru acest articol de review, am decis să includem articolul publicat pe blogul său de Robin Molnar, articol pe care l-am descoperit întâmplător după eveniment. 

Ca la orice eveniment pluridisciplinar și multitehnologic, unele prezentări au fost de interes pentru mine, altele nu, unele au fost mai interactive, altele mai statice…

Cel mai important, însă, este faptul că:

 1. Am avut acces la tehnologii la care altfel nu aș fi avut acces.

 2. Am avut acces la câteva idei pe care, în alte condiții, le-aș fi aflat pe banii mei, după luni sau ani de muncă. Idei și informații despre procesarea unui număr mare de mesaje pe secundă folosind Microsoft Azure, ori despre cum se automatizează o casă inteligentă. Am aflat că generația mea, generația Y, are doar 39% șanse să schimbe lumea, în timp ce noua generație, generația Z, are 60% șanse să schimbe lumea sau, mai important pentru mine, ce probleme poți întâlni la testarea automată și la testarea de performanță și, mai ales, de ce…

 3. În mod deosebit, mi s-a părut grozav de utilă prezentarea ținută de Peter Lawrey despre Low Latency in Java 8. De mulți ani n-am mai întâlnit pe nimeni care să se ocupe de bytecode la un asemenea nivel. Practic, omul te învață acum să faci ceea ce programatorii anilor dintâi făceau des: având memoria mică și cicluri de CPU puține, aceștia își optimizau la sânge codul. Dacă ți se pare că acum nu avem nevoie de asta, înseamnă că este musai să participi la o prezentare ținută de Peter Lawrey, ca să înțelegi ceea ce acum nu înțelegi. Grozavă prezentare, ținută de un hacker în sensul arhaic al cuvântului.

 4. M-am jucat cu Oculus Rift2, cu un alt headset de realitate virtuală de la HTC, îmi scapă acum modelul, iar jocul extrem de detaliat era făcut de Exosyphen Studios. Mă joc Fallout 4, un joc foarte detaliat, dar ce au făcut oamenii ăștia era și mai detaliat! Am băut cafea făcută de un robot pe nume Baxter, m-am jucat cu Vector Watch, m-am jucat cu diverse dispozitive cu Windows 10, de la Lenovo și nu numai, m-am holbat la imprimante 3D și am învățat cum se programează unele…

 5. Deși a fost obositor și zgomotos, a meritat să particip la Cluj IT Days. Am trăit experiențe noi, am încercat chestii noi, am intrat în cșontact cu tehnologii noi. A fost inedit!

Planuri de viitor și statistici

Mulțumim în primul rând pentru feedbackul acordat, care este foarte folositor pentru organizarea Cluj IT Days-ului din 2016. Ne-ar plăcea ca la următoarea ediție să avem un track cu subiectul Hands on Lab în care prezentările să aibă o durată de cel puțin o oră.Intenționăm ca unul dintre dintre track-uri să se desfășoare în limba engleză. Din perspectiva de organizator, principalele noutăți și provocări ale acestei ediții au fost:

Un proiect pe care vom încerca să îl realizăm pentru 2016 este publicarea de cărți de specialitate. Acesta se va baza pe articole publicate de diferite grupuri tehnice: Java, .NET, SAP, Management/Agile, HR, Mobile (iOS, Android, Windows Phone) & IoT, Stundenți/Universitare, Big Data/Machine learning, Arhitectură, Securitate, web & design și Testare. Astfel participanții la eveniment vor putea să își aleagă ce carte doresc să primească în welcome package.

Media locală a relatat despre eveniment: un reportaj și un interviu a fost difuzat la știrile de la ora 18:00 la Digi24 Cluj, iar Ziarul de Cluj a publicat un articol despre acesta.

În continuare, vă prezentăm feedbackul primit de la participanți. La o primă analiză, acesta arată succesul ediția din 2015 a Cluj IT Days poate fi considerat un succes, dar și că există aspecte care pot fi îmbunătățite.

Overall, how would you rate the quality of the event?

How helpful was the content presented at the event?

How engaging were the speakers at the event?

În încheiere dorim să mulțumim partenerilor care au fost alături de noi la această ediție: Microsoft, Yardi, 3Pillar Global, Gemini Solutions, Accenture, Accesa, Blade Solutions, Banca Transilvania, Subsign, Colors in Projects, Telenav, Yonder, Betfair, Bosch, Frequentis, Ve Interactive, Ullink, Lohika, Cos, Endava precum și celor ce ne-au ajutat în promovarea evenimentului: Cluj IT Cluster, Cluj Hub, Agora, AdHugger, Loopaa, Softlead, RABS, Free Wifi, IT Channel și Tech Hub. 

Mulțumim participanților și vă așteptăm la  Cluj IT Days 2016!!

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA