ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 33
Abonament PDF

De ce să vii la Startup Weekend Cluj 2015?

Cristina Juc
Organizatoare @ Startup Weekend Cluj
DIVERSE


Startup Weekend este o mișcare globală care reunește oameni cu idei, aspirații, aparținând unor medii diferite, reuniți de dorința de a se ajuta reciproc pentru atingerea unui scop comun. Evenimentele Startup Weekend ajută oamenii să-și dezvolte încrederea în potențialul lor antreprenorial și să vadă cum ideile lor prind viață aproape într-o clipită. De asemenea, creează oportunitatea de a oferi mentorat de la antreprenorii care au reușit deja și se află acolo pentru a ajuta și sfătui echipele participante.

Nota redacției: Cititorilor Today Software Magazine le oferim 50% reducere pentru participarea la Cluj Startup Weekend. Codul de reducere este TSM@SWCLUJ

Ce-a de-a patra ediție Startup Weekend Cluj va avea loc anul acesta între 24 și 26 aprilie. Am putea să îți oferim o mulțime de motive pentru care merită să participi și să iți testezi ideea, dar am decis în schimb să le întrebăm pe câștigătoarele ediției anterioare. Pentru aceasta, le-am provocat să ne răspundă la câteva întrebări. Iată câteva dintre răspunsurile lor:

Cum te-ai gândit la idee/concept?

"Ideea s-a născut în februarie 2014, într-o după amiază cu soare, pe o bancă din fața Cluj Cowork, unde lucram în acea perioadă împreună cu Mircea, co-fondator ZenQ . El mi-a povestit atunci despre ideea lui de a crea o aplicatie unde fiecare are un profil de personalitate, creat de către prietenii săi, pe care îl poate folosi pentru a-și descoperi punctele forte, pentru a căuta un job sau pentru a câștiga încrederea oamenilor care nu te cunosc personal. În acel moment mi-am amintit de o idee de-a mea mai veche, de a crea un obicei din faptul că îți arăți aprecierea pentru oamenii din jurul tău, pentru cine sunt și pentru ceea ce fac pentru tine în fiecare zi. Eu dobândisem acest obicei, și-l foloseam în relațiile cu câțiva oameni foarte apropiați mie, însă îmi doream să găsesc o modalitate de-a face uz de tehnologie pentru a putea aduce această idee la un alt nivel. Ideile noastre s-au suprapus, și astfel a apărut ZenQ."

Zornitsa Tomova (ZenQ)

- Winner at SWCluj 2014

În ce stadiu vă aflați în acest moment?

"După SWCluj am avut nevoie să ne dăm seama cum ar funcționa Employee Engagement în viața reală, și dacă această unealtă pe care am gândit-o în cadrul evenimentului ar putea avea un impact real, dar și modul în care ar influența implicarea. Se pare că răspunsul e Da, însă noi aveam nevoie de o cercetare cară să confirme acest lucru. La momentul actual lucrăm asupra acestui aspect. Ne-a luat foarte mult timp, pentru că Engagement-ul este un domeniu relativ nou, respectiv, cercetările încă nu ne pot oferi răspunsuri clare."

Antonia Onaca (Engagement Management)

- Winner at SWCluj 2014

Numește unele dintre cele mai mari greșeli pe care le-ai făcut în startup-ul tău până acum.

"Nu m-am mișcat suficient de repede, nu am păstrat legătura cu toți oamenii minunați pe care i-am cunoscut în timpul evenimentului și faptul că n-am profitat de toate oportunitățile care mi-au ieșit în cale."

Mara Steiu (Teentrepreneur)

- Winner at SWCluj 2014

În prezent lucrezi împreună cu oamenii pe care i-ai cunoscut la SWCluj?

"Dacă e să vorbim despre echipa actuală, răspunsul este nu. Însă dacă e să considerăm mentorii renumiți și inspiratori pe care am avut ocazia să-i cunoaștem atunci, răspunsul este da."

Mara Steiu (Teentrepreneur)

- Winner at SWCluj 2014

Dacă ar fi să vii la ediția de anul acesta, ce-ai face diferit față de anul trecut? Ce sfat ai putea oferi participanților de anul acesta?

"Nu aș face nimic diferit. Mă consider norocoasă pentru felul în care au decurs lucrurile. Singurul sfat pe care l-aș oferi este acesta: du-te la Startup Weekend nu doar pentru ca să te distrezi. Mergi acolo cu gândul că ești deja câștigător. În felul acesta vei putea avea parte și de distracție."

Zornitsa Tomova (ZenQ)

- Winner at SW 2014

Care este cea mai memorabilă experiență pe care ai trăit-o la SWCluj?

"Șocul de-a cunoaște și de a interacționa cu toți acei oameni minunați, într-o perioadă de timp foarte scurtă, în timp ce aveam de lucru la proiect!"

Mara Steiu (Teentrepreneur) - Winner at SWCluj 2014

Pentru a citi interviurile complete, poți intra pe blogul Startup Weekend Cluj:

cluj.startupweekend.org/blog/

Este de menționat faptul că până la finalul lunii martie este valabilă oferta "Early Bird". Poți și tu să fii câștigătorul ediției din acest an, tot ce trebuie să faci este să îți cumperi un bilet și să vii cu o idee. Poate anul viitor tu vei fi cel căruia îi vom lua un interviu?

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • metro.digital
  • Colors in projects