ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 28
Abonament PDF

Tendințe în tehnologie, dezvoltarea de jocuri, product management & investiții de tip angel la How to Web 2014

Irina Scarlat
CMO How to Web & TechHub Bucharest
DIVERSE

How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovației, tehnologiei și antreprenoriatului din Europa de Sud-Est, va avea loc pe 20 și 21 noiembrie în București. Ajunsă la ediția internațională cu numărul 5, conferința are în acest an un format mai complex și va aduce în discuție pe scena principală teme precum antreprenoriatul și tendințe în tehnologie, în timp ce track-urile specializate vor oferi audienței oportunitatea de a învăța mai multe despre dezvoltarea de produse tech, crearea de jocuri sau bune practici pentru investitorii de tip angel. Biletele very early bird sunt disponibile pe site-ul evenimentului http://howtoweb.co până miercuri, 22 octombrie.

Cea de a cincea ediție internațională a How to Web reprezintă un nou început pentru conferință: evenimentul se maturizează și propune audienței un format mai complex care tratează în profunzime subiecte specifice.

Pe scena principală a evenimentului vor fi abordate subiecte precum dezvoltarea de produse tech cu potențial disruptiv, tendințele care vor avea un impact semnificativ asupra industriei la nivel global, obținerea de investiții sau antreprenoriatul în tehnologie.

How to Web Conference 2014 aduce în fața audienței lideri în tehnologie și profesioniști consacrați la nivel mondial care își vor împărtăși experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. Printre invitații care au confirmat până în prezent participarea la eveniment se numără: Manuel Heilmann (Co-Fondator & CEO Coinzone, startup care permite utilizatorilor să efectueze tranzacții cu monede digitale precum Bitcoin), Ze Pinto Ferreira (Co-Fondator și CEO FNV Labs, companie care produce Mellow, prima mașină de gătit sous-vide controlată prin smartphone, care a avut o campanie de crowdfunding suprafinanțată cu 300%), Florian Meissner (CEO & Co-Fondator EyeEm, Germania, comunitate a pasionaților de fotografie care înregistrează o creștere rapidă, având în prezent peste 10 milioane de utilizatori), Paul Papadimitrou (Innovation Strategist, UK, analist cunoscut la nivel internațional care a vorbit la evenimente precum LeWeb - Paris, Londra; SXW - SUA sau Social and Digital Marketing Conference - New York, Singapore, London), Michael Ni (Senior VP Marketing & Products Avangate, US, companie care a fost achiziționată anul trecut de fondul de investiții Francisco Partners) sau Dennis Cox (Chief Product Officer IXIA, US, antreprenor a cărui companie a fost cumpărată de IXIA în 2012 pentru 160 milioane USD).

În paralel vor fi organizate trei track-uri specializate despre product management, dezvoltarea de jocuri și investițiile de tip angel, care vor oferi unor categorii specifice de audiență șansa de a acumula cunoștințe și competențe relevante pentru domeniile lor de interes, precum și oportunitatea de a interacționa cu profesioniști de top din industrie.

Astfel, PRODUCT TRACK dezvoltat în colaborare cu Mozaic Works, va aduce în discuție subiecte precum product management, prioritizarea etapelor de dezvoltare a produsului și coordonarea activităților pentru o execuție impecabilă. Ragnar Saas (Co-Fondator PipeDrive) sau Mark Tolmacs (Product Manager Ustream) se numără printre specialiștii care vor vorbi despre product management la cele mai înalte standarde și vor împărtăși bune practici și povești de succes.

Dezvoltatorii de jocuri vor avea la rândul lor oportunitatea de a învăța din experiența unora dintre cele mai importante companii de gaming din regiune participând la GAME DEVELOPMENT TRACK, organizat în colaborare cu Romanian Game Developers Association (RGDA) cu sprijinul King și Mobility Games. Profesioniști cunoscuți din industrie precum Vlad Micu (Head of Studio, Critical Force Entertainment) sau Mathieu Muller (Field Engineer, Unity Technologies) vor oferi exemple practice și studii de caz care vor ajuta participanții să înțeleagă cum funcționează industria și care sunt mecanismele din spatele unor titluri de succes.

Organizat în colaborare cu Angelsbootcamp cu sprijinul Trento Rise, ANGEL INVESTMENT TRACK este un eveniment adresat investitorilor de tip angel și aduce în discuție bunele practici în domeniu. Jonathan Bixby (Director Executiv GrowLab, care a ridicat cea mai mare rundă de finanțare de tip business angel din istoria Canadei), Rune Theill (Co-Fondator & Program Director Rockstart Accelerator), Simon Jenner (Investitor și Co-Fondator Oxygen Accelerator), Adrian Gheară (investitor de tip angel care a finanțat 123ContactForm), Mălin Ștefănescu (Investitor de tip angel care a susținut Green Horse Games), Lyuben Belov (Investitor de tip angel și Managing Director LauncHub) și alți investitori și reprezentanți ai programelor de accelerare din întreaga lume vor vorbi despre modalitatea în care poți încheia cele mai bune runde de investiții, vor analiza aspectele legale sau posibile modalități de colaborare pentru a identifica și investi în startup-uri cu potențial.

How to Web Conference 2014 este un eveniment organizat cu sprijinul partenerilor principali Telekom România, IXIA, Bitdefender și Grapefruit și al partenerilor Avangate, Softlayer, CyberGhost, Hub:raum, Domain.me, Ambasada Canadei în România și Reea. Se va desfășura în 20 și 21 noiembrie la Crystal Palace Ballrooms din București. Biletele de tip \"very early bird\" sunt disponibile până miercuri, 22 octombrie, pe site-ul conferinței http://2014.howtoweb.co/tickets/

Startup-urile early stage din Europa Centrală și de Est care dezvoltă produse inovatoare în domeniul tehnologiei pot aplica la cea de a treia ediție Startup Spotlight, competiție și program de mentorat adresat celor mai performante 32 de echipe din regiune care va avea loc în paralel cu How to Web Conference 2014. Finaliștii care vor fi acceptați în program vor intra astfel în cursa pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal Startup Spotlight, și vor participa la sesiuni de mentorat și workshop-uri dedicate. Aplicațiile la Startup Spotlight sunt deschise până pe 20 octombrie și se realizează online pe site-ul programului http://startupspotlight.co

Mediatizarea evenimentului este asigurată de parterii media principali Netocratic, Inventures.eu, Newtrend.bg, IT Dogadjaji, Digjitale, The Pole Society, Adevărul Tech, Play Tech, Hotnews.ro, Forbes România, Wall Street, Capital, Yoda, Times New Roman și de partenerii media Cariere, Business Review, Business Woman, Business Cover, Business 24, Incont.ro, Manager Express, Today Software Magazine, Gadget Trends, Comunicații Mobile, PC World, Agora, Games Arena, Ctrl-D, Startups.ro, România Liberă, Academia Cațavencu, Evenimentul Zilei, Zelist, Comunicatedepresa.ro, Ziare.com și Ejobs.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 111

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • Cognizant Softvision
  • BoatyardX
  • Colors in projects