În 2024, 13-14 noiembrie, conferința IT Days are ambiția de a trata diferențele și avantajele legăturii dintre programatori și IA. Ediția de anul acesta mizează pe relevarea unei posibile comuniuni, dar și pe cea a unei rupturi ireversibile în viitor. Având ca pretext romanul lui Philip K. Dick, Visează androizii oi electrice? - filmul Blade Runner din 1982, în regia lui Ridley Scott reprezintă una dintre ecranizările celebre ale acestei creații SF - tema principală de anul acesta este #ElectricSheepDreams. Cea de-a 12-a ediție, desfășurată pe parcursul a două zile, cu 70+ de speakeri evoluând pe patru scene vă așteaptă să vă conectați la tehnologiile actuale. Așa cum v-am obișnuit în ultimele ediții, și în anul acesta vizăm domeniului artistic, evidențiindu-i conexiunile inevitabile cu tehnologia. În orice caz, ne propunem ca ediția 2024 să fie una în care publicul să se bucure de abordări și perspective inedite.
În calitate de organizator îmi face plăcere să vă prezint primii speakeri confirmați de anul acesta.
Sunt fondatorii Gervi Labs, o companie ce realizează experimente folosind generative AI. Una dintre lucrările lor: Do AIs dream of electric sheep? simulează vizual visul unui AI bazat pe teoriile lui Carl Jung.
Thordur și Lena vin din Norvegia, iar mai multe detalii despre ei veți putea citi într-un interviu din numerele următoare ale revistei.
Yann este o persoană carismatică, cu un background impresionant în industria de gaming. Este cofondatorul și CEO-ul companiei Ikimasho, un studio ce creează jocuri VR, având sediul în Paris. De asemenea, este lector la EDHEC Business School unde predă cursuri de jocuri video și management creativ.
Mark este în multe privințe, cel puțin în Cluj, sinonim cu IT Days și The Developers. Este unul dintre speakerii cei mai îndrăgiți, iar după prezentările sale ieșim întotdeauna din sală punându-ne întrebări și văzând lucrurile din noi perspective. Mark vine din Copenhaga, este un arhitect software și un programator independent. A publicat până acum trei cărți: una intitulată Code That Fits in your Head, având o introducere realizată de Robert C. Martin și alte două ce tratează subiectul Dependency Injection. Blogul său este unul foarte popular, ca și articolele sale de calitate publicate săptămânal în .Net.
Ne va încânta ca întotdeauna cu stilul său jucăuș și abordări nonconformiste ale problematicii Agile. Pasionată de dinamica echipelor și cultura organizațională, Simona este ceea care poate să inspire și să dea siguranța în ceea ce privește direcțiile potrivite de management.
Cu Dan rămânem tot în zona Agile. Publicul nostru îl cunoaște de la edițiile anterioare, și îl apreciază pentru darul de a transforma teoria în mici revelații. Având o vastă experiență în management, training dar și în mediul universitar, prezentările sale sunt keynote-uri la finalul cărora fiecare dintre noi putem identifica ușor punctele slabe și forte din echipele noastre.
Marius este CTO al companiei P3. Cu o experiență vastă în domeniul automotive, acesta ne va prezenta pe scenă ultimele direcții în ceea ce privește evoluția soluțiilor bazate pe platforma Android.
Este CTO al companiei AscentCore. Pasionat de AI, Cornel ne-a încântat pe scenă cu proiectele sale AI și mai ales cu cele în care este generat cod automat.
Andreea s-a ocupat de dezvoltarea biroului Endava din Australia timp de mai bine de doi ani. Cu siguranță, ne va împărtăși din experiența sa de la antipozi și ne va oferi perspective inedite în prezentarea sa despre leadership.
Diana este una dintre cele mai curajoase persoane pe care le cunosc. A renunțat la toată viața liniștită din Cluj pentru un master la EDHEC Business School din orașul Lille (Franța). Pasionată de IT, artă și mai ales storytelling, Diana ne va încânta pe scenă în calitate de moderator, dar și cu o prezentare despre inovare și dezvoltarea spiritului antreprenorial.