ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 143
Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 75
Abonament PDF

IT Days 2018: #BuildingTomorrow

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software MagazineEVENIMENTE


Am ajuns la cea de-a șasea ediție a conferinței IT Days, 20-21 Noiembrie, Cluj-Napoca. Tema în jurul căreia se construiește ediția de anul acesta, Building Tomorrow, este și un pretext de a sublinia faptul că tehnologia și în special programatorii prin munca lor de zi cu zi contribuie la o lume și societate mai bune.

Anul acesta ne bucurăm să îl avem ca invitat special pe Sir John Dermot Turing, nepotul lui Alan Turing, cel care este considerat a fi părintele informaticii și inteligenței artificiale teoretice. Keynote speaker la marile conferințe din lume, Dermot Turing va aborda aspecte din opera de anvergură a lui Alan Turing. Decodificarea codurilor în cel de-al doilea război mondial, inteligența artificială, testul Turing și multe altele vor fi reconsiderate din perspectiva contribuției lor la evoluția tehnologiei IT. Prin prezența acestui speaker, ne bucurăm să putem aduce în Cluj o parte din istoria universală a tehnologiei.

Următorul speaker este Mark Seemann. Acesta vine din Copenhaga. Este un programator experimentat și speaker la multe conferințe internaționale. Este interesat îndeosebi de programarea funcțională, design OOP în Haskel, F# și C#. În 2011 a publicat cartea "Dependency Injection in .NET", Manning Publications și are numeroase cursuri pe Pluralsight. De asemenea, publică blog-ul http://blog.ploeh.dk/. În prezentarea sa, Human Code, va vorbi la IT Days despre cum putem face codul mai apropiat de oameni. Ne petrecem o mare parte din timpul nostru citind cod, poate chiar mai mult timp decât îl scriem. Acest aspect este semnificativ pentru productivitate pentru că s-ar putea să schimbe perspectiva pe care o avem despre cum ar trebui să arate codul pe care îl scriem. Prezentarea sa va conține exemple reale astfel încât fiecare să poată aplica această filozofie în munca sa zilnică.

Peter Lawrey este invitatul special, de tradiție la IT Days. Va fi prezent anul acesta pentru a cincea oară la conferință. Peter este în topul celor mai buni specialiști de Java, cu un scor foarte bun pe Stack Overflow și fondatorul Chronicle Software. Ultimele sale realizări au fost din zona de Blockchain, de realizare a unei monede virtuale, subiect pe care l-a avut de altfel la conferința The Developers care a avut loc în primăvară. Anul acesta va avea două prezentări: Design consideration in creating a new high performance blockchain platform in Java, unde vor fi prezentate modalități de a folosi frameworkuri blockchain pentru construirea de microservicii și High-performance libraries in Java unde vom vedea cum Chronicle Queue, Chronicle Map, Koloboke și Java Thread Affinity sunt folosite în aplicații reale.

Peter Leeson pe care l-ați văzut și anul trecut la IT Days, într-una din cele mai votate prezentări, este invitat și anul acesta. Peter este consultant în îmbunătățirea proceselor într-o organizație. Cu peste 40 de ani în industria software, a fost evaluator și instructor pentru CMMI Institute. În prezentarea sa, Understanding Complexity, va vorbi despre procesele complexe pe care nu le înțelegem neapărat și unde se încearcă să se iei decizii bazate pe experiența noastră anterioară. Întrebările care apar ulterior sunt: de ce nu terminăm proiectele la timp? De ce nu am dat ce am promis inițial clienților? Anul acesta, Peter ne-a pregătit o surpriză și va susține un workshop: Understanding Management. Participanții vor învăța ce se ascunde de multe ori în spatele mesajelor transmise de management și cum vor putea prin folosirea unui limbaj adecvat să transmită mai departe idei proprii și concepte noi.

Ne bucurăm de prezența în acest an a lui Voicu Oprean, unul dintre cei mai dinamici CEO din piața produselor software românești, prin compania sa AROBS. Aceasta este cunoscută prin produsele dezvoltate în industria automotive, în special cel de monitorizare flote. Recent a achiziționat alarme.ro consolidându-și astfel poziția de lider. Prezentarea sa de la IT Days va fi din domeniul automotive și se anunță interesantă. Vom reveni cu detalii în curând.

Klevis Ramo este un programator motivat. Preferă să creeze soluții creative, având în minte performanța și să le împărtășească pe blogul său: http://ramok.tech/ . Este pasionat de machine learning, domeniu în care deține certificări și la care contribuie prin mai multe proiecte open source. Blogul său reprezintă o bună referință de folosire a machine learning și a librăriilor OpenCV pentru realizarea unor soluții practice, fiind menționat și în cărți de specialitate. Prezentarea sa, Java Autonomous driving - Car detection, are scopul de a demonstra concepte cheie actuale ale mașinilor autonome: detectarea mașinilor, a pietonilor sau a luminii semafoarelor. Pentru aceasta se vor folosi concepte de Computer Vision și AI. Klevis va susține și un workshop pentru cei ce vor să aprofundeze acest subiect.

Mihai Dumitrescu vine din Brașov și este co-fondatorul Lampix. El conduce unul dintre startupurile de succes și inovatoare din România. Soluția lor este o lampă inteligentă care transformă orice suprafață într-una interactivă, unde informațiile proiectate interacționează cu cele din lumea reală. Un aspect inedit este modalitatea lor de a atrage finanțare prin lansarea unei monede virtuale.

Tot din Brașov, va fi prezent la această ediție a IT Days un vechi și bun colaborator al revistei, Silviu Dumitrescu. El este absolvent al Universității din Brașov, secția Matematică-Informatică, master în Tehnologia Informației la Universitatea din Brașov și la Universitatea din Oldenburg, doctorat la Universitatea București în domeniul Informatică. Lucrează în domeniul IT de peste 30 ani, iar în Java a scris primele aplicații în 1999. De asemenea, a dezvoltat aplicații și în limbaje precum PHP, Delphi, C, C++, Javascript și mai nou TCL. Alte activități: trainer, software architect, line manager, researcher, full stack developer, big data developer și instructor de schi. A dezvoltat proiecte proprii, a fost parte sau a condus echipe de dezvoltare soft / management / interacțiune cu clienții. Multiple participări la conferințe, simpozioane, speaker, autor de cărți si reviewuri. După terminarea facultății a predat la Universitatea din Brașov, fiind conferențiar de nouă ani. A fost speaker la doua ediții a IT Days și autor al mai multor articole în Today Software Magazine.

Dan Suciu a fost cu noi încă de la prima ediție și a cucerit de fiecare dată publicul prin tactul și eleganța sa. Până de curând a avut un dublu rol: director de educație și dezvoltare la 3Pillar Global dar și profesor la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș Bolyai. Recent a ales să devină un consultant și trainer, pe lângă calitatea de profesor, iar în timpul liber lucrează la cartea sa despre Agile.

Anul acesta ne așteptăm la 800-900 de participanți. De asemenea, multe din companiile de IT locale vor fi prezente cu stand.

Ciprian Sorlea este CTO la Nordlogic. În ultima perioadă, a fost prezent ca speaker la mai multe conferințe de IT locale, unde a avut prezentări de DevOps și arhitectură software. De-a lungul timpului, a lucrat pentru companii din Fortune 100 și are peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea software, coaching și management.

Vă voi ține la curent cu noi informații despre alți speakeri participanți și despre evenimentele din cadrul acestei ediții. De aceea, vă invit să accesați itdays.ro, unde vom publica în curând toate detaliile și de unde vă puteți achiziționa bilete.

Conferință

NUMĂRUL 142 - Robotics & AI

Sponsori

 • Accenture
 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • MHP
 • BoatyardX
 • .msg systems
 • Yardi
 • P3 group
 • Ing Hubs
 • Colors in projects

INTERVIURI VIDEO