ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
NOU
Numărul 148
Numărul 147 Numărul 146 Numărul 145 Numărul 144 Numărul 143 Numărul 142 Numărul 141 Numărul 140 Numărul 139 Numărul 138 Numărul 137 Numărul 136 Numărul 135 Numărul 134 Numărul 133 Numărul 132 Numărul 131 Numărul 130 Numărul 129 Numărul 128 Numărul 127 Numărul 126 Numărul 125 Numărul 124 Numărul 123 Numărul 122 Numărul 121 Numărul 120 Numărul 119 Numărul 118 Numărul 117 Numărul 116 Numărul 115 Numărul 114 Numărul 113 Numărul 112 Numărul 111 Numărul 110 Numărul 109 Numărul 108 Numărul 107 Numărul 106 Numărul 105 Numărul 104 Numărul 103 Numărul 102 Numărul 101 Numărul 100 Numărul 99 Numărul 98 Numărul 97 Numărul 96 Numărul 95 Numărul 94 Numărul 93 Numărul 92 Numărul 91 Numărul 90 Numărul 89 Numărul 88 Numărul 87 Numărul 86 Numărul 85 Numărul 84 Numărul 83 Numărul 82 Numărul 81 Numărul 80 Numărul 79 Numărul 78 Numărul 77 Numărul 76 Numărul 75 Numărul 74 Numărul 73 Numărul 72 Numărul 71 Numărul 70 Numărul 69 Numărul 68 Numărul 67 Numărul 66 Numărul 65 Numărul 64 Numărul 63 Numărul 62 Numărul 61 Numărul 60 Numărul 59 Numărul 58 Numărul 57 Numărul 56 Numărul 55 Numărul 54 Numărul 53 Numărul 52 Numărul 51 Numărul 50 Numărul 49 Numărul 48 Numărul 47 Numărul 46 Numărul 45 Numărul 44 Numărul 43 Numărul 42 Numărul 41 Numărul 40 Numărul 39 Numărul 38 Numărul 37 Numărul 36 Numărul 35 Numărul 34 Numărul 33 Numărul 32 Numărul 31 Numărul 30 Numărul 29 Numărul 28 Numărul 27 Numărul 26 Numărul 25 Numărul 24 Numărul 23 Numărul 22 Numărul 21 Numărul 20 Numărul 19 Numărul 18 Numărul 17 Numărul 16 Numărul 15 Numărul 14 Numărul 13 Numărul 12 Numărul 11 Numărul 10 Numărul 9 Numărul 8 Numărul 7 Numărul 6 Numărul 5 Numărul 4 Numărul 3 Numărul 2 Numărul 1
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 71
Abonament PDF

The Developers – Review

Claudia Mihu
Software Developer
@Endava



EVENIMENTE

În 19 Aprilie, am avut ocazia să particip la prima ediție a conferinței The Developers, un nou eveniment dedicat experților din comunitatea IT din Cluj-Napoca. The Developers vine cu un nou format, cu prezentări avansate, creând contextul pentru sesiuni prelungite de întrebări, cu timp alocat din belșug după fiecare prezentare. Evenimentul a inclus trei sesiuni principale care acoperă subiecte cum ar fi: IA, IoT, microservicii, monede digitale și blockchain.

The Developers e un eveniment organizat de Ovidiu Mățan, deja cunoscut pentru contribuția la creșterea și dezvoltarea comunității IT din Cluj-Napoca. Trebuie să menționez de unde provine numele evenimentului, pe lângă audiența evidentă pe care o vizează: în trecut, Ovidiu plănuia să formeze o trupă muzicală împreuna cu câțiva colegi, numită "The Developers", astfel că fiind persoana proactivă pe care o cunoaștem, a cumpărat domeniul www.the-developers.com care așteaptă să găzduiască informații legate de trupă. S-au cufundat prea adânc în programare probabil și nu au mai folosit site-ul, care în final a devenit numele acestui eveniment . Ovidiu, așteptăm și un concert al trupei anul viitor !

Cei trei speakeri au fost: Danny Goh, fondator al Nexus și antreprenor; Peter Lawrey, expert Java, fondator al Chronicle Accelerate; Richard Rodger, autorul cărții "The Tao of Microservices" și fondatorul startupului de evenimente VOXGIG.

Danny Goh-The use of AI in IoT/IIoT applications

Vendorii IoT ca Microsoft, Amazon, IBM, Oracle integrează deja capabilități cu inteligență artificială. Acum când hardware-ul devine tot mai inteligent, permițând detectarea și colectarea de date, inteligența artificială poate genera predicții mult mai rapid decât omul, cu mai puține erori și cu o acuratețe mai fină.

Combinațiile de senzori și machine learning contribuie la migrarea către Intelligent IoT și Intelligent Automation.

Intelligent Automation e un termen recent, similar conceptului IoT, reprezentând un upgrade la robotic automation; IoT necesită intervenție umană, dar inteligența artificială nu necesită intervenție suplimentară.

Avantajele principale ale Intelligent IoT sunt:

Influențele inteligenței artificiale (IA) și IoT se manifestă în:

Îmbunătățirea eficienței

Îmbunătățirea eficienței în inteligența artificială se poate face prin lucrul cu date care au fost deja colectate, dar neutilizate sau idle, pentru a transforma datele nestructurate în date structurate valoroase, de exemplu date din documente pdf, senzori (drone, conducere autonomă, roboți), imagini și înregistrări video. Analiza umană asupra acestui tip de date nu poate fi la fel de eficientă ca aceea efectuată de inteligența artificială, deoarece este de obicei efectuată de începători, care nu au experiența necesară pentru a efectua o analiză cât mai exactă.

Avantaje comerciale la utilizarea inteligenței artificiale în IoT se pot obține prin:

AIX - prezentare de produs

AIX este o platformă de execuție a inteligenței artificiale care permite gestionarea, adăugarea și eliminarea aplicațiilor sau modelelor cu IA într-un hibrid. Acesta este singurul container IA care permite adoptarea și administrarea în mod sigur a unei o game largi de aplicații cu IA, atât on premise, cât și în cloud. Funcționează ca Docker pentru IA. AIX face IA ușor de colaborat cu organizațiile prin rezolvarea a trei probleme importante: securitate (prin evitarea stocării datelor în cloud, date sunt stocate on premise), scalabilitate și flexibilitate.

Soluția de implementare IoT se bazează pe grafică extrasă dintr-un număr de camere de luat vederi. Semantica este prelucrată on premise edge device prin agregarea și analizarea intrărilor și este apoi folosită pentru modelele de instruire pentru extragerea de noi semantici într-un mod rapid și precis.

În procesul de extragere a datelor este importantă înțelegerea datelor, dar și crearea de acțiuni, analiza comportamentală fiind cheia procesului. Dispozitivele hardware folosite sunt senzorul RGB, senzorul RF și IR sau senzorul de adâncime.

Câteva cazuri de utilizare a IA cu camerele de luat vederi implementate deja de AIX sunt: aplicația pentru ​​detectarea bătăilor pe cameră; aplicația pentru detectarea căderii pe suprafață alunecoasă; aplicația pentru numărarea persoanelor. O aplicație care numără persoanele poate fi utilizată pentru a crea un heatmap pentru alocarea resurselor sau pentru a stabili prețuri diferite pentru reclamele din zonele mai aglomerate.

Concluzie

Hardware-ul este upgradabil dar scump, dificil de implementat, cu costuri mari de energie. Viitorul inteligenței artificiale ar trebui să vizeze:

Mai puține întreruperi;

Peter Lawrey - Building a Digital Currency

Peter Lawrey este expertul Java care a fondat Chronicle Accelerate, un framework open source Java care expune XCL - o monedă digitală de înaltă performanță, cu risc scăzut.

Monede digitale de pe piață de actualitate sunt:

VisaNet suporta 150 mil de tranzacții /zi, ceea ce înseamnă o medie de 1740 tranzacții /secundă, dar e capabil să depășească 24.000 de tranzacții pe secundă. Ethereum și Bitcoin au 3-7 tranzacții / secundă, în timp ce Ripple și Hyperledger suportă 500 -1500 tranzacții / secundă.

Chronicle Accelerate (XCL)

Chronical Accelerate este un framework conceput pentru aplicații distribuite de înaltă performanță care se pot scala la zeci de milioane de tranzacții pe secundă. XCL utilizează federated model, lansând lanțuri concurente și utilizează IA pentru schimburi gestionate pentru a reduce volatilitatea. Chronical Accelerate are mai multe monede stabile, însă moneda intrinsecă este XCL. 20% din monezi sunt pre-alocate pentru early adopters, 40% sunt vândute în ICO, iar celelalte 40% sunt rezervate pentru reducerea volatilității pieței. Pentru integrarea tradițională pe piață se utilizează protocolul FIX, un protocol tip text, care nu este foarte prietenos, dar este cel mai folosit. Lanțul de blocuri creat de Chronical Accelerate constă în noduri de tip:

XCL reduce consumul de energie utilizând C-like Java, assembly sign/verify și optimizând hardware-ul. Folosește core pentru viteză și gateway pentru integrare. Mare parte din CPU work e în assembly și C, iar codul este în Java. Toate nodurile rulează simultan, trimițând date către toate nodurile. Toate nodurile produc blocuri, dar nici una dintre ele nu este master. Prin comparație cu Bitcoin devine mai lent cu doar 5-200 noduri per sub-lanț, fiecare nod trebuie validat după un punct. Folosind un registru distribuit se obține un avantaj comercial pentru că adaugă încredere întregului cluster. Când rulează noduri de încredere, nu e nevoie de overhead pentru semnături. Blockchain asigură protecția împotriva fraudei: fiecare mesaj este semnat ca o modalitate pe care numai titularul cheii private o poate crea. Acest lucru poate fi verificat utilizând cheia publică.

Protocolul de consens al XCL

Nodurile urmează periodic un protocol de consens care are trei faze:

  1. periodic se lansează "bârfe" despre ceea ce a fost reprodus;

  2. nodurile votează ce bloc poate fi inclus într-o rundă;

  3. când majoritatea nodurilor sunt de acord cu votul, se progresează.

Optimizare tranzacțiilor

Chronicale accelarate folosește runde pentru a obține un consens care adaugă întârziere și blochează creșterea numărului de tranzacții în fiecare rundă. Optimizarea se obține prin dozarea în blocuri.

Punct de control săptămânal

Înlocuirea de la blocul de origine funcționează bine la 10 tranzacții / secundă, dar nu este scalabilă, nu e eficientă la 100.000 de tranzacții / secundă, deoarece nodurile nu pot să se ajungă din urmă; se folosesc astfel puncte de control săptămânal. GDPR necesită, de asemenea, capacitatea de a fi uitat.

Sharding

Cele mai multe tranzacții au loc în aceeași regiune sau într-un număr mic de regiuni, ceea ce devine mai eficient, astfel încât un sharding inteligent poate fi obținut prin localizare: inițial există un lanț, dar este împărțit folosind baza32: de exemplu, în momentul în care un nod este divizat de 10 ori va fi individualizat la nivel de țară.

Multichain

Tranzacțiile sunt localizate folosind ISO -3166, ceea ce oferă avantajul de a se localiza într-un singur sub-lanț. Pot exista peste 4000 de regiuni / sub-lanțuri.

Planul pe anul acesta pentru Chronicle accelerate include un prototip de lucru, o creștere a capacității de producție la 500K / secundă / sub-lanț și utilizarea PRE-ICO și ulterior ICO. Extinderea platformei este în desfășurare, în Java, și poate fi realizată cu sub-lanțuri.

Richard Rodger - The Algebra of Microservices

În prezentarea sa, Richard Rogers a expus un caz foarte interesant despre arhitectura microserviciilor și avantajele compoziției, amintind algebra romană:

"Î: - Cum efectuau romanii diviziunea numerelor romane?

 R: - Nu efectuau diviziunea! Ei foloseau principiul de multiplicare prin deplasarea biților și apoi aproximau rezultatele. "

Practic, o algebră presupune "un tip anume ca date de intrare și obținerea aceluiași tip după un set de operații". De exemplu, operațiuni CRUD pe baze de date, în care se utilizează ca input o bază de date și după efectuarea operațiilor se obține în continuare tot o bază de date ca rezultat; Kubernetes este un proces de control compus.

Compoziția este un avantaj puternic deoarece "poți construi lucruri mari din compunerea lucrurilor mici".

Microserviciile sunt compuse în mod natural atunci când o algebră este definită. Avem nevoie de lucruri al căror tip poate fi combinat, totuși identitatea lor poate fi diferită. Necesitatea de a identifica componente unele față de celelalte nu este recomandată deoarece:

O interfață componentă cu multe dimensiuni nu este, de asemenea, recomandată, deoarece duce la explozie combinatorică.

O arhitectură de microserviciu poate fi reprezentată ca model de componente dacă se elimina nevoia de identitate și se utilizează mesaje schema-free. Exemple care nu pot fi compuse sunt serverele mici sau topic based message bus.

Putem implementa un microserviciu în calitate de component model, dacă avem două proprietăți:

  1. Independență transparentă (elimină identitatea) și

  2. matching pattern (o dimensiune schema-free).

În acest fel, se poate scala un sistem fără a crea efectiv scalabilitate, deoarece acest lucru se realizează deja prin compoziție. Suntem obișnuiți să ne concentrăm prea mult pe generalizare și să folosim prea puțin avantajele specializării. De obicei, cerințele proiectului sunt transformate în mesaje care sunt apoi implementate ca servicii. Deci, dacă există o schimbare semnificativă a cerințelor, pentru evitarea datoriei tehnice se poate, mai degrabă, rescrie complet un microserviciu.

Microserviciile care comunică sunt un sistem de componente, un model simplu care oferă capabilitatea de a construi mai rapid sisteme complexe. Conceptual, când un microserviciu primește date , își schimbă starea. Practic, microserviciile sunt operații pe mesaje și este doar o întâmplare ca ele să aibă forma unui microserviciu!

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de networking la un pahar de vin și demo-uri de la Betfair pentru plasarea pariurilor folosind Alexa. Sper că The Developers va deveni un eveniment popular în următorii câțiva ani, pentru că are potențial. Demo-urile cu caracter tehnic, formatul special al conferinței care permite timp suficient pentru întrebări și nivelul avansat al prezentărilor nu sunt doar surse de inspirație, ci și o sursă reală de învățare de la experții în domeniu, oferind posibilitatea socializării într-un context profesional .

LANSAREA NUMĂRULUI 148

Agile Craftsmanship

joi, 24 Octombrie, ora 18:30

Colors in Projects (București)

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Agile Leadership &
Ways of Working

miercuri, 30 Octombrie, ora 18:00

ING Hubs Romania (Cluj)

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

Conferință TSM

NUMĂRUL 147 - Automotive

Sponsori

  • Accenture
  • BT Code Crafters
  • Accesa
  • Bosch
  • Betfair
  • MHP
  • BoatyardX
  • .msg systems
  • P3 group
  • Ing Hubs
  • Cognizant Softvision
  • Colors in projects