ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 62
Abonament PDF

Code Week România - ce-o mai fi și asta?

Oana Șipoș
Community Builder @ RainDropsIoana Chiorean
Ambasador @ Code Week România
EVENIMENTE


Știm. Este destul de greu de explicat conceptul lansat acum cinci ani de Comisia Europeană. Nu sunt mai toate inițiativele lor greu de înțeles, oare?

Să le luăm pe rând.

Oare o știți pe doamna olandeză care s-a luptat mult să doboare prețurile la roaming? Da, da, despre Neelie Kroes vorbim (google her). Pe vremea când era comisar la Comisia Europeană, au speriat-o statisticile ce ziceau că prin 2020 vor fi aproximativ 800.000 de locuri vacante în programare. Și ce s-au gândit să facă?! Consilierii ei au sfătuit-o să dea veste-n continent că o săptămână din octombrie este dedicată programării.

Aceasta, ca să încurajeze oamenii să organizeze evenimente. Ce evenimente? De tot felul:

Important de reținut este că cei de la Comisia Europeană vor fi uitat să voteze vreun buget pentru asta, pentru că practic, fiecare organizator este pe picioarele proprii.

Partea bună? Nici nu-ți dau, dar nici nu te controlează.

Sigur, ca în orice povestioară, există și o zână bună care salvează situația - în cazul nostru diferite organizații care oferă granturi pentru organizatori:Google, SAP prin asociația Techsoup, diferite companii dornice să ajute - uneori trebuie doar să ceri.

Așa că fiecare organizator poate să încropească orice idee crede că ar putea fi utilă. Trebuie să recunoaștem că nu suntem faimoși pentru orele grozave de informatică ce se predau în generală sau în liceu.

Așadar, orice efort și inițiativă sunt mai mult decât binevenite.

O oră în fostul tău liceu să le povestești copiilor cum arată o zi ca programator / tester / analist. O zi în care-ți inviți liceul la firmă să vadă ce și cum se lucrează "în IT". O oră-n biblioteca județeană pentru cei de vârsta a doua să învețe cum să facă plăți online sau orice legat de alfabetizare digitală (digital literacy). Nu de alta, dar chiar avem nevoie de contribuția lor ca România să fie o țară mai digitalizată.

Și acum, pe scurt, înainte de încheiere, datele importante:

Twitterhttps://twitter.com/CodeWeekRO

Site: http://codeweek.eu/

Nu în ultimul rând, am dori să ne mândrim cu numărul evenimentelor de anul trecut în România. Sigur, n-o să vă spunem că la nivel european au fost peste 23.000 și peste 1.000.000 de participanți. Vă spunem doar că avem nevoie de ajutorul vostru ca să facem o treabă și mai bună.

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • metro.digital
  • Colors in projects

Oana Șipoș a mai scris